KLASSIKERE: Dette bør du ha i skapet ditt. F.v. en trenchcoat (ca kr 862, Topshop), en skinnjakke (kr 2299, Edc/Ellos), en enkel blazer (kr kr 499, Ichi/Nelly.com), mørke boot cut jeans (kr 399, Lindex), ballerinasko (kr 150, Skopunkten), et kult skjer (kr 129, Lindex), en sort kjole (kr 300, H&M) og et par sorte pumps (kr 1350, Pura López/Brandos.no). Foto: Produsentene
KLASSIKERE: Dette bør du ha i skapet ditt. F.v. en trenchcoat (ca kr 862, Topshop), en skinnjakke (kr 2299, Edc/Ellos), en enkel blazer (kr kr 499, Ichi/Nelly.com), mørke boot cut jeans (kr 399, Lindex), ballerinasko (kr 150, Skopunkten), et kult skjer (kr 129, Lindex), en sort kjole (kr 300, H&M) og et par sorte pumps (kr 1350, Pura López/Brandos.no). Foto: Produsentene Vis mer

Garderobe

10 ting du bør ha i skapet

Med disse i bakhånd har du alltid noe å ha på deg.

Visse ting går aldri av mote.

Klassikere kaller vi dem gjerne, og de har eksistert på trendbarometerne så lenge vi kan huske.

Den lille sorte kjolen er selvsagt en av dem. Trenchcoaten er en annen.

LES OGSå: Finn din stilstrategi

Går aldri av mote

Dette er plagg du gjerne kan investere litt penger i. De bidrar til at garderoben din både blir funksjonell og stilig, og siden de kan brukes gjennom mange år, vil du sannsynligvis aldri angre på at du la litt ekstra i potten.

Det viktigste med de klassiske basisplaggene er at de passer til nesten alt.

Se for eksempel på den enkle, sorte blazeren. Kombinert med et blyantsmalt skjørt og hvit skjorte under har du et perfekt kontorantrekk. Velger du heller å bruke den til jeans og høye hæler blir du klar for tur ut på byen. En tredje mulighet er å kombinere den med favorittkjolen din, og du har et perfekt antrekk for middagsselskap eller jobbintervju.

Se våre forslag til den perfekte basisgarderoben her:


Et kult skjerf spriter opp det kjedeligste antrekk (kr 129, Lindex).
En olabukse som kler nesten alle! Jeans med lett boot cut og mørk farge virker svært flatterende på de fleste kroppsformer (kr 399, Lindex).
En enkel, sort blazer er like fin til kjole og skjørt som til jeans (kr 499, Ichi/Nelly.com)
Hvite skjorter kan dresses opp og ned avhengig av hva du bruker det sammen med. Med et blyantsvart skjørt har du et fint kontorantrekk, og med hæler, jeans og et kult smykke i halsen er du klar for bytur (kr 200, H&M).
Sorte strømpebukser kan man ikke har for mange av. Med strømper blir du automatisk med "kledd", og er det litt kjølig i lufta vil du aldri angre på at du tok dem på deg (kr 89,50, H&M).
Søte ballerinasko er både behagelige å gå med og veldig anvendelige. De passer perfekt til alt fra sommerkjoler til jeans og capribukser (kr 150, Skopunkten).
Enkle, sorte pumps hører hjemme i enhver garderobe. Selvsagt er det fine til den lille sorte kjolen. Men det hever også enkle antrekk med jeans og T-skjorte (kr 1350, Pura López/Brandos.no).
Trenchcoaten er en evig klassiker. Men finn én feil på dette bildet: Beltet skal knytes, ikke spennes! (ca kr 862, Topshop):
Den lille sorte trenger vel egentlig ingen videre presentasjon. Den er rett og slett perfekt på kontoret, på fest, på byen, på jobbintervju, i middagsselskap, på storbyferie, på date....Vi kunne fortsatt i det uendelige. Denne varianten er fra H&M og koster kr 300.
En skinnjakke hører hjemme i enhver garderobe. Røff opp en kjole med skinnjakke og støvletter, eller gå for en helstøpt stil med jeans og boots (kr 2299, Edc/Ellos).

Spar på tilbehøret

Har du først brukt litt penger på å bygge en garderobe, kan du heller kjøpe rimelig tilbehør som passer dagsformen.

Trendene på tilbehørsfronten skifter gjerne like raskt som resten av motebildet, og det kan derfor bli dyrt å være up-to-date med eksklussivt tilbehør. Kjøp heller rimelige smykker, hårpynt, sko og vesker i kjedebutikkene, og skift det ut i takt med trendene. På denne måten vil du kunne være trendy samtidig som du slipper å skifte ut hele garderoben hver sesong.

Et annet alternativ er å lete etter vintage-skatterloppemarkeder og i bruktbutikker.

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: