Julegavetips:

19 miljøvennlige julegaver

Disse kan passe fint til den miljøbevisste i familien eller vennekretsen!

MILJØVENNLIGE JULEGAVER: Her finner du mange gode tips! Foto: NTB Scanpix
MILJØVENNLIGE JULEGAVER: Her finner du mange gode tips! Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Vi kjøper kanskje for mye ting her til lands, men hvis du først skal kjøpe en julegave - hvorfor ikke velge en som enten er vegansk eller laget i et resirkulert materiale?

Noen merker velger også å gi tilbake til miljøet ved å støtte organisasjoner eller ved å ta et tydelig standpunkt - for eksempel ved å være veganske og «cruetly free»!

byTiMo
Dersom du kjøper en plagg som er produsert i 100 prosent bærekraftig viskose, så planter det norske merket byTiMo tre trær for hvert tre de tar for å lage den viskosen.

- I tillegg produserer vi klær som er ment for å vare lenge. Det vil si langvarige, gode kvaliteter og heller ikke de «raskeste trendene», sier markedssjef Elisa Mollatt.

Kjole fra byTiMo, kr 2799
Kjole fra byTiMo, kr 2799 Vis mer
Topp fra byTiMo, kr 1799
Topp fra byTiMo, kr 1799 Vis mer

Kappahl
I sin Limited Edition-kolleksjon har Kappahl laget flere spennende plagg - på flere spennende måter. Deriblant er deres hvite, vatterte jakke laget av resirkulert polyester, mens den grå kåpen med brune ermer er laget av tøyrester!

Kåpe fra Kappahl, kr 999
Kåpe fra Kappahl, kr 999 Vis mer
Kåpe fra Kappahl, kr 1399
Kåpe fra Kappahl, kr 1399 Vis mer

neubau
Brillene i neubaus eyewear-kolleksjon er produsert og pakket inn i bærekraftige materialer. I tillegg støtter de non-profit organisasjoner som jobber med å revitalisere naturen i bymiljøet!

Inika
Det australske merket har spesialisert seg på naturlige og økologiske skjønnhetsprodukter og børster. Inika blir ikke testet på dyr, er 100 prosent «cruelty free» og er registrert i UK Vegan Society.

19 miljøvennlige julegaver

Scampi
Det svenske merket Scampi har nå blitt partner med Aquafil - den ledende produsenten av bærekraftig, gjenbrukt nylongarn - Econyl. Badetøyet produseres i europeiske fabrikker med rettferdige arbeidsvilkår. På nettsiden deres står det følgende: «I dag er målet vårt å gjøre det igjen ved å bli det mest bærekraftige og rettferdige badetøymerket på markedet.»

Badedrakt fra Scampi, kr 1495
Badedrakt fra Scampi, kr 1495 Vis mer

Pierre Robert x Jenny Skavlan
Samarbeidskolleksjonen til gjenbruksdronning Jenny Skavlan og Pierre Robert byr på flere fine ting, deriblant en kosedress laget av 100 prosent svanemerket merinoull!

Pierre Robert x Jenny Skavlan, kr 799
Pierre Robert x Jenny Skavlan, kr 799 Vis mer
Pierre Robert x Jenny Skavlan, kr 699
Pierre Robert x Jenny Skavlan, kr 699 Vis mer

S'Well
Det er innmari enkelt å kjøpe med seg en flaske vann på butikken, men det er også veldig enkelt å ha en flaske i veska man kan fylle på! Denne fra S'Well er skikkelig fin å se på og gjør også stor nytte for seg!

Flaske fra S'Well, cirka kroner 320
Flaske fra S'Well, cirka kroner 320 Vis mer

Glitter Eco Lovers
Glitter og glam hører jula til, og det er ekstra stas å påføre årets glitrende sminke med produkter som er snille mot naturen! Glitter Eco Lovers er det første norske kosmetiske glitteret som er plantebasert og nedbrytbart! Dette glitteret befinner seg i tillegg i en resirkulerbar emballasje av glass og aluminium.

Glitter fra Glitter Eco Lovers, kr 129
Glitter fra Glitter Eco Lovers, kr 129 Vis mer

EcoTools
Sminkekoster som er 100 prosent cruelty free og veganske, som er laget av resirkulert aluminium og plast, som er pakket inn i papir som ikke er laget av trær og som i tillegg er laget med gjenvinnbar bambus er noe vi kan like!

Børster fra EcoTools via Apotek1, kr 189
Børster fra EcoTools via Apotek1, kr 189 Vis mer

H&M
Denne fine strikkekjolen er laget med resirkulert polyester! Perfekt til de fleste anledninger!

Kjole fra H&M, kr 199
Kjole fra H&M, kr 199 Vis mer

The North Face
Denne jakken er designet med bærekraft i fokus! Den nye kolleksjonen til The North Face er laget av resirkulerte polyesterstoff og resirkulert fôr. Denne kolleksjonen har også gitt tilsvarende 3,6 millioner plastflasker nytt liv denne sesongen. Bare det resirkulerte fôret alene, som er produsert av Primaloft, er laget av 100% resirkulert plast fra søppeldeponier.

Jakke fra The North Face, kr 2199
Jakke fra The North Face, kr 2199 Vis mer

Maria Nila
Produktene til Maria Nila er sulfat- og parabenfrie og produsert i Sverige i en selvstendig bærekraftig fabrikk. Merket er sertifisert av Peta, Leaping Bunny og Vegan Society, samt at de jobber med dyr- og naturrettighetsorganisasjonen The Perfect World Foundation.

Holiday Gift Box fra Maria Nila, kr 485
Holiday Gift Box fra Maria Nila, kr 485 Vis mer

H&M
Kjenner du noen som eier et par jeans som begynner å bli litt for gamle, men som de er så glad i? Eller noen som skulle ha fiksa det hullet i denim-jakka? Da kan du ha funnet den perfekte gaven:

Fiks hull i klærne, kr 50 fra H&M
Fiks hull i klærne, kr 50 fra H&M Vis mer

The Body Shop
Denne foundationen er 100 prosent vegansk! Det kan vi like!

Foundation fra The Body Shop, cirka kr 200
Foundation fra The Body Shop, cirka kr 200 Vis mer

Kari Traa
Å trene i ull kan fort bli for varmt. Derfor har Kari Traa brukt Lenzing Modal i sin kolleksjon. Det er laget av bøketrær som utvinnes av bærekraftig skogsdrift. Tekstilet er derfor fornybart og miljøvennlig, samtidig som det tilfører ullen den samme gode slitestyrken og hurtigtørkende effekten som syntetmaterialer.

Overdel fra Kari Traa, kr 699
Overdel fra Kari Traa, kr 699 Vis mer
Underdel fra Kari Traa, kr 699
Underdel fra Kari Traa, kr 699 Vis mer

Human + Kind
Deilige produkter som lukter godt og samtidig inneholder naturlige ingredienser, er cruelty free og veganske!

Skrubb fra Human Kind, cirka kr 160.
Skrubb fra Human Kind, cirka kr 160. Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer