KK mener:

Vi vil ikke bakover i tid!

KK-redaktør Ingeborg Heldal oppfordrer: Ikke bruk kvinnekroppen som en del av et politisk maktspill!

SIER NEI: - Denne høsten har vi måttet børste støv av gamle kampsaker, skriver KK-redaktør Ingeborg Heldal. FOTOMONTASJE: Facebook-gruppa Lilletinget
SIER NEI: - Denne høsten har vi måttet børste støv av gamle kampsaker, skriver KK-redaktør Ingeborg Heldal. FOTOMONTASJE: Facebook-gruppa Lilletinget Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK ble lansert i Norge i 1874! Det vil si at Norge fremdeles var i union med Sverige første gang KK så dagens lys på det norske markedet. Den gang het det Nordisk Mønster Tidene, og var en printpublikasjon for kvinner som likte å sy. Forløperen til KK inspirerte norske kvinner mens Camilla Collett var pioner for kvinnesak, lenge før det fantes noen organisert kvinnebevegelse.

Gjennom løsrivelse fra Sverige, tunge økonomiske tider og ikke minst gjennom to verdenskriger har Nordisk Mønster Tidene og Kvinner og Klær vært et pusterom for leserne sine. Og da kvinnebevegelsen for alvor klatret opp på barrikadene på 70-tallet, ble Kvinner og Klær forkortet til KK, og var med sine ukentlige utgivelser det magasinet flest kvinner leste og hadde et forhold til.

LES OGSÅ: - Det var ikke før jeg selv fikk utført en abort at jeg innså hvilken kamp kvinnene før meg har kjempet.

Børste støv av gamle kampsaker

KK har en historie ingen andre magasiner er i nærheten av, og har en nærhet til leserne og en historisk forankring som er helt unik. KK har aldri vært et politisk magasin, men har allikevel vært en del av norske kvinners liv i snart 145 år, og har et arkiv som viser hvilken utvikling det har vært for norske kvinner og våre rettigheter og liv. Når vi titter i bakspeilet kan vi se generasjoner av kvinner, min mor, min bestemor og min oldemor, som har kjempet for at vi skal ha de rettighetene vi for det meste tar som en selvfølge.

Men denne høsten har vi nok en gang måttet børste støv av gamle kampsaker! Og det føles nesten absurd at vi i 2018 fremdeles er nødt til å trekke ut i gatene for å demonstrere for kvinners rett til å bestemme over egen kropp! Men slik er det.

LES OGSÅ:

NEI til endringer i abortloven!

KK har ved to anledninger sluttet seg til horder av kvinner og menn i demonstrasjoner foran Stortinget, som høylytt har uttrykt sin misnøye over at Erna Solberg og den sittende regjeringen har «fristet» med mulige innstramminger i abortloven for å lokke til seg KrF, slik at den sittende regjeringen fikk beholde makten.

I tillegg har VG i dag en sak som avslører at abortsaken muligens ikke engang var så viktig for KrF-kronprins Ropstad, men et frieri fra Solberg i et sjeldent kynisk maktspill for å få seg de mest kristenkonservative KrF’erne over på blå side. Skulle dette stemme, vel, da er det all grunn til å rope enda høyere! Vi nekter å la kroppen vår bli redusert til et politisk forhandlingskort!

Vi har delt gamle KK-forsider i våre sosiale medier med følgende tekst: Synes du disse KK-forsidene ser litt utdaterte ut? Like utdatert som en politisk diskusjon om hvorvidt kvinner skal ha rett til å bestemme over egen kropp kanskje? KK sier NEI til endring i abortloven! Vi vil ikke bakover i tid!

KK har stått på norske kvinners side i snart 145 år – vi har ikke tenkt å gi oss nå!

LES OGSÅ: - Vi må tørre å snakke om abort

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer