Beverly Hills 90210:

Vi som elsket Dylan

I går døde Luke Perry bare 52 år gammel, og det utløste et skred av følelser i oss!

Det var ikke mange jenter som ikke fikk litt varme følelser for denne fyren på 90-tallet. FOTO: NTB Scanpix
Det var ikke mange jenter som ikke fikk litt varme følelser for denne fyren på 90-tallet. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Touch that board, my friend! Please ... touch it! You know, the tragedy in this country is that cretins like you end up running it. Let me tell you something, just so you know in advance, I'm not in a good mood today. In fact, I'm feeling a bit hostile.

Ringer det noen bjeller? Det er Dylan McKays aller første replikk 08.12 inn i den andre episoden av kultserien Beverly Hills 90210. Monologen kom i en scene der skolens sjenerte datanerd blir trakassert av to av skolens såkalte «jocks» (best oversatt som sportsidioter, kanskje?), og ut av skyggene gjør 90-tallets største TV-helt entre.

LES OGSÅ: Slik gikk det med stjernene fra Beverly Hills 90210.

Bakteppet var så langt unna Brøttum og Norge som det gikk an å komme. Beverly Hills! Med postnummer 90210, som til dags dato er filmbyens mest kjente. Lekegrinden til de rike og berømte.

Ungdommene gikk på videregående, og der vi ble fraktet med buss, kjørte de Porsche, drakk champagne og hadde boblebad i hagen (ja, boblebad var omtrent det råeste du kunne ha på tidlig 90-tallet, sammen med vannseng). De hadde sex, gikk på glamorøse dater, hadde store bassengfester og dyre designerklær. Og de så så bra ut! Og kjekkest av alle var altså Dylan McKay!

Det er nok mange som får lyst på et gjensyn med 90210 denne uka. FOTO: NTB Scanpix
Det er nok mange som får lyst på et gjensyn med 90210 denne uka. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Med steinvasket jeans som var høy på livet, crisp hvit T-skjorte og skinnjakke, mørke solbriller og et skjevt smil, som han sjelden viste.

Highschool-elev med alle verden problemer på sine skuldre. Steinrike foreldre som aldri var tilstede, oppvekst i dyre hotellsuiter, Porsche cabriolet, elendige karakterer og en nærmest magnetisk tiltrekningskraft på det motsatte kjønn. Luke Perry forvaltet sitt mangeårige alter ego Dylan McKay slik at knapt et jentehjerte forble uberørt.

LES OGSÅ: Slik ser barnestjernene ut nå.

Da beskjeden om at han hadde gått bort etter et massivt hjerneslag bare 52 år gammel kom i går, gikk sosiale medier inn i kollektiv sorg. Det flommet over av bilder og knust-hjerte emojier. På KKs Instagram-konto er det i skrivende stund 1584 likes og 112 kommentarer på bildet av ham vi la ut i går.

For mange var han den aller første bad boy'en. Noen skrev at han han var 90-tallets svar på James Dean. En type som alle jenter drømmer om å få til å åpne seg. Å få lov til å være den som gjør den bekymrede, lukkede, melankolske fyren med skinnjakke og motorsykkel til en smilende åpen bok.

Mange av oss fant kanskje vår egen versjon av Dylan McKay, som vi prøvde å reformere en eller annen gang i løpet av ungdomsårene.

I serien manglet det heller ikke på jenter som prøvde. Brenda var først, Kelly var til og fra et utall ganger gjennom de ti sesongene, og innimellom var det også noen mer forglemmelige forhold, alle med samme utgang. Felles for dem alle var at de liksom aldri klarte å komme helt over Dylan.

Luke Perry ble bare 52 år gammel. FOTO: NTB Scanpix
Luke Perry ble bare 52 år gammel. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

De fleste av oss vanlige dødelige ender dog opp med en Brandon Walsh, tross drømmene om Dylan. Den snille ambisiøse gutten, som alt for fort ender opp i vennesonen, men som viser seg å være han det lønner seg å satse på i det lange løpet.

Men Luke Perry klarte kunststykket å vekke en lengsel i en hel generasjon. Han vil for mange alltid være bildet på drømmen. Han du kanskje aldri fikk, men som du var villig til å gjøre hva som helst for et smil fra.

Vi er mange som kommer til å se gjennom sesongene av Beverly Hills 90210 denne uka. Med en bitteliten brist i hjertet i det øyeblikket Dylan trer ut av skyggene.

Luke Perry blir ikke glemt.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer