Sminke, hår og hudpleie:

20 norske skjønnhetsfavoritter

Vil du handle lokalt, er det null problem når det kommer til pleie og velvære!

SKJØNNHETSFAVORITTER: Norge har så mye å by på av sminke, produkter til håret og hudpleie! Foto: NTB Scanpix
SKJØNNHETSFAVORITTER: Norge har så mye å by på av sminke, produkter til håret og hudpleie! Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Jan Thomas

Jan Thomas er kjent for mye – også sitt eget skjønnhetsmerke! Her finner du en rekke produkter som blant annet brukes i salongene hans, men som du også kan bruke hjemme. Vi trekker spesielt fram sminken og den milde, men effektive hårpleien skapt i samarbeid med NAAF.

20 norske skjønnhetsfavoritter

Cuvget

Cuvget er arktisk hudpleie utviklet av Håvard Kvalheim. Cuvget er basert på samiske tradisjoner og mangeårig forskning. Arktisk chaga, en sopp som vokser på arktisk bjørk, er stjerneingrediensen. Den har tradisjonelt vært brukt som helbredende naturmedisin. Cuvget er samisk for «opp-dagelsen av naturens hemmeligheter».

20 norske skjønnhetsfavoritter

Linda Johansen

Linda Johansen lanserte sin første hudpleie allerede i 2008. Produktene er svært aktive med ingredienser som for eksempel hyaluronsyre, retinol, peptider og AHA-syrer. Linda står for konseptet, utviklingen og formuleringen av produktene selv. Produktene selges på egen nettbutikk, og utvalget av effektiv hudpleie, hjemmebehandlinger og makeup er stort.

20 norske skjønnhetsfavoritter

Alexander Sprekenhus

Alexander Sprekenhus ble etablert i 2010. Hans hud-, hår- og kroppsprodukter er med både laboratorieframstilte og plantebaserte ingredienser, hvor 100 prosent argan er selve nøkkelen. Bærekraft er viktig for dem. Produksjonsanlegget drives av solcellepaneler, de unngår mest mulig av ekstra forpakninger, og glasset gir UV-beskyttelse til innholdet.

20 norske skjønnhetsfavoritter

Rå Organic Skincare

Helt naturlige produkter med nøye utvalgte ingredienser. Produktene produseres på Vestlandet, og de testes ut på alle hudtyper ute i barskt klima før de lanseres. At produktene er inspirert av hav, vind og dype skoger, er ikke vanskelig å oppfatte. For alltid å tilby ferske produkter lages de i små partier.

20 norske skjønnhetsfavoritter

Son Venin

Helt naturlige produkter med nøye utvalgte ingredienser. Produktene produseres på Vestlandet, og de testes ut på alle hudtyper ute i barskt klima før de lanseres. At produktene er inspirert av hav, vind og dype skoger, er ikke vanskelige å oppfatte. For alltid å tilby ferske produkter lages de i små partier.

20 norske skjønnhetsfavoritter

Marina Miracle

Marina Miracle fikk navnet etter at Marina selv laget en olje som hun delte ut til venner. De kalte den for mirakelolje, og dermed var navnet satt. Oljer er fortsatt en viktig del av merket, og hun har stor kunnskap om hva ingredienser fra naturen kan gjøre med huden din. Produktene er økologiske og laget i Norge.

20 norske skjønnhetsfavoritter

Elixir Cosmeceuticals

Elixir Cosmeceuticals er utviklet av norske hudleger. Produktene klassifiseres som cosmeceuticals der konsentrasjonen av aktive virkestoffer grenser mot det medisinske. De er resultatorienterte og ekstra bra på problem-hud. Produktene kjøpes i hudklinikker der du også kan få utført medisinske behandlinger med deres produkter.

20 norske skjønnhetsfavoritter

Bad Norwegian

Bad Norwegian er herreprodukter utviklet av blant annet en tidligere NATO-soldat. På oppdrag i Sør-Afrika trengte den såre huden hans pleie, men han oppdaget raskt at det meste av hudpleieprodukter var rettet mot kvinner. Produktene er veganske, duftfrie og basert på naturlige ingredienser.

20 norske skjønnhetsfavoritter

Define

Define har vært i norske butikkhyller siden 2002. Produktene er utviklet i Norge av norske frisører, med Lise Holm-Glad i spissen. De produseres i Skandinavia, og er derfor kortreiste. Define har stort fokus på miljø og bærekraft. De har også hårpleieserien Rå med 96 % naturlige ingredienser.

20 norske skjønnhetsfavoritter

Eir

Eir Scandinavia ønsker å gjenskape den friske følelsen du får av årets første bad eller rosene du får i kinnene en kald vinterdag. Produktene er proppfulle av ingredienser fra den skandinaviske naturen. Eir er et resultat av intervjuer med skandinaviske kvinner om hva de ønsker seg for huden.

20 norske skjønnhetsfavoritter

Eleni & Chris

Eleni & Chris er utviklet av Nikita-gründer Inger Ellen Nicolaisen og hennes datter Christinah. Produktene er basert på skandinaviske ingredienser der molter er stjernen. Det startet med hårpleie og stylingprodukter, men nå er hudpleien en vel så stor del av merket, med produkter for ulike hudtyper.

20 norske skjønnhetsfavoritter

Dr. Greve Pharma

Dr. Greve Pharma er et nytt merke med utspring fra Dr. Greve, som du kjenner fra dagligvaren. Denne serien er laget for apotek, og fokuset er rene ingredienser med dokumentert effekt som samtidig er milde. Dr. Greve ble etabler i 1890, og er med det Norges eldste skjønnhetsmerke.

20 norske skjønnhetsfavoritter

Geir Ness

Geir Ness er mest kjent for parfymen Laila, den aller første norske parfymen. Den er oppkalt etter hans mor, og er selve duften av den norske fjellheimen! Produktene hans er superpopulære over hele USA. Han har flere dufter og en rekke hudpleie- og kroppsprodukter med blant annet molteekstrakt.

20 norske skjønnhetsfavoritter

Dr. Ankerstjerne

Ankerstjerne er etternavnet til norske dr. Stine og danske dr. Andre. Produktene er rettet mot det skandinaviske klimaet og utfordringene det fører med seg. De er også opptatt av vitenskap og at avansert hudpleie faktisk skal være enkelt. Derfor består serien av få produkter som skal gjøre mer enn hva du forventer deg.

20 norske skjønnhetsfavoritter

Nykr

Nykr beskriver seg selv som rå natur i enkel innpakning. Alle ingrediensene er naturlige, og de fleste er også økologiske. Nykr lages av Cecilie Frostad Egeberg, og på hennes eget laboratorium jobber hun stadig fram nye produkter. Alle produktene lages i små partier, og derfor er produktene alltid rykende ferske! Nykr er norrønt for nøkken.

20 norske skjønnhetsfavoritter

Elite Helse

Høyteknologiske produkter med effektive ingredienser basert på kliniske studier. Med 17 år i ryggen innen estetisk medisin, og over ti år som medier i klinikk med samme navn, har gründeren Isabella Bukurie Krasniqi utviklet fire hudpleieprogram til behandling av ulike hudutfordringer. Produktene selges i klinikk.

20 norske skjønnhetsfavoritter

Tind of Norway

Inspirert av den norske naturen og variasjonene som finnes mellom øst, vest, sør og nord. Sminken er fylt av næringsrike ingredienser, der målet er å bruke mest mulig fra naturen. Blant annet finner du olje fra tindved og glitrende mineraler. Damene bak har lang fartstid i skjønnhetsbransjen.

20 norske skjønnhetsfavoritter

Frøya Cosmetics

Frøya Cosmetics er norskutviklet kosmetikk laget av norske kosmetologer. Produktene er spesielt rettet mot det skandinaviske markedet, både med tanke på konsistenser og farger. Sminken er svært fuktighetsgivende, slik at de pleier i vårt tørre og kalde klima.

20 norske skjønnhetsfavoritter

Nordic Treat

Nordic Treat lanserte dukmasker allerede i 2008, og var dermed blant de første ute med produktgruppen. Masker er fortsatt deres ekspertise, i tillegg til andre «quick fix»-produkter. Produktene er med naturlige ingredienser, og de er de eneste i verden som bruker vann fra Telemark Kildevann.

20 norske skjønnhetsfavoritter
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer