Hårtrender:

10 hårtrender fra 90-tallet som gjør comeback

Nå skal det både flettes og klypes!

90-TALLET I HÅRET: Hårtrendene om dagen er sterkt preget av 90-tallet. Artist Dua Lipa er en av flere kjente profiler som har lagt sin elsk på looken. Foto: Valerie Macon/NTB.
90-TALLET I HÅRET: Hårtrendene om dagen er sterkt preget av 90-tallet. Artist Dua Lipa er en av flere kjente profiler som har lagt sin elsk på looken. Foto: Valerie Macon/NTB. Vis mer
Publisert

Det er ingen hemmelighet at 90-tallet og tusenårsskiftet står sterkt i trendbildet om dagen. Det er bare å rote i skuffer og skap etter gamle skatter!

Det er vel gøy at trendbildet ofte er preget av comebacks og throwbacks til gode, gamle tider – men det er ikke alt som trenger å komme tilbake, heller. Enkelte plagg og tilbehør bør kanskje helst forbli i fortiden – fordi det bare er stygt, eller fordi det ganske enkelt gir oss dårlige minner!

Nå har 90-tallet for alvor inntatt hårtrendene. Enten du gledelig slenge deg på eller synes det hele er litt hat-elsk (eller bare hat!) – ta en titt på disse 10 looksene. Om så bare for å mimre litt!

1. Musefletter

De såkalte pigtails, som Britney Spears var så god på den gang da, er tilbake. Tro det eller ei! Toppmodellene Hailey Bieber og Kendall Jenner er bare av få som har blitt sett med de søte flettene. Gå for en avslappet og lav variant, eller hev flettene høyt opp på hodet for litt mer edge.

FLETTER: 90-tallstrendene bringer fletter i mange ulike former. Her på influencer Maria Wos. Foto: Instagram @mariiawos
FLETTER: 90-tallstrendene bringer fletter i mange ulike former. Her på influencer Maria Wos. Foto: Instagram @mariiawos Vis mer

2. Småfletter innimellom

Tilfeldige småfletter her og der, og gjerne i front, har preget trendbildet en god stund. Baby braids er en artig og lettvint måte å tilføre noe ekstra til dagens look. Leker du deg med styling, kan de gjøre deg både søtere og gi deg mer edge!

3. Sommerfuglklypene

Få ting skriker 90-tallet mer enn sommerfulgmotivet. Det var tross alt sommerfugler i mange former – alt fra som tøypatches sydd fast på denimskjørt til strass på ryggen av en velurdress. Og i form av hårklyper! Har du fortsatt noen av disse slengende, er det gull akkurat nå. En søt, skikkelig feelgood måte å freshe opp håret på? Ja, takk!

Og forresten: andre 90-tallstrender som perler og tråd i håret er også tilbake!

4. Krepp

Krepp er hot igjen! Vi stiller oss bak. Det er tross alt en veldig lettvint måte å skape volum og spill i håret, og stilig til både hverdags og til fest. Lek deg med både verktøy og størrelse på kreppen - eller sov med småfletter for å få looken. Både slake bølger og tettere frizz er kult!

KREPPET HÅR: Moteprofil Maren Schia med fin 90-tallsinspirert hårstyling - både krepplooken og to småfletter foran! Foto: Instagram @marenschia
KREPPET HÅR: Moteprofil Maren Schia med fin 90-tallsinspirert hårstyling - både krepplooken og to småfletter foran! Foto: Instagram @marenschia Vis mer
SMÅKREPP: Britney Spears med små partier av krepp på MTV Music Awards i år 2000. Foto: Charles Sykes/NTB
SMÅKREPP: Britney Spears med små partier av krepp på MTV Music Awards i år 2000. Foto: Charles Sykes/NTB Vis mer

5. Små tendrils

Jepp, frisyren fra barndommen er tilbake. Og det har den faktisk vært en god stund allerede – vi er imponerte over hvor dypt trenden har satt seg! Lar du to deler av luggen henge løst på hver sin side av ansiktet, mens resten av håret er satt opp stramt eller festet bak ørene, går du i fotsporene til mange kjendiser og it-jenter for tiden.

Kjente navn som Dua Lipa, Rihanna, Emily Ratajkowski og Ashley Graham sverger til trenden. Norske profiler som Julie Bergan, Øyunn Krogh og Ingeborg Walther har også slengt seg på!

TENDRILS: Litt av luggen skal henge frem - her på Hailey Bieber. Foto: Jordan Strauss/NTB.
TENDRILS: Litt av luggen skal henge frem - her på Hailey Bieber. Foto: Jordan Strauss/NTB. Vis mer

6. Micro braids

De små flettene er tilbake, så det er bare å channel sin indre Dionne fra Clueless! Britiske Glamour mener faktisk at disse flettene, à la Destiny’s Child, er heitere enn noen sinne. Looken kombineres selvsagt gjerne med flere av de andre 90-tallstrendene, som to løse flette-tendrils foran, sommerfuglklyper eller perler!

MICRO BRAIDS: Influencer Petra Henriette Rufi Graven rocker micro braids. Foto: Instagram @petrahenriette
MICRO BRAIDS: Influencer Petra Henriette Rufi Graven rocker micro braids. Foto: Instagram @petrahenriette Vis mer

7. Si det med hårklyper

Hårklyper som statement er in igjen. De skal synes! Gå for to digre i front, eller kjør hair clip stacking med mange, gjerne ulike, på én side, på rad eller i en klynge. Det er bare å leke seg!

8. Bandana

Bandana, skjerf og sjal kan brukes til så mangt og er en fresh go-to når man vil leke seg med styling. Nå skal bandanaen være i håret igjen! Enten du foretrekker å ha den stramt rundt panna eller mer avslappet, skaut-aktig og litt bakpå hodet, er det så absolutt tilbehøret du vil ha parat denne våren.

BANDANAEN GJØR COMEBACK: Tone Damli gikk for fresh bandana i forbindelse med nylig podcastlansering. Foto: Podimo
BANDANAEN GJØR COMEBACK: Tone Damli gikk for fresh bandana i forbindelse med nylig podcastlansering. Foto: Podimo Vis mer
FARGER: En bandana er en herlig måte å tilføre farge til antrekket, og er også helt supert og fargekoordinere med resten av looken! Foto: Instagram @petrahenriette
FARGER: En bandana er en herlig måte å tilføre farge til antrekket, og er også helt supert og fargekoordinere med resten av looken! Foto: Instagram @petrahenriette Vis mer

9. Scrunchies

Det føles ikke lenge siden sist det var in med de store tøystrikkene, men nå er det bare å gjøre seg klar for en ny bølge. Strikkene er lekne, og en lettvint måte å tilføre antrekket både farge og mønster – og de kan gjerne brukes som armbånd også. Kjør på!

10. Den store hårklypen

Claw clips er tilbake for fullt. En deilig, effortlessly chic måte å sette opp håret på! De store hårklypene fungerer like bra for å skape en stram, sleek look som for å bare slenge håret opp i en slags «messy bun».

Og pssst, fest en klype på håndtaket på veska di - så har du alltid en for hånden når behovet melder seg, i tillegg til at det er en stilig detalj.

STORE KLYPER: Vårens heiteste hårtilbehør er den store klypen - her på moteprofil Nikoline Anundsen. Foto: Instagram @nikolineanundsen
STORE KLYPER: Vårens heiteste hårtilbehør er den store klypen - her på moteprofil Nikoline Anundsen. Foto: Instagram @nikolineanundsen Vis mer
CASUAL: Realityprofil Øyunn Krogh er ofte å se med en avslappet og kul hårklype-styling. Foto: Instagram @oyunnkrogh
CASUAL: Realityprofil Øyunn Krogh er ofte å se med en avslappet og kul hårklype-styling. Foto: Instagram @oyunnkrogh Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer