Norsk design

13 norske smykkemerker som er verdt å sjekke ut

Finner du en ny favoritt?

NORSK DESIGN: Sjekk ut hvilke smykker du absolutt bør ta en titt på nå. Foto: Pearl Octopussy
NORSK DESIGN: Sjekk ut hvilke smykker du absolutt bør ta en titt på nå. Foto: Pearl Octopussy Vis mer
Publisert

Hvert år på denne tiden skriver vi saker om den kommende festsesongen. Julebord og hyggelig sammenkomster etterfulgt av jul og nyttår er blant det vi gleder oss mest til, og dermed står alt fra store, glitrende øredobber til mer neddempede halssmykker høyt på ønskelista.

Og selv om årets festsesong blir litt annerledes, betyr ikke det at vi ikke kan pynte oss med vakre smykker! Smykker kan løfte et antrekk på et blunk - både til hverdag og til fest.

Du kan bruke et par store, iøynefallende øredobber sammen med en deilig strikkegenser, eller sette sammen noen enkle kjettingarmbånd med en paljettkjole. Her er det bare å bruke fantasien!

Heldigvis har vi så mange fantastiske designere her til lands, og blant dem finner vi en rekke smykkedesignere. Les om noen av dem her:

Goldmine

Du husker kanskje de store, fargerike kjedene fra Goldmine som tok hele Norge med storm for noen år siden? Det er en stund siden vi har sett noe fra designer Line Cartridge Lislerud, men nå er hun tilbake for fullt!

I 2019 ble hun kontaktet av den anerkjente nettbutikken Revolve, og nå fører de Goldmine i sin nettbutikk.

Foto: Goldmine
Foto: Goldmine Vis mer

Poplin

POPLIN er kanskje det nyeste, norske smykkemerket vi har. Det ble nemlig opprettet under lockdown i år av Martine Bjørge Bastrup og Mari Hedemark. Smykkene består naturlige perler og fargestener, i tillegg til sølvsmykker.

Foto: Poplin
Foto: Poplin Vis mer

Hasla

Søstrene Anne og Gunnhild Hasla driver smykkemerket med samme navn som deres etternavn. Smykkene deres er ofte inspirert av norsk natur, men kolleksjoner som blant annet er blitt navngitt «Woods» og «Rocks».

Foto: Hasla
Foto: Hasla Vis mer

Crystal Haze

Det lekne merket Crystal Haze ble grunnlagt i 2017 og byr på glitrende, deilige smykker. Du kan også kjøpe kule anheng for å skape et mer personlig smykke.

Foto: Crystal Haze
Foto: Crystal Haze Vis mer

Miss Mathiesen

Hvis du er på utkikk etter smykker som kan løfte ethvert antrekk, så har nok Erica Mathiesen det du er på utkikk etter. Hun lanserte også nylig en kleskolleksjon sammen med Anette Ousdal: Pas Passé.

Da vi snakket med jentene, fikk vi høre at Mathiesen har litt av et skattekammer - og det kan vi forstå når vi ser på både smykkene og klærne hennes.

Foto: Miss Mathiesen
Foto: Miss Mathiesen Vis mer

Diawéne

Diawéne er et merke som drives av søstrene Haddy og Aissatou Ceesay. På nettsiden deres forteller søstrene kort om sin reise og hvordan merket ble til. Jentene er født og oppvokst i Norge, og har foreldre fra Senegal og Gambia.

«Målet er å bringe senegalesisk og gambisk håndverk til Norge gjennom smykker, som er en stor del av deres arv.»

Foto: Diawéne
Foto: Diawéne Vis mer

Pearl Octopussy

Pearl Octopussy-designer Cathrine Børter kunne nylig dele de svært gledelige nyhetene om at smykkemerket hennes nå er å finne på en av verdens mest anerkjente luksusnettbutikker: Net-a-porter.

Pearl Octopussy byr på ringer, kjeder, brosjer og øredobber som er glitrende, store og svært iøynefallende. Perfekte til både fest og til å gi et hverdagslig antrekk det lille ekstra.

Foto: Pearl Octopussy
Foto: Pearl Octopussy Vis mer

A&C Oslo

«A&C Oslo er bygget på en ekte kjærlighetshistore om to vakre, unge mennesker som traff hverandre på en idyllisk, eksotisk strand, langt av sted, lang tid tilbake. De forelsket seg i hverandre og alt det vakre verden hadde å tilby. De ønsket at reisen skulle vare for evig, og startet å lage smykker».

Slik beskrives merket A&C Oslo på deres nettside, som tidligere het Arts & Craft. Smykkemerket ble opprinnelig startet av Birgit Løitegaard og Franz Titulaer.

Foto: A&C Oslo
Foto: A&C Oslo Vis mer

Tom Wood

I et loft inne i bygget til byrået Mona Jensen selv var med på å starte, satte hun opp noen fine stoler og en pult og begynte å selge inn Tom Wood til innkjøpere. Et smykkemerke Mona puslet med på si for å få inn den kreativiteten hun manglet i hverdagen.

Den første kolleksjonen besto av ringer, men i dag kan Tom Wood by på både klær og tilbehør.

Les mer om eventyret deres her.

Foto: Tom Wood
Foto: Tom Wood Vis mer

Annie Berner

Den første smykkekolleksjonen til Annie Berner ble lansert i 2016. Siden den gang har hun sluppet en rekke fantastiske smykkekolleksjoner som blant annet har fått navnene «Lunch» og «Gloria». På nettsiden til Annie Berner kommer det også frem at smykkene er laget av 90 prosent resirkulerte materialer.

Foto: Annie Berner
Foto: Annie Berner Vis mer

Bea Jewellry

Smykkemerket Bea Jewellry ble startet i 2018 av venninnene Astrid Hansen og Eli Tangen. Hansen er gullsmed og Tangen er grafisk designer. Sammen har de laget smykker de beskriver som «brilliant everyday aesthetics».

Foto: Bea Jewellry
Foto: Bea Jewellry Vis mer

Bjørg

Bjørg Nordli-Mathisen startet smykketmerket Bjørg tilbake i 2004. Siden den gang har hun gitt oss kolleksjoner som ikke bare har imponert oss, men som blant annet har blitt brukt av stjerner som David Bowie, Madonna og Rihanna.

Foto: Bjørg
Foto: Bjørg Vis mer

Huldresølv

Gullsmed Elise Thiis-Evensen startet Huldresølv i 1994. Smykkene håndlages i verkstedet til Huldresølv i Skien, og er, ikke overraskende, inspirert av Huldra.

«Hun var sterk, kraftfull og forførende vakker. Vårt mål er at du som bærer våre smykker skal føle deg like dan», står det på nettsiden deres.

Foto: Huldresølv
Foto: Huldresølv Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer