SUKKERTØYROSA FRISTELSER: Det som er så gøy med billige solbriller, er at du har råd til så mange fler - du kan være mye mer vågal, siden du får et bredt arsenal av ulike solbriller å velge mellom. Et par lyserosa modeller, inspirert av Stella McCartney, for eksempel? Øverst i ulike rosanyanser (kr 70, HM), i wayfarer-stil (kr 80, Nelly.com) og trill runde (cirka kr 100, Asos.com). Foto: All Over Press/Produsenter
SUKKERTØYROSA FRISTELSER: Det som er så gøy med billige solbriller, er at du har råd til så mange fler - du kan være mye mer vågal, siden du får et bredt arsenal av ulike solbriller å velge mellom. Et par lyserosa modeller, inspirert av Stella McCartney, for eksempel? Øverst i ulike rosanyanser (kr 70, HM), i wayfarer-stil (kr 80, Nelly.com) og trill runde (cirka kr 100, Asos.com). Foto: All Over Press/Produsenter Vis mer

Solbriller

20 kule solbriller til under 100-lappen

Pilot, retro, runde og divainspirert - her er de hotteste modellene.

Publisert

Hva er vel en sommer uten et par smarte solbriller på nesetippen. Vi gjemmer oss bak dem, mens vi nipper til en milkshake mens seilbåtene dupper sakte forbi.

Og det er mye som frister der ute - trendene har nemlig tatt et byks i en sprek og fargerik retning denne sesongen:

- Vi ser mange skarpe farger både på stangen og på selve linsen, og dyriske mønstre og detaljer fra naturen, som blomster og krystaller, går igjen, har Ylva Bäckström, Marketing Manager i Luxottica Nordic, sagt til KK tidligere.

Men vi vet jo at dyre designerbriller koster penger. Hva med 20 ulike briller til samme pris som én modell fra Marc Jacobs, Cèline eller Prada?

Vekk din indre filmdiva

Vi har vært forelsket i 40- og 50-tallet flere år på rad nå, og særlig er det briller med cateye-form som er i vinden.

Denne modellen kler de aller fleste, og er absolutt verdt et forsøk. Går du for en billig modell, har du dessuten råd til å være litt vågal.

CATEYE-FASONG: Gjør som popstjerne Gwen Stefani, og kjøp deg et par smpåfrekke katteformede briller. Øverst i sort (kr 100, Rebecca Stella for Nelly), i dyrisk brunt (kr 70, HM) og med blomsterpynt (kr 80, Glitter). Foto: All Over Press/Produsenter
CATEYE-FASONG: Gjør som popstjerne Gwen Stefani, og kjøp deg et par smpåfrekke katteformede briller. Øverst i sort (kr 100, Rebecca Stella for Nelly), i dyrisk brunt (kr 70, HM) og med blomsterpynt (kr 80, Glitter). Foto: All Over Press/Produsenter Vis mer

Tips: Ta alltid smiletesten når du prøver solbriller - spretter de opp på kinnet, er det ikke riktig modell for ditt ansikt.

Piloten - evig klassiker

Pilotbrillen er noe av det mest moderne du kan ha på nesetippen. Den er en sikker vinner år etter år, på lik linje med den lille sorte, Chanel-vesken og trenchoaten.

Urbrillen ble først lansert av Ray-Ban i 1937. Aviator-modellen ble laget for jagerflypiloter i det amerikanske forsvaret, og har vært en slager siden. Legendarisk ble den med Tom Cruise i filmen «Top Gun» i 1986. I etterkant har flere designer- og brillemerker laget egne varianter, og i kjedebutikkene selger de dem for en billig penge.

Tips: Sjekk ut en stor modell - se hva herreavdelingen har å by på, for eksempel. Er stengene litt løse, justerer du dem bare hos en optiker.

EVIG KLASSIKER DU KAN HA BESTANDIG: Pilotbrillen er et sikkert valg, og den kler også de fleste ansiktsfasonger. Supermodell Heidi Klum elsker dem! Øverst med lilla glass (kr 50, HM), sporty speilglass (kr 80, Bik Bok) og med brune glass (kr 100, Nly). Foto: All Over Press/Produsenter
EVIG KLASSIKER DU KAN HA BESTANDIG: Pilotbrillen er et sikkert valg, og den kler også de fleste ansiktsfasonger. Supermodell Heidi Klum elsker dem! Øverst med lilla glass (kr 50, HM), sporty speilglass (kr 80, Bik Bok) og med brune glass (kr 100, Nly). Foto: All Over Press/Produsenter Vis mer

Bytt ut sort med hvitt

Om sommeren er det ingenting som er så fresht som hvitt. Da tar det mørke og sorte en pause, mens vi forfrisker oss med lyse deilige nyanser. En hvit solbrille gir deg en skikkelig kul retrostil. Nå er kulerunde modeller på moten - i hvitt blir de enda fetere.

Tips: Sørg for at solbrillestengene sitter godt bak ørene. Om sommeren svetter vi litt ekstra, så da kan solbrillen lett skli av. Er brillen for løs, tar du dem med til en brillebutikk.

Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer