Brodder:

Wonder woman på isen

Hver dag på vei til jobb har jeg denne vinteren sittet på 21-bussen med et par solide brodder spent fast på vinterstøvlettene.

BRODDER: Det er kanskje ikke akkurat beundrende blikk jeg har fått mens jeg har klikket og skrapet meg over bussgulvet for å komme meg av, men når beina mine har truffet de såpeglatte fortauene, har jeg følt meg som Wonder ­Woman. FOTO: Astrid Waller
BRODDER: Det er kanskje ikke akkurat beundrende blikk jeg har fått mens jeg har klikket og skrapet meg over bussgulvet for å komme meg av, men når beina mine har truffet de såpeglatte fortauene, har jeg følt meg som Wonder ­Woman. FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert

Det er ikke til å komme forbi at jeg er mer enn gjennom­snittlig glad i klær. Jeg liker å se på motevisninger, har lest tonnevis av bøker om designere og historien om dem, sett dokumentarer, vært på utstillinger, trålet vintagebutikker i hver eneste by jeg har besøkt, samlet på nok motemagasiner til å bygge et middels stort hus av dem, og ikke minst har jeg shoppet min del – og enda litt til.

Selv om jeg de siste årene har prøvd å ha fokus på bære­kraft og kvalitet, og dermed gått til innkjøp av langt færre ting enn tidligere, skal jeg innrømme at klesskapet mitt er i overkant velfylt.

Spesielt har jeg en forkjærlighet for paljettkjoler. Og da mener jeg ikke den minimalistiske typen, som gjør ­flyktige inn- og uthopp av trendbildet med jevne mellom­rom. Nei, jeg snakker om typen som får alle fashion­istaer til å skamrødme. Kjoler som ville fått Alexis Carrington Colby til å klappe i hendene av fryd. Sånne kjoler som kommer aller best til sin rett i konfettiregn etter en heidundrendes grand prix-fest, men som jeg skamløst har brukt i duskregn og tåke i en vanlig ­bursdag. Disse glorete plaggene tar opp metervis i klesskapet mitt, og jeg ELSKER dem!

Jeg synes også det er fantastisk tilfredsstillende å finne drømmeplagg på salg. På en Købentur i høst falt jeg i staver over en knelang, enorm, lilla fuskepels. Den ropte på meg fra butikkvinduet og lokket meg inn. Myk og fluffy bød den seg fram fra stativet, og jeg kunne kjenne VISA-kortet skjelve av frykt i lommeboka. Det var det også all grunn til. Prislappen harmonerte ikke på noen måte med økonomien, og jeg var nødt til å la den henge.

Desto større var gleden da jeg tre måneder senere spottet den på et salgsstativ i Oslo. Med 80 prosent avslag! Det er sånne klesøyeblikk som gir meg gåsehud av fryd!

Men nå som våren snart kommer smygende, må jeg innrømme at det er noen overraskende innkjøp som faktisk har gitt meg mest glede denne vinteren. Det kan vel ­neppe klassifiseres under «mote», men er den tingen i garderoben min som har vært den aller største berikelsen i et 2019, som så langt har vært preget av det som best kan beskrives som et helt usannsynlig drittvær. Snø, sludd, vind, regn, slaps, is med vann oppå … Topp dette med ustrødde fortau, og veien til jobb har enkelte dager fortonet seg som mer farefull enn en ekspedisjon til K2.

Og idet en issvull fratar deg all bakkekontakt og sender deg vannrett en meter opp i været, ja, da er det lite hjelp i en lilla fuskepels, uansett hvor fin den er.

Og det er her innrømmelsen kommer: Hver dag på vei til jobb har jeg denne vinteren sittet på 21-bussen med et par solide brodder spent fast på vinterstøvlettene.

Det er kanskje ikke akkurat beundrende blikk jeg har fått mens jeg har klikket og skrapet meg over bussgulvet for å komme meg av, men når beina mine har truffet de såpeglatte fortauene, har jeg følt meg som Wonder ­Woman (i en slags bestemoraktig utgave). Jeg er ustoppelig.

I øyekroken har jeg sett folk falle, skli ned skråninger mens de klamrer seg fast i greiner og lyktestolper, mens jeg selv har stått fjellstøtt med caffè latte i den ene ­hånden og pc-veska i den andre. Det er de mest vel ­anvendte 99 kronene noensinne!

Jeg tror det er bra for meg (og det som måtte være igjen av mote-kreden min) at det går mot vår og tørr ­asfalt under sålene!

LES OGSÅ: «I forrige uke skjønte jeg at putekrig-uttrykket er i ferd med å få en helt ny betydning i livet mitt»

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer