KATASTROFEKLÆRNE: Menn har ikke sansen for haremsbukse, Uggs, bukser med høyt liv og leggings. Greit å vite før du går på date? Foto: All Over Press
KATASTROFEKLÆRNE: Menn har ikke sansen for haremsbukse, Uggs, bukser med høyt liv og leggings. Greit å vite før du går på date? Foto: All Over Press Vis mer

Mote

15 trender gutta hater

Skal du på date? Se klærne og tilbehøret du bør unngå.

Det er en kjent sak at kvinner egentlig kler seg for andre kvinner, og ikke for menn. Selv om du elsker glitter og paljetter, er det nemlig ikke sikkert mannen i ditt liv synes det er like stas.

Vi har ulike oppfatninger om hva slags trender som er fine og mindre fine, men vi er likevel litt opptatt av hva det motsatte kjønn mener om antrekkene våre også.

Og når du først er på sjekkeren, så er det jo ikke dumt å kle seg slik at han blir imponert - uten at det virker «for mye».

Men hvilke trender misliker de, da?

I den forbindelse har womenshealthmag.com laget en liste over klær og tilbehør som kvinner ALDRI bør ha på seg på den første daten.

FEIL: Ashley Tisdale liker gladiator-sandaler, store vesker og store solbriller. Det gjør ikke menn. Foto: All Over Press
FEIL: Ashley Tisdale liker gladiator-sandaler, store vesker og store solbriller. Det gjør ikke menn. Foto: All Over Press Vis mer

1. Gladiatorsandaler

Gladiatorsandalene kom for fullt i 2008, mye takket være Balenciagas sommerkolleksjon. Siden har vi sett gladiatorsandaler i høye og lave varianter. Og vet du hva? Menn hater det!2. Leopardmønster

Uansett om det bare er et lite skjerf, noen pumps, veske, en bluse eller en kåpe - menn liker ikke leopardmønster, skal vi tro Womenshealthmag.

ANTREKKENE DU BØR UNNGÅ PÅ DATE: Bukser med høyt liv, uggs og alt som har leopard på seg.  Foto: All Over Press
ANTREKKENE DU BØR UNNGÅ PÅ DATE: Bukser med høyt liv, uggs og alt som har leopard på seg. Foto: All Over Press Vis mer

3. Uggs

Motebransjen har aldri vært spesielt begeistret for Ugg-bootsene, men det har kjendisene og hvermansen. De tradisjonelle Uggsene er laget av saueskinn, har pels på innsiden og er perfekte for enhver frysepinne - men kanskje ikke så perfekt på våte regnværsdager, eller i slapsføre.

Men hvis du skal på date, gjør du likevel lurt i å ta på deg et par andre støvletter - for er det noen sko menn misliker, så er det Uggs.


4. Bukser med høyt liv

Bukser som er for høye i livet kan gjøre deg eldre utseendemessig - i tillegg kan de fort kan se lite flatterende ut hvis formen ikke er helt heldig.

Ofte blir rumpa seende mye «lengre» ut når bukselivet stopper langt oppå magen, som ikke er en heldig effekt. Unngå derfor bukser som er svært høye i livet, spesielt dersom du skal på en date.

Når det er sagt, er ikke menn særlig gira på underbukser/bikinitruser med høyt liv heller.

5. Neonfarger

Selv om neon har vært trendy de siste årene, og er like i vinden neste vår, er det ikke en farge menn liker.

Dette gjelder uansett neonfarge eller plagg.

IKKE NOE FOR MENN: Neonfarger, gigantiske vesker og tights er ikke noe mannfolk setter pris på.  Foto: All over Press
IKKE NOE FOR MENN: Neonfarger, gigantiske vesker og tights er ikke noe mannfolk setter pris på. Foto: All over Press Vis mer

6. Gigantiske vesker

Store vesker har menn lite til overs for. Kanskje fordi de er litt voldsomme og tar mye plass? Med mindre du skal på weekendtur kan du takke deg med en mindre variant, så daten din ikke blir så skremt.

Flaks for deg at det er trendy med minivesker akkurat nå.7. Leggings

Leggings og tights går for å være det samme, og er også et plagg mannfolk ikke liker. Hvis tightsen din har leopardmønster kan vi nesten garantere avsmak hos det motsatte kjønn.

Hvis du bruker tights, husk nå for all del at det ikke er en bukse. Mange tror nemlig at tights kan brukes som bukser og ender opp med ulekre strømpebukserumper.

Problemet med denne stilen er at du kan ha så fin rumpe du bare vil - det hjelper dessverre ikke. En god ting kan ikke nevnes for ofte: Du MÅ skjule rumpa hvis du skal bruke tights!

BUKSENE MENN HATER: Du imponerer ikke en mann hvis du går kledd i boyfriend-jeans, capri-bukse eller haremsbukse. Foto: All Over Press
BUKSENE MENN HATER: Du imponerer ikke en mann hvis du går kledd i boyfriend-jeans, capri-bukse eller haremsbukse. Foto: All Over Press Vis mer

8. Boyfriend jeans

Boyfriend bukser blir beskrevet som «buksene som du tilsynelatende har stjålet fra kjæresten.» Er det rart at menn ikke liker dem?

Det har vært mye diskutert om de oversized buksene egentlig er fine. Keira Knightley er en av stjernene som sverger til den avslappede jeans-looken.

Det er lite som tyder på at trenden er i ferd med å forsvinne - til menns store fortvilelse.

– Boyfriend-jeansene er absolutt på vei tilbake, og er noe av det hotteste blant høstens kolleksjoner, har Therese Kokkim hos Only, tidligere uttalt til KK.no
9. Capri-bukse

Capri-buksen hadde sin storhetstid på 90-tallet, da den skulle være trang, kort og aller helst fra Miss Sixty eller Fornarina. Det er en stund siden den har vært hot, men hver vår dukker det alltid opp en eller annen variant av buksa - antakelig til menns store fortvilelse. Ikke bruk capri-bukse på date!

10. Haremsbukse

Haremsbukse var stort, spesielt i 2009. Det var også en slager i musikkvideoen til MC Hammer - «U Can't Touch This», fra 1989.

Moteblader og blogger hyllet haremsbuksen, men i likhet med mange fortvilte menn er det også flere kvinner som hater trenden.

Haremsbukser får deg til å se ut som en kalkun med ryggmargsbrokk. Det får deg til å se ut som du har en diger klump med avføring hengende og slenge mellom beina, skrev Synne Starvik i bloggen sin Opplysningskontoret.

HVIS MENN KUNNE VELGE .... hadde de ikke latt deg bevege deg ut døren iført skyhøye monsterhæler, ballerinasko eller kjole med empireliv. Foto: All over Press
HVIS MENN KUNNE VELGE .... hadde de ikke latt deg bevege deg ut døren iført skyhøye monsterhæler, ballerinasko eller kjole med empireliv. Foto: All over Press Vis mer

11. Vanvittig høye hæler

Folk dømmer deg utifra hva slags sko du har på deg. Det gjelder også menn. Skyhøye hæler som du ikke klarer å gå i, er ingen hit hos det motsatte kjønn. Er skoene i tillegg rare, så kan du bare glemme det.


12. Ballerinasko

Hvem vet hvorfor menn ikke liker ballerinasko? Kanskje fordi de er for flate? At de skulle ønske du var litt høyere? Det er ikke godt å si. Men ballerinasko kommer i hvert fall som nummer 12 på denne «fy-fy»-lista.

13. Empireliv

Kjoler med empireliv var først og fremst trendy på Jane Austens tid - 1800-tallet. Hvem husker vel ikke filmen« Pride and Prejudice» og de romantiske kjolene de hadde?

Empireliv er fortsatt ikke en hit hos menn. Kanskje fordi fasongen kun fremhever bysten, men ligger helt løst rundt resten av kroppen?

LES OGSÅ: Dette mener menn om bikinien din

NEI, NEI: Hårete støvletter og gigantiske solbriller er ikke en trend menn setter pris på.  Foto: All Over Press
NEI, NEI: Hårete støvletter og gigantiske solbriller er ikke en trend menn setter pris på. Foto: All Over Press Vis mer

14. Hårete støvletter

Akkurat nå er det supertrendy med hårete boots. En stor favoritt blant fashionistaer denne sesongen er disse hårete bootsene fra Acne. Superkule, men himla upraktiske når regnet plasker ned. Men når har ordet praktisk egentlig hatt noen betydning i moteverden?

Menn liker de heller ikke, men bryr vi oss, sånn egentlig?15. Store solbriller

De kuleste solbrillene nå er de store, kattøyeformede solbrillene fra Céline, som dekker halve ansiktet.

Store solbriller har lenge vært en hit blant kjendiser, da de fungerer fint som en dekkende maske - eller, det er vel det de liker å tenke. Bare se på Paris Hilton, du ser jo nesten ikke at det er henne ... eller, vel.

Uansett, menn liker ikke store solbriller. Antakelig fordi de liker å se ansiktet ditt.

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: