90-tallet:

11 trender fra 90-tallet som gjør et comeback

Er dere klare for Adidas og platåsko?

90-TALLET: Er du klar for å omfavne 90-tallet igjen? De store trendsetterne har allerede lagt sin elsk på stilen. FOTO: NTB Scanpix
90-TALLET: Er du klar for å omfavne 90-tallet igjen? De store trendsetterne har allerede lagt sin elsk på stilen. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Trodde du at du var ferdig med 90-tallet, og at tiden med slippers, joggedress og militærbukser var forbi? Da må vi dessverre skuffe deg, for nå er 90-tallet på vei tilbake i motebildet, og det i full fart.

Under moteuka i New York ble de store trendsetterne spottet med flere momenter fra 90-tallet, og vi har laget en liten oversikt over trendelementer du kan regne med å se mer av i året som kommer. (Psst: Har du fått med deg at plaggene dine nå skal være gjennomsiktige?)

1. Adidas-slippers

Det skulle godt gjøres å finne noen som ikke eide et par av disse slippersene på 90-tallet, og nå skulle du nok ønske du ikke kastet de for noen år siden. Slippersene har allerede blitt sett på supermodeller som Gigi Hadid og Suki. Til og med Gucci har hevet seg på den sporty stilen i sin siste motevisning.

Foto: Adidas
Foto: Adidas Vis mer

2. Store spenner

De siste årene har du nok brukt disse store klypene til å holde håret tørt når du bare skal ta en rask dusj, men på 90-tallet var dette noe av det heteste innenfor hårmote. Se bare på Jennifer Aniston og hennes hårklyper i «Friends», om du skulle være i tvil. Nå har de blitt observert på catwalken under Alexander Wang sin siste visning.

Foto: NTB Scanpix / Friends
Foto: NTB Scanpix / Friends Vis mer

3. Bandana

Bandanaene var et viktig tilbehør på 90-tallet, rett og slett fordi du kunne bruke det til alt. En skikkelig bandana kan brukes både som en improvisert topp, et skjerf, eller rett og slett som en slags hårstrikk. R13 viste det frem under sin siste motevisning, og trendsetteren Rosie Huntington har allerede tatt trenden i bruk, sammen med noen store ringer i ørene, som vi også kjenner igjen fra 90-tallet.

LES OGSÅ: Husker du dette godteriet fra 90-tallet?

Foto: NTB Scanpix
Foto: NTB Scanpix Vis mer

4. Bucket Hats

Disse hattene var uten tvil en trend på 90-tallet, og det er ikke lenge siden de ble populære igjen. Populariteten har derimot hele veien vært noe diskutabel. Dette var en av de trendene du enten elsket eller hatet, men Lacoste har i alle fall tatt sitt standpunkt, nå som den dukket opp på catwalken under deres visning.

Foto: NTB Scanpix
Foto: NTB Scanpix Vis mer

5. Militærbukser

Militærbuksene hadde så mange lommer at du like gjerne kunne legge igjen veska hjemme om du ville. Ikke bare var den praktisk, men den så tøff ut også. Under moteuka i New York ble supermodell og trendsetter Bella Hadid sett med en militærbukse, og en croppet hettegenser i fuskepels.

Foto: NTB SCanpix
Foto: NTB SCanpix Vis mer

6. Spisse solbriller

De siste årene har vi alle sverget til katteøyne ved hjelp av eyeliner, men på 90-tallet dro de den ennå et hakk lenger, og brukte rett og slett solbriller som var formet som katteøyne. Vi elsker stilen, og har allerede sett at Selena Gomez og Jennifer Lopez har hengt seg på trenden.

SPISSE SOLBRILLER: Hottere enn aldri før! FOTO: NTB Scanpix
SPISSE SOLBRILLER: Hottere enn aldri før! FOTO: NTB Scanpix Vis mer

7. Kjettinger

Kjettinger som hang fra siden av buksa var det ultimate tilbehøret om du var en tilhenger av grunge-perioden. De ble som regel akkompagnert av en flanell-skjorte og noen jeans med hull i. Bella Hadid har allerede vist seg for fotografene med en tykk kjetting hengende fra siden av buksa, og det er et sikkert nok tegn på at kjettingene er på vei tilbake.

Pssst: Husker du at disse stjernene har gjestet «Friends»?

Foto: NTB Scanpix
Foto: NTB Scanpix Vis mer

8. Matchende rutete sett

Hvem kan glemme de ikoniske antrekket til Cher i serien «Clueless»? Alle hadde lyst på det gule rutete settet med en blazer og et skjørt. I år er det fullt av designermerker som allerede har inkludert de rutete settene på catwalken. Blant annet Michael Kors og Versace, sistnevnte er avbildet her.

Foto: NTB Scanpix
Foto: NTB Scanpix Vis mer

9. Platåsko

Var du en fan av Buffalo på 90-tallet? Vel, da er dette en god nyhet for deg! Det er ingen tvil om at platåskoene er tilbake i motebildet igjen. Gucci viste frem noen versjoner av skoene på sin catwalk, og andre merker som Superga, Converse og Vans har allerede hevet seg på trenden. Som om ikke det er nok, er nå de originale Buffalo-skoene tilbake i butikkhyllene også.

LES OGSÅ: Crocs til 6500 kroner utsolgt før butikkslipp!

Foto: Buffalo
Foto: Buffalo Vis mer

10. Tykke hårstrikker

Husker du de tykke hårstrikkene folk pleide å gå med? Gjerne i forskjellige farger, med plysj, eller med mønster på? De er på full fart tilbake, til og med det eksklusive merket Balenciaga har de inne i sortimentet sitt nå, i ekte skinn fra Italia, selvsagt.

Foto: Balenciaga
Foto: Balenciaga Vis mer

11. Joggedresser

Sporty joggedresser var en stor hit på 90-tallet, og selv om vi har sett momenter av de gamle Adidas-stripene i motebildet en stund, kan det nå se ut til at trenden blir dratt hakket videre. Her ser vi Kendall Jenner og Hailey Baldwin kledd i hele matchende joggedresser fra Adidas.

LES OGSÅ: Slik ser kjekkasene fra 90-tallet ut nå

Foto: NTB Scanpix
Foto: NTB Scanpix Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer