Carina og Cecilia kjemper mot kroppspress og retusjering

- Vi spises opp av et samfunn som ikke bryr seg

Carina ble retusjert mot sin vilje. Nå har hun lagd sin egen fotoserie der hun viser kroppen sin akkurat som den er.

KROPPSPRESS OG RETUSJERING: Carina og Cecila er lei av kroppspress og retusjerte kropper, og har derfor laget en fotoserie helt uten retusjering eller fancy lys. FOTO: Cecilia Riis Kjeldsen STYLIST: Tekla Lou Fure Brandsæter MUA: Katarina Fedøy FOTOASSISTENT: Kine Michelle Bruniera.
KROPPSPRESS OG RETUSJERING: Carina og Cecila er lei av kroppspress og retusjerte kropper, og har derfor laget en fotoserie helt uten retusjering eller fancy lys. FOTO: Cecilia Riis Kjeldsen STYLIST: Tekla Lou Fure Brandsæter MUA: Katarina Fedøy FOTOASSISTENT: Kine Michelle Bruniera. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da jeg oppdaget at jeg var retusjert, ble jeg skuffet. (Elle-saken om kroppspositivsme. red.anm.) I ettertid har jeg fått mye støtte, men jeg har også sett debatten gå om at jeg juger, eller at jeg bare burde være glad til. Jeg ble jo tross alt penere. Men jeg er ikke glad. Å retusjeres er personlig noe jeg ikke setter pris på, men mine følelser i dette er irrelevante. Det er signalene det sender ut jeg bryr meg om. Folk som ser på bildet og sammenligner seg. Andre mennesker med en kropp som min, som skammer seg over at de ikke har like glatt hud, eller like lite nupper og hår som hun på bildet. Men hun på bildet ser jo heller ikke sånn ut.

Sammenligningsgrunnlaget er falskt, også for meg.

Da Cecilia sendte meg en epost, ble jeg først trist. Historien hun fortalte var vond, og så altfor gjenkjennelig. Et liv fylt av selvhat, som resultat av negativ og skadelig input i forhold til egen kropp. Men Cecilia ønsket å snu det negative til en positiv greie. Hun ønsket å bevise at du ikke trenger photoshop for å ta fine bilder, og at det ligger en helt annen styrke i det ekte og uretusjerte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer