Bror August

18 år gamle August Vestbø debuterer som designer under New York Fashion Week

Dazeddigital.com nevner han som én av fem designere å følge med på.

BROR AUGUST: 18-åringen fra Oslo debuterer som designer under New York Fashion Week denne uken. Foto: Jakob Landvik
BROR AUGUST: 18-åringen fra Oslo debuterer som designer under New York Fashion Week denne uken. Foto: Jakob Landvik Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Moteukene i Stockholm, København og i Oslo er forbi, og nå venter de store: New York, London, Milano og Paris Fashion Week. Her viser verdens mest kjente designere frem kolleksjonene sine for det kommende året. Blant navnene på den lange listen er Alexander Wang, Tommy Hilfiger, Diane von Furstenburg, Oscar de la Renta, Burberry, Valentino, Gucci, Louis Vuitton og Chanel. 

Men blant disse store og kjente motehusene finner vi også de nyere designerne. De som kanskje er blant dem med de sterkeste kolleksjonene også. Og hvem skulle vel tro at vi blant disse designerne skulle finne norske August Vestbø. 18-åringen fra Oslo debuterer nemlig med sin aller første visning under en av verdens største moteuker: New York Fashion Week tirsdag 16. februar.

- Vennene mine oppfordret med til å sette sammen en visning, så da grep jeg sjansen, forteller Vestbø.

AUGUST VESTBØ: Illustrasjon av designeren selv. Foto: Illustrasjon av Saralinn Hembre
AUGUST VESTBØ: Illustrasjon av designeren selv. Foto: Illustrasjon av Saralinn Hembre Vis mer

Vestbøs tilnærming når han skal skape en slik kolleksjon, er nok ganske annerledes fra andres. Designerne blir stadig vekk spurt om hva som har vært inspirasjonen bak kolleksjonene sine, og da er svarene ofte natur, kunst, mennesker og lignende. Men for Vestbø er ikke dette tilfelle. Saken fortsetter under annonsen.

- Jeg har ikke jobbet med en inspirasjonskilde på en estetisk måte, men heller brukt prosjektet som et uttrykk for en personlig tanke og opplevelse. Jeg ser heller til teknikker og måter å bære klærne på som en sammenheng i prosjektet. Det handler spesielt om hvordan man portretterer seg selv, sier Vestbø.

18-åringen jobber derfor svært nøye med hvert av plaggene, og setter blant annet på paljetter for hånd - noe som gjør hvert eneste plagg unikt. Dazeddigital.com har lagt merke til den norske tenåringens arbeid, og nevner han som én av fem designere å følge med på denne moteuken. 

- Det føles veldig godt. Spesielt i denne veldig hektiske perioden hvor man jobber mange netter på rad for å få prosjektet gjennom, og bare stiller spørsmål til alt man gjør og hvorfor man gjør det, da er det veldig fint å få en bekreftelse utenfra at det faktisk er noen som bryr seg.

NY KOLLEKSJON: August Vestbø skal presentere en annen kolleksjon enn denne under New York Fashion Week denne uken. Foto: Jakob Landvik
NY KOLLEKSJON: August Vestbø skal presentere en annen kolleksjon enn denne under New York Fashion Week denne uken. Foto: Jakob Landvik Vis mer

Allerede som åtteåring visste Vestbø at det var dette han ville gjøre. Til å bare være 18 år gammel har han også sterke meninger. Når vi spør Vestbø om hvilke trender og visninger han har tro på denne sesongen, er han ikke i tvil.

- Jeg har så stor tro, og håp, på denne bølgen som bryter ned relevans til kjønn i klær! Derfor gleder jeg meg mest til alle de fantastiske designerne som er i spissen av dette, blant annet Moses Gauntlett Cheng, Vaquera, Eckhaus Latta og Gogo Graham.

Vi ønsker det norske stjerneskuddet masse lykke til under New York Fashion Week!

DESIGNERSPIRE: 18-åringen viser imponerende arbeid, og det har internasjonal presse merket seg. Foto: Jakob Landvik
DESIGNERSPIRE: 18-åringen viser imponerende arbeid, og det har internasjonal presse merket seg. Foto: Jakob Landvik Vis mer

ORANSJE: Det er tydelig hvilken farge August Vestbø falt for da han lagde sin forrige kolleksjon. Foto: Jakob Landvik
ORANSJE: Det er tydelig hvilken farge August Vestbø falt for da han lagde sin forrige kolleksjon. Foto: Jakob Landvik Vis mer

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer