Morpheus8:

Raser mot hudpleie-hype:
– Grunnleggende usmakelig!

Hudbehandlingen Morhpeus8 hypes av flere influencere. Men ikke av hudlegen.

MORPHEUS8: Hudbehandlingen som lover å stramme opp slapp hud samt fjerne uønsket fett hypes av influencere - også norske. FOTO: Skjermdump Instagram @ingeborgsenneset
MORPHEUS8: Hudbehandlingen som lover å stramme opp slapp hud samt fjerne uønsket fett hypes av influencere - også norske. FOTO: Skjermdump Instagram @ingeborgsenneset Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Verden vi lever i synes å stadig ha en eller annen skjønnhetstrend på lur, en «quick fix» som vil bringe oss nærmere det snevre skjønnhetsidealet vi alle har fått prakket på oss i årevis – dersom vi er villige til å a) betale for det og b) lide for det. Eventuelt i omvendt rekkefølge.

Den noe heftige, «oppstrammende og potensielt fettfjernende» hudbehandlingen Morpheus8 diskuteres heftig om dagen. Når også norske profiler reklamerer for behandlingen, får det forfatter og journalist Ingeborg Senneset til å se rødt.

– Å kapitalisere på folks usikkerheter ligger faretruende tett opptil å drive uetisk. Men i dette tilfellet virker løsningen i tillegg å være ganske utopisk, sier Senneset til KK.

Reza Sohrabi, spesialist i hudsykdommer og medisinsk ansvarlig hudlege på Dr Dropin, stiller selv spørsmål ved trenden. En rekke faktorer må tas med i betraktningen ved en slik behandling.

– Men her virker det som om behandlingen skal være svaret på alt, og at alle skulle hatt gavn av å gjøre det. Det er så klart ikke riktig, sier Sohrabi.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.