Barndomsvenner

Vi lo til vi fikk vondt i magen mens sola sank og vi drakk Bacardi Breezer fra samme flaske

Fantastiske ting kan skje når russen fra 1992 møtes.

BARNDOMSVENNER: Nina, Ane, Gudveig, Janne og meg - en gang en notorisk russebuss. Foto: Privat
BARNDOMSVENNER: Nina, Ane, Gudveig, Janne og meg - en gang en notorisk russebuss. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Jeg fikk så lyst til å skrive en hyllest til gode venninner - inspirert av Elisabeth «Bettan» Andreassen og Anita Skorgan i det store porterttintervjuet de gjorde med KK, hvor de så sprudlende og livsbejaende snakker om vennskap og hverandre. Det er så jeg formelig kan kjenne varmen strømme ut av bildene av de to venninnene.

Og det fikk meg til å tenke på mine egne venninner. Hvor utrolig livsviktige de har vært gjennom hele livet, egentlig.

Fra de jeg byttet glansbilder og bygde Barbie-hus av tomme pappesker med, til de som trøstet gjennom den første kjærlighetssorgen, holdt håret da vin og øl ble krøll, heiet da jeg gikk opp til eksamen, danset på bordet for å feire at jeg ikke strøk, som sto last og brast gjennom forlovelse, bryllup, graviditet og nattevåk, og som i voksen alder er de som vet absolutt alt som meg.

Venninnene blir på mange måter tidsvitnene til din egen livslinje, de som fremdeles ser 16-åringen bak grånende fjoner og stadig dypere linjer rundt øynene. Det siste ble utrolig klart for meg da jeg for ikke mange ukene siden hadde reunion med russekullet mitt, og traff igjen venninnene fra russebilen.

Russ 92, det var ikke i går. Men Guns'n Roses og Billy Idol låter fremdeles like bra! FOTO: Privat
Russ 92, det var ikke i går. Men Guns'n Roses og Billy Idol låter fremdeles like bra! FOTO: Privat Vis mer

Det er ikke slik at vi ikke har hatt kontakt siden den gangen, men livet skjer jo, og treffene har blitt sporadiske. Men da vi møttes denne varme junikvelden var det som om tiden hadde stått stille.

Fortroligheten hadde ikke bleknet en nyanse en gang, og selv om det sett utenfra kunne se ut som en samling av godt voksne damer, skal jeg love dere at inne i den stua var det vorspiel med fem russejenter. Det var Billy Idol på anlegget og historiene fra 1992 blandet seg uanstrengt med de av nyere dato.

Og vi lo så mye at vi fikk vondt i magen da vi gikk mot byen mens sola sank i horisonten og drakk Bacardi Breezer fra samme flaske kamuflert av en matpakkepose i brunt papir. Den gode følelsen kommer til å sitte i kroppen lenge!

Kanskje du blir inspirert til å sende en melding til en venninne du ikke har sett på en stund?

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer