Vesker:

10 damer som har fått vesker oppkalt etter seg

En av veskene er verdens dyreste.

VESKER: Sukk, hvem drømmer vel ikke om å få en veske oppkalt etter seg? FOTO: NTB Scanpix
VESKER: Sukk, hvem drømmer vel ikke om å få en veske oppkalt etter seg? FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Malin-vesken», designet av Gucci, Chanel, Hermes eller lignende, hadde vært noe det. Hvert fall for undertegnede. Det er nok mange som drømmer om å designe sin egen veske. Og tenk om noen faktisk hadde oppkalt en etter DEG! Ganske kult, eller hva? Det har faktisk skjedd med disse ti damene vi har listet opp nedenfor.

Du kjenner nok igjen flere av damene - og veskene. En av veskene ble faktisk solgt for over 2 millioner kroner på en auksjon i Hong Kong i juni 2016!

CARLA BRUNI x ROGER VIVIER

Carla Bruni (52) er født i Italia, men flyttet til Frankrike da hun var syv år. Hun jobbet som modell fram til 1997. Da begynte hun sin musikalske karriere, og slapp sitt første album i 2002. Bruni er gift med den tidligere presidenten Nicolas Sarkozy (65).

I 2009 kom vesken oppkalt etter henne. Designeren Roger Vivier lagde en sort skinnveske med en rundt sølvdetalj foran og kort stropp. Vesken fikk navnet «Carlala».

Foto: Scanpix og produsenten
Foto: Scanpix og produsenten Vis mer

INES DE LA FRESSANGE x ROGER VIVIER

Den franske modellen Ines de la Fressange (62) har lenge vært ambassadør for samme merket som skapte vesken Carlala. I 1998 havnet hun også på the International Best Dressed List Hall of Fame.

Vesken Ines er også sort, enkel og med en sølvdetalj på front - denne er derimot firkantet.

LES OGSÅ: Den ene blazeren koster 25 000, den andre 650. Ser du forskjell?

Foto: Scanpix og produsenten
Foto: Scanpix og produsenten Vis mer

GRACE KELLY x HERMES

Grace Kelly jobbet som skuespiller i USA før hun giftet seg med prins Rainier III og ble dermed prinsesse av Monaco i april 1956. I 1954 vant hun en Oscar for beste kvinnelige hovedrolle i filmen «The Country Girl».

Hermes sine nettsider står det at Grace Kelly forelsket seg helt i designet til Robert Dumas og bestilte like så godt seks vesker. Hun bar vesken konstant og paparazziene knipset i vei. Senere ble Kelly-kolleksjonen utvidet med ulike former, størrelser, materialer og farger på veskene. Skal du ha tak i en Kelly-veske, må du fort ut med cirka 90 000 kroner.

Foto: Scanpix og produsenten
Foto: Scanpix og produsenten Vis mer

CARA DELEVINGNE x MULBERRY

Den britiske modellen og skuespilleren Cara Delevingne (28) har faktisk en egen veskekolleksjon med Mulberry! Veskene har den typiske Mulberry-stilen, men kommer også i spreke farger, mønster og utsmykninger.

LES OGSÅ: Cara Delevingne tok med noe helt spesielt til Chanel-visningen

Foto: Scanpix og produsenten
Foto: Scanpix og produsenten Vis mer

DIANA x DIOR

«Lady Dior» heter vesken prinsesse Diana har fått oppkalt etter seg. Og designeren? Det er selvfølgelig Dior. Vesken Diana bar tilbake på 90-tallet er klassisk og svart med noen detaljer rundt håndtaket, mens de du kan finne på nettsiden til Dior i dag kommer i alle slags farger og mønster.

«Et tidløst og unikt stykke kunstverk. Lady Dior-vesken oser Diors couture-ånd», skriver motehuset på sine nettsider.

LES OGSÅ: Slik var Dianas siste måneder

Foto: Scanpix og produsenten
Foto: Scanpix og produsenten Vis mer

JACKIE KENNEDY x GUCCI

I 2017 kom filmen om Jacqueline Lee «Jackie» Kennedy Onassis. Filmen, som har fått navnet Jackie etter fru Kennedys kallenavn, tar for seg perioden etter mordet av president Kennedy. Du får et nærmere blikk på hvordan den daværende førstedamen håndterte dødsfallet. Jackie Kennedy var en svært interessant dame som stjal mye av plassen i mediene. I 1994 gikk hun bort, 65 år gammel, men hun huskes fremdeles som førstedame, foregangskvinne og moteikon.

På 60-tallet fikk Guccis «hobo shoulder bag» navnet «Jackie» etter at den stilsikre førstedamen brukte vesken gang på gang. Siden da har vesken kommet i nye varianter i 1999 og i 2009.

LES OGSÅ: 10 ting du kanskje ikke visste om Jackie Kennedy Onassis

Foto: Scanpix og produsenten
Foto: Scanpix og produsenten Vis mer

SOFIA COPPOLA x LOUIS VUITTON

For ikke mange år siden fikk den amerikanske skuespilleren, produsenten og regissøren Sofia Coppola (48) designe sin egen veske for Louis Vuitton. Vesken er i en større og rundere variant og har fått navnet «SC» etter hennes egne initialer.

Foto: Scanpix og produsenten
Foto: Scanpix og produsenten Vis mer

ALEXA CHUNG x MULBERRY

I 2009 var det venteliste for å få tak i vesken som er oppkalt etter den britiske moteprofilen Alexa Chung (37).

Det er nå gått ti år siden vesken kom ut, og i den anledning slipper Mulberry vesken på ny. På nettsiden deres har de valgt å kalle slippet «The Return of an Icon». Det er altså ingen tvil om at denne vesken har vært viktig for det britiske motehuset.

Foto: Scanpix og produsenten
Foto: Scanpix og produsenten Vis mer

JANE BIRKIN x HERMES

Visste du at rapperen Drake holder på å kjøpe inn Birkin-vesker til sin fremtidige kone? Ifølge Hollywood Reporter har han gjort det i flere år og har planer om å gi det til hun han skal gifte seg med. La oss bare nevne med en gang at én veske koster cirka 90 000 kroner.

Vesken, oppkalt etter skuespilleren, sangeren og modellen Jane Birkin (73), er blant de mest populære i verden den dag i dag. Ifølge Fashionista skal en undersøkelse ha vist at en Birkin-veske er en bedre investering enn aksjer og gull. I Juni 2016 ble vesken verdens dyreste etter at en anonym budgiver i Hong Kong betalte rundt 2 millioner for én veske.

LES OGSÅ: Legendariske moteikoner vi fremdeles blir inspirert av

Foto: Scanpix og produsenten
Foto: Scanpix og produsenten Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer