Sminketrend

2000-tallet ringte: Nå gjelder disse sminketrendene

– Det er gøy for alle som var for unge til å oppleve dette tiåret, og kanskje ikke like gøy for andre.

EUPHORIA: Intense, grafiske linere, glitter og rhinestones, glossy lepper og knæsje farger er det som gjelder nå. HBO-suksessen Euphoria har virkelig satt fart på sminketrendene. Spesielt karakteren Maddy Perez (spilt av Alexa Demie) er det mange som har latt seg inspirere av. FOTO: NTB
EUPHORIA: Intense, grafiske linere, glitter og rhinestones, glossy lepper og knæsje farger er det som gjelder nå. HBO-suksessen Euphoria har virkelig satt fart på sminketrendene. Spesielt karakteren Maddy Perez (spilt av Alexa Demie) er det mange som har latt seg inspirere av. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Det er som en tur langs memory lane når vi ser på motebildet i disse dager. Baggy og lave jeans, crop tops, dyreprint og «stygge sko» er hentet fra sent 90-tallet og tidlig 2000-tallet.

Dermed er det ikke rart at skjønnhetstrendene fra samme tiår henger seg på. Og vi elsker det! Etter nå to år med hjemmekontor og no-makeup-makeup er det jammen på tide med litt gøyale elementer i sminkerutinen igjen.

Knæsje øyenskygger, grafisk og «smudged» liner, glossy lepper, glitter og rhinestones er noe av det som dominerer i skjønnhetsbildet.

Kjendiser som Julia Fox er en av trendsetterene for blant annet den intense øyensminken, som er å se over alt om dagen.

Opprør mot det etablerte

– Det er gøy for alle som var for unge til å oppleve dette tiåret, og kanskje ikke like gøy for andre. Men forfriskende er det uansett! En tydelig kontrast til to år med pandemi, og et tegn på at moten for alvor speiler samtiden, sier KKs moteansvarlig Ida Elise Eide Einarsdóttir.

Trender kommer og går, det er helt sikkert. Og sett bort i fra trendsettere som Julia Fox eller to år med pandemi, er nok også suksess-serien «Euphoria» en av grunnene til at 2000-tallets skjønnhetstrender er tilbake for fullt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer