Sminketips

10 sminketips som får deg til å se yngre ut

Det er nemlig ikke alltid vi gjør ting helt etter boka...

SMINKETIPS: Hva er det vi egentlig gjør riktig og galt når det kommer til sminke? Sjekk makeupartistenes beste tips og triks nede i saken! Foto: Shutterstock / chaletgirl
SMINKETIPS: Hva er det vi egentlig gjør riktig og galt når det kommer til sminke? Sjekk makeupartistenes beste tips og triks nede i saken! Foto: Shutterstock / chaletgirl Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Poser under øynene og noen linjer her og der er dessverre noe vi alle opplever stadig vekk. Og selv om vi ikke teknisk sett kan gå tilbake i tid, er det visse grep du kan ta med sminken, som gjør at du ser litt yngre ut. For når det kommer til sminke, er jeg selv sikker på at jeg stadig gjør «feil», men jeg lurer også på om jeg i det hele tatt gjør noe riktig? Byrdie.co.uk har tatt for seg disse problemene, men vi sjekket selvfølgelig med Tone Skipa, tidligere skjønnhetsansvarlig i KK og Henne, og sammen skal vi dele noen fantastiske sminketips og oppklare diverse påstander!

1. Fuktighet er VIKTIG

Du opplever sikkert i ny og ne at huden er tørr, og at en rynke her og der plutselig blir mer og mer synlig. Det kommer faktisk av at huden din ikke får nok fuktighet. En god ansiktskrem er derfor viktig å påføre hver eneste dag. Tone Skipa tipser også om å skrubbe huden en gang i blant slik at fuktighetskremen trekker ekstra godt inn!

HUSK ANSIKTSKREMEN: Huden din trenger fuktighet! Slik forhindrer du også fine linjer og tørr hud i ansiktet. Foto: Shutterstock / luminast
HUSK ANSIKTSKREMEN: Huden din trenger fuktighet! Slik forhindrer du også fine linjer og tørr hud i ansiktet. Foto: Shutterstock / luminast Vis mer

2. Ikke hopp over primeren

Dette produktet er nok det de fleste glemmer å bruke. Det føles kanskje til tider litt mye å slenge på primer i tillegg til fuktighetskrem, men sannheten er at den faktisk kan utføre underverker. Ifølge Skipa kan det være vanskelig å velge riktig primer, men selvfølgelig har hun noen tips på lager:

- Dersom du skal ut og kjøpe deg en primer, velg en uten skimmer eller perlemor. I tillegg er det noen primere som er laget for å jevne ut store porer, men disse kan faktisk være med på å tette igjen porene også slik at det oppstår en liten «krisestemning» i huden. Velg en av god kvalitet og med naturlige produkter!

3. Jevn ut fargene i huden

Vi har tidligere skrevet en sak om den hotte sminketrenden fargekorrigering. Vanligvis smører vi på oss foundation om morgenen i en hudfarget nyanse, men dersom du virkelig vil skjule mørke områder, eller dersom du er særdeles rød i huden, bør du gå for fargekorrigering. Klikk den inn på DENNE saken for full forklaring på hvordan du gjør det. I tillegg tipser Skipa om en annen smart løsning på problemet.

- En gul krem fungerer nesten som en foundation. En krem med mer oransjestikk fungerer også utmerket til å jevne ut pigmentering.

4. Bruker du børster til å påføre sminken? Les dette først

Ifølge Byrdie.co.uk og Tone Skipa er det fingrene dine du bør bruke for å påføre foundation og concealer på best mulig måte! 

LES OGSÅ: Sminketipsene alle kvinner bør få med seg

5. Ikke glem contouring (en mild versjon hvert fall)

Du har sikkert lagt merke til sminketrenden contouring som har tatt helt av på sosiale medier? Jenter over hele verden har nå fått en tendens til å sminke seg i overkant mye ved å markere visse steder i ansiktet med en lysere foundation og en mørkere. Dette er en sminketrend som blant andre Kim Kardashian (og resten av familien) har falt helt pladask for, men den egner seg kanskje ikke like godt til en hverdagslig sminkelook.

Derfor tok vi en prat med Youngbloods makeupartist, Daniel Chavez, som viste oss hvordan du kunne legge en naturlig og lekker contouringsminke ved hjelp av noen enkle grep. Sjekk ut videoen HER! Det har seg nemlig slik at contouring er en måte å fremheve dine beste trekk i ansiktet - og det er jo flatterende for kvinner i alle aldre! Et tips fra skjønnhetsekspert Skipa er å bruke en flytende bronzer eller en mørkere foundation for å lage antydninger av form til ansiktet. 

6. Blush er din venn!

Et lite innslag av en ferskenfarget blush på kinnene dine vil med en gang gi deg en myk og fresh look. Og makeupartist Tone Skipa er helt enig i det!

- Man ser rett og slett friskere og yngre ut med litt rosa eller fersken i kinnene! Når man blir eldre mister man gjerne farge, og da må man tilføre litt selv for å gi ansiktet litt liv. Selv elsker jeg de flytende variantene av rouger.

7. Vær forsiktig med pudderet...

Jeg går så langt som å si at pudder er forbudt om du vil ha ungdommelig hud. Det er langt bedre å være litt blank i huden slik at foldene blir mye enn å gjøre folder og rynker tydeligere med pudder. Dessuten er det vanlig at huden blir litt tørrere med alderen, og da sier det seg selv at huden ikke har lyst på pudder som gjør huden enda tørrere, sier Skipa.

Det samme mener også Lynsey Alexander, sminkeambassadør for Estée Lauder UK. TIl Byrdie.co.uk forteller også han at pudder har den ulempen at den kan få deg til å se eldre ut. Ifølge han må du tenkte ganske strategisk dersom du vil legge på litt pudder i ansiktet. 

- Ha kun på midt i ansiktet: Pannen, under øynene og haken. Dersom du bruker pudder over hele ansiktet vil det rett og slett ta livet ut av huden din, og få resten av sminken din til å legge seg i kriker og kroker i huden.

PUDDER: Vær forsiktig når du bruker pudder i sminkerutinen din. Det kan nemlig være med på å få deg til å se eldre ut. Foto: Shutterstock / JAYANNPO
PUDDER: Vær forsiktig når du bruker pudder i sminkerutinen din. Det kan nemlig være med på å få deg til å se eldre ut. Foto: Shutterstock / JAYANNPO Vis mer

8. Ikke glem de gamle triksene

Ifølge Byrdie pleide de gamle Hollywood-stjernene å smøre vaselin på linsen til kameraet slik at fokuset ble mykere. Men det skal også sies: «Don't try this at home, kids». Vaselin + iPhone = krise. Skipa mener derimot at det ligger noe i det å bruke vaselin.

- Jeg vet jo at Marilyn Monroe brukte vaselin under sminken sin for å få litt mer «dewy» hud. Det ligger noe i det. Fukt er viktig hvis du ønsker å sminke deg yngre.

Også Olivia Palermo er avhengig av å ha vaselin på badet når hun skal gjennomføre sin daglige rutine. Sjekk ut DENNE saken for å se hva hun bruker det populære produktet til!

9. Definer øyne og lepper på en myk måte

Du har sikkert hørt uttrykket less is more, og det gjelder definitvt her også. Spesielt når det kommer til den hverdagslige sminken. Men dersom du ønsker å ta i bruk eyelineren på dagtid har Hannah Martin, Bobbi Brown’s makeupartist, noen tips.

- Definer øynene dine ved å fokusere på å fylle øynebrynene dine, og ved å påføre bittelitt eyeliner. Avslutt looken med litt leppepomade eller lipgloss, sier Martin.

Også Tone Skipa mener en diskret sminke er med på å gi deg et yngre uttrykk.

- Hemmeligheten er å hente frem fargene du hadde i ansiktet da du var ungdom. Ansiktet blir fort beige fordi vi mister pigmenter med årene. Marker brynene, vippene, kinnene og leppene diskret, og ha alltid med en «dæsj» rosa i kinn, øyelokk eller på lepper.

10. Velg en serumfoundation

Til Byrdie.co.uk forteller Sarah-Jane Froom, bareMinerals' internasjonale makeupartist, at en serumbasert foundation er den beste du kan bruke. Men, trikset er å unngå å dekke hele ansiktet til med sminken. 

- Påfører du for mye foundation i ansiktet, vil det sette seg i alle kriker og kroker den kan finne, forteller Froom.

Tone Skipa sier også at serumfoundation er med på å tilføre fukt - noe hun sier en voksen hud må ha for å opprettholde ungdommelig glød i huden!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer