Rowan Blanchard

15-åringen som tar mote- og showbizindustrien med storm

Rowan Blanchard markerer seg med sterke meninger om mote, feminisme og likestilling.

ROWAN BLANCHARD: 15-åringen har gjort seg godt bemerket både i moteindustrien, på tv-skjermen, og med sine uttalelser rundt feminisme og likestilling. Foto: Scanpix
ROWAN BLANCHARD: 15-åringen har gjort seg godt bemerket både i moteindustrien, på tv-skjermen, og med sine uttalelser rundt feminisme og likestilling. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Så å si hver eneste fredag kikker jeg rundt på de utallige nettstedene der ute for å sjekke hva kjendisene har hatt på seg iløpet av uken som har gått. Og noen ganger kommer jeg over noen skikkelig kule damer jeg aldri har sett før. For ikke mange ukene siden var det stjerneskuddet Matilda Lutz (24), som er aktuell med den nye skrekkfilmen «Rings». Denne gang var det 15 (!) år gamle Rowan Blanchard. Men selv om Blanchard er et nytt ansikt for meg, er det ikke akkurat slik at hun er ny i bransjen.

Du kjenner kanskje henne igjen fra de populære «Småspioner»-filmene hvor blant annet Jessica Alba (35) var med? Nå er hun aktuell med Disney Channels «Girl Meets World», men du skal nok ikke se bort ifra at hun kommer til å legge Disney-karrieren på is snart. Hun har har gjort intervjuer for både Teen Vogue, Vanity Fair og Wonderland Magazine, men det er nok ikke lenge før du kan fjerne «Teen» foran Vogue, tenker jeg. Noen av verdens største designere som Gucci, Chanel og Miu Miu har også fått øynene opp for stjerneskuddet. Blanchards stil er kanskje litt eldre enn andre 15-åringer, men vi elsker at hun leker seg med klær og fremdeles beholder den unge og friske delen av seg selv. 

LES OGSÅ: Vogue kaller norske Aurora en «It girl to watch»

!!! Thank you @chanelofficial #cocolovesla #ilovecoco

Et bilde publisert av Rowan Blanchard (@rowanblanchard)

«Hvordan jeg sluttet å unnskylde at jeg eksisterer»

Selv om Blanchard er mest kjent for å være en del av Disney-universet (her er forresten 12 fantastiske Disney-filmer vi hadde «glemt»), og nå gjort et klart og tydelig inntog i moteverdenen, har hun også markert seg som ei jente med massevis av meninger om blant annet feminisme og likestilling. Det er ikke veldig mange 15-åringer som skaper overskrifter med slike meninger. 

- Jeg hadde alltid blitt fortalt om feminisme i en negativ forstand. Men etter at Emma Watson holdt talen sin på United Nations ga det meg et nytt syn. Først tenkte jeg at det handlet om at menn og kvinner skal være likestilt. Og selv om det gjør det, har det blitt så mye større for meg nå. Nå handler det om å gjøre om på strukturer som kjemper mot folk av farge, kvinner, funksjonshemmede og LGBTQ (står for lesbisk, homofil, biseksuell, transeksuell, og questioning eller queer), sier Blanchard til The Cut.

I fjor delte hun en kommentar på nettsiden Rookie som fikk tittelen «Hvordan jeg sluttet å unnskylde at jeg eksisterer». Her tar 15-åringen opp et tema som er svært aktuelt for mange i hennes alder, og mennesker generelt - spesielt kvinner. Artikkelen går ut på at Blanchard stadig finner seg selv i en situasjon hvor hun unnskylder seg for ting hun egentlig ikke bør unnskylde seg for. 

- Det er da spesielt til menn, forteller hun til Wonderland Magazine. Da jeg skrev den artikkelen var det en måte for meg å få andre jenter til å begynne å akseptere seg selv, men det handlet også om å få meg selv til å slutte å «unnskylde at jeg eksisterer».

LES OGSÅ: Lider du av «flink pike»-syndromet?

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer