Gravide og kollektivtransport

Ville du gitt meg setet ditt?

Så stod jeg der på termindatoen min, rund som ei kule, og vagget i midtgangen på 100 bussen.

HØYGRAVID PÅ VEI TIL SYKEHUSET: Her står jeg 21. juli 2020 og venter på bussen. Dagen etter kom det et lite nurk til verden. FOTO: Privat
HØYGRAVID PÅ VEI TIL SYKEHUSET: Her står jeg 21. juli 2020 og venter på bussen. Dagen etter kom det et lite nurk til verden. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

Da jeg ble mamma lovet jeg meg selv at jeg ikke skulle bli en av de mødrene som harselerte på nett om unger og det som medfølger, men nå, snart to år senere, må jeg nok spise mine egne ord.

For den siste tiden har jeg sittet her på hjemmekontoret og brent inne med en sterk trang til å ta opp en ting jeg bet meg merke i da jeg gikk gravid: Nemlig hvor få det er som reiser seg for deg i kollektivtrafikken.

For hjelp, her har Ola og Kari Nordmann en skremmende lang vei å gå, og jeg tror det er spesielt viktig å snakke om dette nå som restriksjonene er lettet på og stappfulle busser er blitt en del av hverdagen igjen.

Stående i midtgangen på termindatoen min

Jeg kan nemlig telle på en hånd hvor mange ganger jeg fikk tilbud om å sitte da jeg tok bussen frem og tilbake til helsestasjonen - det er noen hender for lite spør du meg.

Nå skal det sies at magen min lot vente på seg, så jeg har full forståelse for at mine medpassasjerer ikke reiste seg de syv første månedene - det hadde ikke jeg heller gjort om ikke jeg var hundre prosent sikker på at vedkommende var gravid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer