Genser

20 lekre vårgensere til under 200 kroner

Sarte, feminine og passer til alt.

VÅR: Selv om det bare er mars, er vårplaggene for lengst i butikkhyllene. Og det er utrolig mye lekkert å velge mellom - også når det gjelder gensere. Se lenger nede i artikkelen for å få 20 lekre kjøpetips (inkludert genserne på bildet) til under 200 kroner. Den mørkeblå genseren modellen har på er fra Asos.com, og koster cirka 200 kroner på salg.   Foto: Produsentene
VÅR: Selv om det bare er mars, er vårplaggene for lengst i butikkhyllene. Og det er utrolig mye lekkert å velge mellom - også når det gjelder gensere. Se lenger nede i artikkelen for å få 20 lekre kjøpetips (inkludert genserne på bildet) til under 200 kroner. Den mørkeblå genseren modellen har på er fra Asos.com, og koster cirka 200 kroner på salg. Foto: Produsentene Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Sol, plussgrader, fuglesang – ja, våren er sakte, men sikkert i ferd med å melde sin ankomst her til lands.

Og for de av oss som er lei deprimerende vinterfarger og lange, varme ullgensere, er dette virkelig tiden for å ta seg en liten shoppingtur.

Nå florerer det nemlig av friske, sommerlige vårplagg der ute, og klær i alt fra herlige pasteller til knallsterk neon og fruktige sitrusfarger ligger i butikkhyllene og nærmest roper om å bli kjøpt.

Se 20 kjøpetips til under 200 kroner lenger ned i saken!

LES OGSÅ: Nå gjør raggsokken comeback

Praktisk med genser

Selv om våren er på vei er det jo ikke sommertemperatur ute ennå. Dermed er det fortsatt lurt å ha noen gode og gjerne litt varme gensere på lur, som du kan slenge under kåpen eller skinnjakken når det blir litt gufsent.

Til tross for at vi «bare» er i mars, er det også lurt å investere i gensere som vil holde seg trendy utover sommeren – og det er her de ovenfor nevnte fargene, samt aqua, mint, babyrosa – og ikke minst hvitt, kommer inn i bildet.

Er du av typen som ikke er helt sikker på fargefesten som preger motebildet, trenger du heller ikke fortvile. En enkel grå strikkegenser, enten i ull eller bomull, er også en sikker vinner, og passer til alt fra skinnshorts og jeans, til klassiske dressbukser og skjørt.

LES OGSÅ: Hold stilen i kulda

ENKLE FARGER: Gjør som Dakota Fanning og gå for en genser med rund hals i en enkel farge. Da kan den enkelt "røffes" opp med en kul skjorte og jakke for en trendy og litt minimalistisk stil. Priser på genserne får du i bildespesialen! Foto: All Over Press/Produsentene
ENKLE FARGER: Gjør som Dakota Fanning og gå for en genser med rund hals i en enkel farge. Da kan den enkelt "røffes" opp med en kul skjorte og jakke for en trendy og litt minimalistisk stil. Priser på genserne får du i bildespesialen! Foto: All Over Press/Produsentene Vis mer

Kort og godt

Stikkordet for genserne i år – som i fjor, er lengden. Genserne skal enten være bittelitt korte (stopper rett over bukselivet) og feminine, eller oversized og herreinspirerrt – det meste er lov.

Et pluss med korte gensere er, som KK.no tidligere har skrevet, at du kan få vist frem den fine rumpa di. Genseren ser nemlig aller best ut til smale bukser, 70-tallsinspirerte dressbukser og jeans.

Den er også en perfekt match til skjørt med høyt liv, trendy midiskjørt, inni enkle kjoler og til shorts.

Hvor mye du har lyst til å pynte den opp, bestemmer du selv. Et par pumps eller støvletter med høye hæler gir en flott finish.


LES OGSÅ: 25 plagg du vil bruke i 2012

INNI KJOLE: Dersom du ønsker å bruke vårgenseren OG vårkjolen kan du gjøre som Acne - og kjøre genseren inni kjolen! Foto: All Over Press
INNI KJOLE: Dersom du ønsker å bruke vårgenseren OG vårkjolen kan du gjøre som Acne - og kjøre genseren inni kjolen! Foto: All Over Press Vis mer

Gå for naken hals

Selv om mange av plaggene vi har sett på catwalken for denne sesongen er mønstret (blomstertrykk, dyreprint, striper, bohemsk trykk), kan genserne være nokså basic – hvis du ønsker.

Klassiske snitt og ensfarger, gjerne kombinert med mønstrete skjorter som du knepper helt opp i halsen, bluser, bukser, skinnskjørt og andre under-/overdeler er hot. Og høyhalseren – den kan legges tilbake i skapet.

Selv om motehus som Céline, Chloé, Hermés, Mulberry, BCBG og Costume National tidligere har lagt sin elsk på den høye kragen, er det nemlig ingenting som slår en barhudet hals som stikker fram når våren og sommeren nærmer seg.

Dersom du ønsker å begynne å bruke sommerkjolen din allerede nå, kan du også gjøre som det svenske designerhuset Acne, og ha genseren (med rund hals) under hverdags- eller partykjolen.

Dette er også en super måte å holde seg varm på, frem til sommertemperaturene virkelig begynner å melde sin ankomst.


LES OGSÅ: Jakken du ALLTID kan bruke

FLETTEGENSER-GIRLS: Fra venstre skuespiller Rachel Bilson, supermodell Claudia Schiffer og skuespiller Kate Bosworth. Foto: All Over Press
FLETTEGENSER-GIRLS: Fra venstre skuespiller Rachel Bilson, supermodell Claudia Schiffer og skuespiller Kate Bosworth. Foto: All Over Press Vis mer

Ikke lei strikk

En annen trend som fortsetter denne sesongen er flettegenseren. Den gjorde for alvor sitt comeback i fjor, og regnes nå som et må-ha-plagg på lik linje med poloen, dijon-genseren og ponchoen.

Hvis du liker en pyntet, men avslappet stil, kan du la deg inspirere av supermodell Claudia Schiffer. Bruk en sandfarget genser til smale 70-tallsblå jeans, og stash opp med en lysebrun folkloreveske og gullsmykker av ymse slag.

Eller kle deg i en ur-flettegenser i naturfarget sand til baggy olabukser, à la skuespiller Rachel Bilson. En opprullet aprikosfarget genser er dessuten skuespiller Kate Bosworths favoritt.


Stylingmuligheter:
•Et par paljettbukser til en røff genser er gull.
•Lekker inni en A-formet kåpe med 3/4-lange ermer, slik at genseren titter fram.
•Må gjerne matches med konjakkfargede skinnstøvletter.
•Kronen på verket over en knall blå sprengt slengbukse med høyt liv.
•En ettersittende flettegenser til et sigarettsmalt skinnskjørt gir en fin fasong

Se 20 kjøpetips til under 200 kroner nedenfor:


LES OGSÅ: Nå trenger du ikke veske lenger

Miks av stoffer

Sesongens genser kan gjerne være laget i en kombinasjon av ulike materialer også. Som for eksempel gjennomsiktig chiffon og kasjmir, bomull og silke, eller ull og strikk.

«Nettingstrikk» á la sportystilen er også veldig hot – og gjør at du får synliggjort det du har under, om det så er en lekker topp, bluse eller mønstret silkeskjorte.

Striper i maritim stil er nok en gang en sikker vinner til sommeren – og her kan stripene både være smale og tjukke. Ønsker du å kjøre virkelig mismatch og mønster-på-mønster ala skotske Louise Gray kan du også investere i en litt mer oppsiktsvekkende genser.

Ekstra vågal? Gå for mismatch på hele kroppen!

LES OGSÅ: Accessoirer - nå er alt lov

På genserjakt? Dette bør du se etter!

•Tradisjonelt strikkemønster
•Striper
•Broderte vintageinspirerte blomster
•Miks av ulike materialer, som ull, silke, chiffon og bomull.
•Vakre farger, som pastell, mintgrønn, sitrus og aqua.
•Ribbestrikk og flettestrikk
•Metalliske stoffer
•Hvitt er en hit

Syv ekstra stiltips til genserbruk

•Gå for gode materialer som varer og enkle snitt.
•Miks ulike strikkeplagg i samme fargenyanser, for å skape et helthetlig inntrykk.
•Et tøft smykke gir prikken over i-en. Hva med en gullforgylt løve eller fjær rundt halsen?
•Er genseren oversized, blir den fin til en smal bukse eller et sigarettsmalt skjørt. Går du for vide bukser til en vid genser kan det lett bli litt mye.
•Er genseren fargerik, kan du gå for en underdel i samme nyanse for en ton-i-ton-stil, eller en slitt kul dongeribukse.
•Har du sett om gubben har noen kule gensere i skapet sitt som du kan rappe?
•Supert å bruke under kjoler - gir trendy 70-tallsstil.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer