Badetøy

16 perfekte badedrakter som kan brukes på strand og fest

Finn din favoritt!

BADEDRAKT: Et godt eksempel på en badedrakt som passer like godt til fest som den gjør på straden!  Foto: Bik Bok
BADEDRAKT: Et godt eksempel på en badedrakt som passer like godt til fest som den gjør på straden! Foto: Bik Bok Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Jeg elsker badedrakten - som har vært svært populær i motebildet de siste årene. Selv har jeg latt meg inspirere av 90-tallstrenden og gått til innkjøp av ulike modeller. Drakten er veldig i tiden, fremhever formene og oser eleganse. Dessuten kommer den i utallige modeller, farger og snitt – med andre ord; her finnes det noe for enhver stilsmak og kroppsform.

Kjedebutikkene bugner over av attraktive (og rimelige) modeller, som ikke lenger er forbehold strandbruk, men gjerne kan brukes til fest og i hverdagen. Det gjør at badedrakten kan brukes på utallige måter, kombineres ulikt og styles personlig (slik Celine Aagaard har gjort her).

Selv skal jeg bruke badedrakten med denimshorts, Converse og en skinnjakke over skuldrene i hverdagen. Da går jeg gjerne for en modell som er ensfarget og dekkende i brystet. Skal jeg derimot på fest velger jeg naturlig nok en variant som gjør litt mer ut av seg. Dyp utringning i brystet eller lav rygg med et morsomt mønster eller iøynefallende farge for å skape en mer pyntet og sexy look. Badedrakten er perfekt til en dressbukse med vidde i bena og høyhælte sko. Dessuten ser jeg for meg at jeg skal sette opp håret i en stram hestehale for å understreke den feminine stilen jeg er så glad i når jeg skal på fest!

På den franske rivieraen skal jeg bruke badedrakten med et gjennomsiktig, fotsid skjørt og så lar jeg fottøyet bestemme om jeg skal på stranden eller ut å svinge meg på fest. Du kan også style badedrakten mer rocka og urbant eller stilrent og luksuriløst.

BADEDRAKT: En sort variant trenger absolutt ikke være kjedelig - se etter interessant detaljer og fine snitt.  Foto: Truls Qvale
BADEDRAKT: En sort variant trenger absolutt ikke være kjedelig - se etter interessant detaljer og fine snitt. Foto: Truls Qvale Vis mer

Er du førstegangskjøper av badedrakten vil jeg anbefale deg å gå for en tidløs variant. Eksempelvis en sort modell med høy skjæring, som forlenger beina dine. Farger på sin side, vil forsterke din solbrune hud - perfekt med en hvit kaftan og gullsmykker. Men, du må gjerne kjøpe flere varianter som du kan bruke på og utenfor stranden, så er du sikret en deilig, leken og personlig sommergarderobe!  

Husk å prøve ulike varianter og føl deg frem til riktig modell. Det viktigste er at du føler deg vel i badedrakten du kjøper.

Darja Barannik er ekspert på mote og skjønnhet for KK.no på deltid. I tillegg driver hun sin egen blogg selvstendig og uavhengig av sin stilling i KK.no.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer