Mote:

12 kjendiser som har brukt norsk design

Hertuginne Meghan, Michelle Obama og Taylor Swift er bare noen av de kjente navnene.

I NORSK DESIGN: Da Michelle Obama besøkte Oslo i april hadde hun på seg en dress designet av Peter Dundas. Foto: Scanpix
I NORSK DESIGN: Da Michelle Obama besøkte Oslo i april hadde hun på seg en dress designet av Peter Dundas. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert

Vi elsker norsk design og vi heier på alle de talentfulle menneskene vi har her i landet. Flere av moteprofilene her til lands sørger for å pakke med seg norske klær når de skal på moteuker i utlandet.

Her i Norge har vi Oslo Runway, som nå er blitt omdøpt til Fushion. Stylister fra hele verden har tatt turen til hovedstaden for å se hva de norske designerne har å by på. Dette har ført til at flere superstjerner har hatt på seg klær fra norske designere.

Flere merker har også jobbet med å få klærne sine solgt til store, internasjonale butikker - noe som absolutt har hatt en effekt.

HERTUGINNE MEGHAN

I 2018 besøkte hertugparet av Sussex Australia, Fiji, Tonga og New Zealand. I løpet av den tiden viste hertuginne Meghan (37) oss en rekke flotte antrekk. Men på slutten av turen deres befant hertugparet seg i kjøligere strøk i skogene på New Zealand.

Det ble faktisk såpass kaldt at hertuginnen måte låne Harrys jakke. En jakke fra norske Norrøna!

Jens Løland, E-Commerce Manager i Norrøna Sport, kunne på det tidspunktet fortelle til KK at den dagen var helt utenom det vanlige.

- I dag har vært en uvanlig dag. Nettbutikken har fått mye trafikk fra blogger og nettsider som følger hertuginne Meghan. Jakken hun brukte er i dag vår nest mest besøkte side etter forsiden. Det har gått unormalt mye av både dame- og herreversjonen av jakken.

Prins Harry og hertuginne Meghan. Foto: Scanpix
Prins Harry og hertuginne Meghan. Foto: Scanpix Vis mer
I JAKKE FRA NORRØNA: Hertuginne Meghan. Foto: Scanpix
I JAKKE FRA NORRØNA: Hertuginne Meghan. Foto: Scanpix Vis mer

EMMA STONE

ByTiMo er blant de norske designerne som selges i kjente butikker i utlandet. Flere utenlandske stylister har også lagt merke til designet til Tine Mollatt og har derfor valgt å style kundene sine i det. Kunder som Emma Stone (30)!

Da hun skulle ta del i underholdsningshowet «Saturday Night Live», ble det på forhånd tatt noen bilder av henne for å annonsere dette. Da kledde stylist Tom Broecker henne opp i byTiMo OG Holzweiler.

– Jeg elsker norsk mote. Til å være et så lite land er det et fantastisk talent. Designet, fargene, teksturene og materialene. Jeg elsker å introdusere folk for norsk design, kunne Broecker fortelle Melkoghonning.

I HOLZWEILER: Emma Stone. Foto: Mary Ellen Matthews/NBC and @maryellenmatthewsnyc
I HOLZWEILER: Emma Stone. Foto: Mary Ellen Matthews/NBC and @maryellenmatthewsnyc Vis mer

LADY GAGA

Norske Edda Gimnes har et design det ikke går an å gå glipp av. Ikke bare er detaljene i plaggene hennes svært spennende, men hun tar ofte i bruk iøynefallende og vakre print.

Da vi hørte at Lady Gaga (33) hadde hatt på seg norsk design i Las Vegas, var Gimnes blant de første navnene vi tenkte på. Lady Gaga går ofte for plagg som gjør litt ut av seg, og det kan Gimnes!

GIGI HADID

Gigi Hadid (24) kan nærmest regnes som en norgesvenn selv om hun aldri har vært her. En tid tilbake tok nemlig stylist Yael Quint med seg kollegaen Mimi Cuttrell på moteuken i Oslo. Hun styler blant andre Priyanka Chopra (36) og Gigi Hadid.

Etter Cuttrells tur til Norge har Hadid vært å se i norsk design ved flere anledninger. Blant annet her da hun hadde på seg den store, rosa kåpen fra Christina Ledang.

Men det kan se ut til at Gigi har funnet en favorittdesigner i Holzweiler. Hun har nemlig brukt deres design en rekke ganger!

PIPPA MIDDLETON

Årets Wimbledon-turnering tok nettopp slutt og Pippa Middleton (35) var blant de kjente fjesene som hadde tatt turen for å se på litt tennis.

Hun strålte i en sommerlig, blomstrete kjole fra byTiMo!

Pippa Middleton. Foto: Scanpix
Pippa Middleton. Foto: Scanpix Vis mer

CANDICE SWANEPOEL

Toppmodellen Candice Swanepoel (30) er blant de såkalte englene til undertøysmerket Victoria's Secret. År etter år steller de i stand et show hvor verdens mest kjente modeller går på catwalken.

Like etter visningen bærer det til etterfest hvor modellene går ned den rosa løperen. For to år siden hadde Victoria's Secret-veteranen Candice Swanepoel på seg en kjole fra Kristian Aadnevik.

Candice Swanepoel. Foto: Scanpix
Candice Swanepoel. Foto: Scanpix Vis mer

DREW BARRYMORE

Drew Barrymore (44) er blant de mange kjentene navnene som har oppdaget byTiMo. Etter hva vi har hørt skal hun hverken ha blitt stylet i kjolen eller fått den tilsendt, men faktisk gått inn i butikken og kjøpt den selv. Det liker vi!

ROSIE HUNTINGTON-WHITELEY

Som sagt: Flere kjendiser har oppdaget byTiMo. Nå kan vi også legge til modellen Rosie Huntington-Whiteley (32) på den lista.

MICHELLE OBAMA

11. april var den tidligere førstedamen Michelle Obama (55) i Oslo for å promotere boken sin «Becoming». Før hun ankom den norske hovedstaden var hun i Danmark, og i den anledning hadde Obama kledd seg i en spesialsydd dress fra danske Stine Goya.

Det lå derfor an til at Obama ville ha på seg norsk design da hun skulle snakke foran det norske publikumet. Og slik ble det!

KK-redaksjonen spekulerte blant annet i om den tidligere førstedamen kom til å velge ByTiMo, Marte Krogh eller Holzweiler, men slik ble det ikke. Obama gikk nemlig for kjendisfavoritten Peter Dundas.

Dundas har gjort stor suksess i utlandet. Han har blant annet designet klær for Roberto Cavalli, men har nå startet på egenhånd. Ciara (33), Kim Kardashian (38) og Beyonce (37) er bare noen av navnene som har brukt hans design.

Michelle Obama. Foto: Scanpix
Michelle Obama. Foto: Scanpix Vis mer

GWYNETH PALTROW

Skuespiller Gwyneth Paltrow (46) falt faktisk så pladask for byTiMo at hun lagde sin egen kolleksjon med dem.

Gwyneth Paltrow. Foto: Scanpix
Gwyneth Paltrow. Foto: Scanpix Vis mer

CARDI B

Nylig slapp artisten Cardi B (26) musikkvideoen til låta «Press». I starten av videoen får vi se superstjernen i design av Edda Gimnes.

Se dette innlegget på Instagram

Press! @edzgimnes #styledbykollincarter

Et innlegg delt av Kollin Carter (@kollincarter)

TAYLOR SWIFT

For ikke mange månedene siden kunne vi se en liten videosnutt av Taylor Swift (29) på Instagram iført en kjole fra byTiMo.

Nå gleder vi oss til å se hvilke andre kjendiser som oppdager norsk design fremover!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer