Hår:

17. mai-hår for liten og stor

17. mai forbindes jo med fletter. Her er en variant for deg som liker å ha håret løst, samtidig som vi omfavner nasjonalromantikken.

17. mai-hår for liten og stor
Publisert

Denne frisyren passer minst like godt til en champagnefrokost som til barnetoget. Du kan også lage din egen variant ved å flette kun på den ene siden eller droppe båndet.

Du trenger:

  • Rødt silkebånd
  • Saks
  • To blanke gummistrikker
  • Hårspray

Jeg har valgt å krølle håret først, men frisyren passer like godt til et rettere hår.

1. Finn fram silkebånd og saks og klipp av to passende lengder. La håret ligge i din naturlige skill, og del av et parti med hår helt i fronten. Knyt silkebåndet rundt håret du har delt av.
1. Finn fram silkebånd og saks og klipp av to passende lengder. La håret ligge i din naturlige skill, og del av et parti med hår helt i fronten. Knyt silkebåndet rundt håret du har delt av. Vis mer
2. Del så håret inn i tre like store deler, og la silkebåndet følge to av dem. Lag en flette som er lang nok til at den slutter midt bak på hodet. Fest fletten med en blank gummistrikk.
2. Del så håret inn i tre like store deler, og la silkebåndet følge to av dem. Lag en flette som er lang nok til at den slutter midt bak på hodet. Fest fletten med en blank gummistrikk. Vis mer
3. Dra godt i fletten for å gjøre den stor og fyldig. Her kan du godt bruke en hårspray for virkelig å låse stylingen på plass.
3. Dra godt i fletten for å gjøre den stor og fyldig. Her kan du godt bruke en hårspray for virkelig å låse stylingen på plass. Vis mer
4. Lag en tilsvarende flette på andre siden av hodet.
4. Lag en tilsvarende flette på andre siden av hodet. Vis mer
5. Knyt fletten sammen på midten i bakhodet med en fin sløyfe. Pynt gjerne med en hårspenne. Tips! Hvis du ikke har en passende spenne, kan du bruke en barnesølje som hårpynt!
5. Knyt fletten sammen på midten i bakhodet med en fin sløyfe. Pynt gjerne med en hårspenne. Tips! Hvis du ikke har en passende spenne, kan du bruke en barnesølje som hårpynt! Vis mer

Sløyfefest

Også de minste ønsker seg fint hår på nasjonaldagen. Denne frisyren er ideell til barn med hår i ulike lengder – og for dem som alltid får håret i øynene. Klar – ferdig – 17. mai!

Du trenger:

  • Børste
  • Gummistrikker
  • Rødt silkebånd
1. La håret ligge i sin naturlige skill, og del av parti foran på den ene siden. Sett på en strikk. Del så av et nytt parti lenger bak. Sett på en strikk, og la alt håret fra den første hestehalen bli med. Tips! Start med å gre håret fritt for floker med en børste som ikke lugger. Det gir en god start på festdagen.
1. La håret ligge i sin naturlige skill, og del av parti foran på den ene siden. Sett på en strikk. Del så av et nytt parti lenger bak. Sett på en strikk, og la alt håret fra den første hestehalen bli med. Tips! Start med å gre håret fritt for floker med en børste som ikke lugger. Det gir en god start på festdagen. Vis mer
2. Fortsett slik skrått bakover og nedover til du ender på siden av nakken. Underveis drar du litt i håret mellom strikkene for ekstra fylde. Sett alle strikkene med cirka samme avstand.
2. Fortsett slik skrått bakover og nedover til du ender på siden av nakken. Underveis drar du litt i håret mellom strikkene for ekstra fylde. Sett alle strikkene med cirka samme avstand. Vis mer
3. Sett en strikk rundt partiet foran, på andre siden av skillen.
3. Sett en strikk rundt partiet foran, på andre siden av skillen. Vis mer
4. Sett strikker med jevnt mellomrom nedover og la håret møtes i en hestehale på siden av nakken. Fortsett med gummistrikker nedover hestehalen til det ikke er mer hår igjen.
4. Sett strikker med jevnt mellomrom nedover og la håret møtes i en hestehale på siden av nakken. Fortsett med gummistrikker nedover hestehalen til det ikke er mer hår igjen. Vis mer
5. Klipp opp et silkebånd og og lag små sløyfer rundt hver hårstrikk. Og vipps er det klart for feiring!
5. Klipp opp et silkebånd og og lag små sløyfer rundt hver hårstrikk. Og vipps er det klart for feiring! Vis mer

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer