Coco Berfore Chanel

12 motefilmer du må se!

De kan inspirere, få oss til å grøsse eller le. Uansett reaksjon, så er dette noen av filmene som har satt sine spor i moteverden - og er filmer som alle motefrelste burde se!

12 motefilmer du må se!
Publisert
Sist oppdatert

The Devil Wears Prada (2006)

Legenden Meryl Streep briljerer som Miranda Priestly, sjefredaktøren av magasinet Runway. Hun er sjefen som alle frykter, men ser opp til. Filmen handler om den nyutdannete journalisten Andy, spilt av Anne Hathaway. Hun er totalt likegyldig til mote, men har likevel klart å lande drømmejobben som tusen jenter nærmest ville drept for å få - assistenten til selveste Miranda Priestly. Hun takker ja til jobben, med planen om å finne seg i ydmykelsen og de nedsettende kommentarene som kommer på løpende bånd fra sjefen i ett år før hun går videre til en "ordentlig" jobb. Her får vi se (den noe satt på spissen versjonen) av hvordan det er å jobbe i motebransjen. Det er vanskelig, altoppslukende, stressende, givende, glamorøst og ikke-glamorøst om hverandre, og moteøyeblikkene er mange!

 

Coco Before Chanel (2009)

Dette er filmen om legenden Coco Chanel, før hun viet livet sitt til mote og design. Vi møter den unge Gabrielle Chanel, som etter å tilbragt barndommen i barnehjem, jobber i en bar sammen med søsteren, hvor hun både opptrer og syr kostymer. Her får hun kallenavnet Coco og blir så populær at hun blir ønsket velkommen inn i den franske sosieteten, og får muligheten til å designe hatter - som blir veldig populære. Sånn startet Chanel, og vi får se kjærlighet, dramatikk og starten på en karriere, som den dag i dag kan regnes som den mest suksessfulle innen motebransjen.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

KK Pluss - mer av virkeligheten

Over 50 kvalitetsartikler hver måned. Prisvinnende reportasjer og avsløringer. Premium format og lekker presentasjon

199,-/måned

ABONNER PÅ KK PLUSS NÅ

(Fornyes automatisk til 199,-/måned)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer