Sommer

156 motemust i sommer

Skoene, tilbehøret, jakkene, badetøyet, solbrillene og kjolene.

156 motemust i sommer
Publisert
Sist oppdatert
Sommeren er rett rundt hørnet, og vi skal ut i solen i florlette blomsterkjoler, sexy sandaler og korallfargede bikinier.

 • Les også: 10 ting du må ha i garderoben


 • Sommerens nøkkeltrender

  Sommermoten har mye å by på. Alt fra masse muntre farger og knall 80-tallsstil, til stramme snitt med maskulin tvist, romantisk blomsterprint og posh rivierastil à la 60-tallet.

  Få full oversikt her:


  12 trendy solbriller

  Javisst, nå skal vi ut i solen og flashe de sinnsykt kule solbrillene våre! Stikkord for hva som gjelder er glamorøse ikoner, vintagestil og 80-tallet. Pilotbriller slår dessuten aldri feil - de blir med oss år etter år

  Her går det i briller som får deg til å tenke på Marcello Mastroianni i Fellinis film «8 1/2», Brigitte Bardot i stripete bikini på den franske riviera og tv-serien «Charlie's Angels».

  Men også elektronikapunk, Duran Duran, safaribriller à la Dr. Livingstone og de mormor la igjen på fjellhytta på 60-tallet. I tillegg til de heltinnene i tv-seriene «Dallas» og «Dynastiet» bruker.

  8 kjoler i knall korall

  Enten du liker dem flagrende og etniske eller stramme og sexy. Om du så er en blomsterpike, 50-tallsbabe eller nostalgisk hippie.

  Vil du være supertrendy i sommer velger du en kjole i korall, som er en blanding mellom lakserosa, fersken og aprikos.

  Denne fargen gir deg energi og liv og en anelse gyllen glød. Pass bare på at du ikke overkjører den med andre knalle farger. Da kan det bli en anelse hektisk.

  18 fargerike drømmesko med høye hæler

  Pakk bort den kommunegrå, svarte og brune skoparken din - nå er det muntre farger som gjelder. Denne sommeren er det nemlig sko i knalle nyanser av bringebær, syrin og sitron som er hot. Gressgrønt, oransje og korall er også helt riktig.

  Hvis du vil være helt med, går du for sko med høye hæler. Og tidvis veldig høye hæler. Noen av skoene rager faktisk hele 15 centimeter over bakken. I disse får du lange flotte bein. De løfter også et hvilket som helst antrekk, enten det er jeans eller en cocktailkjole det gjelder.

  17 skjørt til alle fasonger

  Enten vi vil drikke saft og vann i mormors hage, henge rundt på festival eller holde foredrag på jobben - det finnes et skjørt til enhver anledning.

  Om du så vil gå for miniskjørt, knelangt, ballongskjørt, blyantlinjert eller skjørt med høyt liv i 50-tallsstil, er dessuten opp til deg. Valgene er mange.

  Sommerens største hit er blomstermønster og sterke farger. Den romantiske trenden blir også med oss fra ifjor sommer, og 1970-tallet lever i beste velgående. Rocka korte skinnskjørt og dongeriskjørt er også helt riktig. Bruk dem til dressjakker, olajakker og sandaler i gladiatorstil, hvis du vil være helt med.

  20 bikinier for enhver fasong

  Det er det samme hvert år. Vi kaver rundt i butikkene på jakt etter noe vi kan ha på oss på stranden. Men det er ofte så utrolig vanskelig å finne noe som passer og som man føler seg vel i.

  For enten er puppene for små eller for store, og fasongen formet for mye som en pære, et eple eller en banan. Men fortvil ikke. Drømmebikinien er bare et steinkast unna. Det finnes nemlig triks for hva man skal lete etter. Her får du full oversikt.

  9 hvite blazere

  Selv om vi kanskje ikke skulle tro det, så har den hvite store blazeren fra 80-tallet blitt moteriktig igjen. Og den er faktisk ganske kul. Hemmeligheten er bare å unngå å ligne på vokalisten i det bulgarske dansebandet på Color Line Fantasy.

  Enten du vil kjøre hvit heldress eller bare bruke jakken til et par slitte jeans, et par tights eller et skjørt er opp til deg. Du vil derimot ikke overkjøre den lyse jakken med for mørke farger, det kan lett bli litt mye. Bruk den heller til mykere nyanser som pudder og dueblått.

  Sørg dessuten for at de høye hælene og de flashy solbrillene er på plass. Da har du stålkontroll!

  14 badedrakter som gir deg flott figur

  Sesongens badedrakter er som tatt rett ut av en glamorøs Hollywood-film, og de passer perfekt for deg som enten vil skjule eller fremheve magen.

  Enkelte badedrakter er nemlig så åpne at de nesten blir som en bikini. De er dessuten så stilige, med alle sine lekre detaljer og bling bling, at de også kan brukes som partytopp.

  Heldekkende badedrakter er også perfekt når du vil vise fram midjen. Husk også på at jo høyere skjæring de har, dess lengre ser beina dine ut. Mye av badetøyet har ellers innsydde bh-er med bred strikk under bysten og vatterte cuper, slik at overstellet får et realt løft.

  14 detaljer som gjør hver dag til en sommerfest

  Du trenger ikke strippe ned på stæsjet selv om det er årstiden for å være lettkledd. En florlett og enkel sommerkjole, shorts eller skjørt kan nå nye høyder med et par elegante sandaler, en kul hatt og den riktige vesken.

  Med et godt utvalg av tilbehør kan du dessuten leke deg med ulike stilarter også, enten du vil gå for rock'n roll, 70-talls hippie eller den franske riviera-stilen.

  I år et det knalle farger som korall, turkisblått, gult, grønt og rødt som går igjen. Selv slangeskinnspynten er dyppet i fargebad. Safaristil og mote inspirert av 1980-tallet er også hot. Blomsterdryss og mønster er dessuten helt riktig.

  12 sexy sandaler

  I sommer skal sandalene være alt fra greskinspirert til rocka og røffe og i 70-tallsstil.

  De har også gjerne detaljer som steiner, nagler og frynser, og kan brukes til alt.

  14 sommervesker

  Stikkord for hva som er hot å ha på armen denne sommeren er 1970- og 80-tallet, folklore og chic eleganse. Veskene er fortsatt store og romslige, men også feminine og små. Skuldervesken er dessuten en hit, såvel som clutchvesken.

  Nå har veskene dessuten skrudd på sommersjarmen. Designere som Mulberry og Stella McCartney frister blant annet med vesker med skyer, båter og iskrem på. I kjedebutikkene tilbyr de varianter med blomstermønster og perlebroderier. For ikke å glemme elleville farger og frynser, som tar oss rett med på festival.

  11 plagg som gjør deg solbrun

  Kjolene, skoene og badetøyet er som dyppet i det krystallklare og lysegrønne Adriaterhavet denne våren og sommeren. Her går det i silkemyke kreasjoner med tynne stropper og høyt liv, til knallfargede lakkskoletter med skyhøye hæler og muntre bikinier.

  Selv solbrillene skal være smaragdgrønne nå. Det beste med disse fargenyansene er at de gir deg masse liv og energi. Selv på grå og trøtte dager kan du trylle deg fresh.

  7 slitte olajakker

  Selv om den aldri har gått helt av moten. Den gode gamle olajakken er mer trendy enn noen gang. Nå vil vi ha den lys, slitt og blå, og gjerne en smule 70-talls-inspirert. . Indigofarger er også helt riktig.

  Enten du vil kjøre en rocka, konservativ eller søt stil, så kan olajakken brukes. Men husk på at både jakke og bukse i dongeristoff kan bli litt mye, med mindre du skal i cowboyselskap. Prøv heller jakken til smale eller vide bukser i en farge du liker.

  Den er dessuten kjempefin til kjoler, skjørt og shorts. Og enda mer genialt blir det hvis du bruker et par røffe boots eller noen sexy hæye hæler til.

  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer