Paraply

15 paraplyer som faktisk er fine

En paraply er ikke lenger hva det var.

La paraplyen være et tilbehør du gjerne drar fram. I bildekarusellen finner du priser og informasjon. Foto: Produsentene
La paraplyen være et tilbehør du gjerne drar fram. I bildekarusellen finner du priser og informasjon. Foto: Produsentene Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Linda VasquezVærmeldinger som viser sol, regn og skyer på én og samme dag er ikke uvanlig her til lands. Selv ikke om sommeren.

Ett skritt videre

Den lille, svarte paraplyen har vært det tryggeste valget. Men hvorfor ikke utnytte regnværsdagene litt bedre? Til og med regntøyet er langt fra grått. På lik linje som den lille sorte har utviklet seg har paraplyene krevd sin rett til å synes.

Trendmønster

Mange leverandører har plukket opp paraplyer som et kult tilbehør og bruker trender som store blomster eller pasteller for at vi kan lyse opp de grå dagene. En paraply er imidlertid ikke bare en paraply. Kvalitet og pris varierer mye. Bytt gjerne mellom to varianter. Én billig, sammenleggbar paraply som får plass i vesken og én mer solid variant som gjerne koster litt mer, men som tåler mer enn duskregn.

Her er 15 fine paraplyer

Slik tar du vare på paraplyen

Hvis du først har kjøpt en litt dyrere paraply, kan det også være greit å sørge for at den varer lengst mulig. Ehow.com gir følgende «paraplypleieråd»:

• La den tørke: Før du legger bort paraplyen, bør den ha fått tørket skikkelig. Hvis den fremdeles er våt, kan den få muggmerker og lukte vondt.
• Rengjør med vann: Blir paraplyen skitten, følg vaskeinstruksjonene på merkelappen. Hvis ikke noe er oppgitt, tørk bort med vann og klut. Unngå rengjøringsmidler, de kan redusere stoffets vannavstøtende egenskaper og føre til misfarging.
• Pass på vinden: Ja, du kjenner sikkert til problemet med paraplyer som vrenger seg. Ikke bare er det plagsomt, men det kan også ødelegge den. Det skjer typisk når vinden kommer fra oppsiden og inn.
• Legg den sammen riktig: Når regnværet er over, er det fristende å bare krølle paraplyen sammen så fort som mulig. Men ta deg tid til å legge paraplyen sammen slik at foldene legger seg riktig. Det hindrer at spilene får unødig press og skader og gjør at stoffet folder seg ut pent neste gang.
• Ikke bruk den i solen: Husk at regnparaplyer er beregnet til bruk i regnvær og ikke i solen. Sollys over tid kan ha en negativ effekt på stoffet i paraplyen.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer