RØDT, HVITT OG BLÅTT: Kjoler i de norske farger er et sikkert valg på nasjonaldagen. Få mer info om priser og se flere kjoler i bildeviseren under. Foto: Produsentene
RØDT, HVITT OG BLÅTT: Kjoler i de norske farger er et sikkert valg på nasjonaldagen. Få mer info om priser og se flere kjoler i bildeviseren under. Foto: Produsentene Vis mer

Kjoler

17. mai-fine kjoler for alle

30 vakre kjoler for alle former.

Publisert


Stem her!

Hva skal du ha på deg nasjonaldagen?Bjørka blomstrer, og så å si det samme gjør engangsgrillene i parken og russen på asfalten. Med andre ord er vi vel inne i mai måned, og snart er det tid for feiring av nasjonaldagen.

Har du ikke bunad – eller har du lyst til å ta et friår fra sølja og stakken – finnes det flere vakre kjoler å velge mellom.

SE OGSÅ: Trendskjørtet du bør prøve

Bunad/folkedrakt
 
242 (51%)
Kjole
 
159 (33%)
Vet ikke
 
26 (5%)
Bukse
 
19 (4%)
Annet
 
16 (3%)
Skjørt
 
10 (2%)
Shorts
 
3 (1%)

Rødt, hvitt og blått

De dominerende fargene på nasjonaldagen er selvfølgelig rødt, hvitt og blått.

Og aldri har disse fargene vært hetere. 2011 er et fargerikt år, og sterke nyanser i både blått og rødt er helt riktig denne sesongen. Hvitt er dessuten en av de største catwalktrendene i sommer – gjerne fra topp til tå, ifølge designerne.

Du gjør dermed ikke et dumt kjøpt hvis du går til innkjøp av en ny kjole i det norske flaggets farger.

Finn din favoritt her:


Finn riktig kjole til din fasong

Men det er kanskje ikke bare å finne en kjole du synes er fin. Den skal også være fin på deg.

Her får du noen grunnleggende råd når det gjelder kroppsform og kjoler:

Fyldige former? Se etter kjoler som framhever midjen – eller bruk et belte i livet. Styr unna de mest kroppsnære modellene – det kan fort bli tacky – og de mest løssittende modellene – som gjør at du ser større ut enn du er.

Pærefasong? Unngå kjoler med skjørt som smalner mot leggene, det vil forsterke pæreformen. Gå enten for et a-formet eller et rett skjørt som faller fint. Bruk gjerne en overdel med skulderputer for å balansere kroppen. Fokuser på midjen, gjerne med et belte i livet.

Epleform? A-formede modeller med litt vidde i skjørtet tar fokuset bort fra magen. Velg en kjole som henger løst rundt livet og led blikket over på andre deler av kroppen, som for eksempel et dekorert brystparti eller en kjole som framhever beina. Bruk gjerne en innsvinget jakke over for å skape midje.

Guttefasong? Ønsker du mer former, kan kjoler med draperinger og detaljer på brystpartiet skape mer fasong. Prøv gjerne kjoler med a-formede skjørt og markert midje.

Vil du ha lengre bein? Unngå skjørtelengder som stopper der leggen er på sitt tykkeste, det kan gjøre beina kortere. Det samme kan ankelstøvletter eller sko med ankelrem. Da bør du i så fall bruke strømpebukser i samme farge som skoene. Bruker du ikke strømpebukse – eller går for hudfargede strømper – vil nudefargede sko gjøre trikset. Mønsteret i strømpebuksen kan også ha en forlengende effekt.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer