Våren 2012

22 stilige skinnjakker

For deg som har lyst til å investere i en ekte skinnjakke denne våren.

Publisert
Sist oppdatert
Når det gjelder jakker, finnes det fem typer du bør ha i garderoben din som gjør at du holder stilen året gjennom.

Det er ullkåpen, trenchcoaten, olajakken, blazeren - og sist, men ikke minst skinnjakken.

SE OGSÅ: Jakken du ALLTID kan bruke

ANVENDELIG SVART: Den sorte skinnjakken er kanskje den mest anvendelige. Jenny Skavlan, vintagedronning Åsa Formark og Charlotte Thorstvedt har ulik stil, men sverger alle til den svarte skinnjakken. Foto: Per Ervland (alle foto)
ANVENDELIG SVART: Den sorte skinnjakken er kanskje den mest anvendelige. Jenny Skavlan, vintagedronning Åsa Formark og Charlotte Thorstvedt har ulik stil, men sverger alle til den svarte skinnjakken. Foto: Per Ervland (alle foto) Vis mer

Trendplagget som aldri dør

Det er ikke uten grunn skinnjakken er blitt en klassiker. Den passer til det aller meste – er like fin til jeans som til kjole - den kan lett dresses opp og ned.

Skinnjakken er dessuten ekstra stilig på oss jenter – miksen mellom det maskuline og det feminine er ofte det som gjør et antrekk spennende.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)


Dette bør du se etter

Når det gjelder kjøp av jakker, vesker og sko, kan det lønne seg å velge kvalitet framfor kvantitet. Dette er ting du bruker mye – gjerne flere år på rad.

Når du først har bestemt deg for å legge litt penger i plagget, bør du også gå for en modell som varer lenger enn ut sesongen.

Det kan derfor være lurt å...

 • velge en i mørkt skinn: Svart er da det aller sikreste valget. Synes du svart blir litt «hardt», er brunt et sikkert alternativ. Mørkt skinn holder seg fint lenger, i tillegg er kan det kombineres med alle andre farger.
 • gå for et anvendelig snitt: Styr unna de mest trendy modellene. Velg en jakke med normal lengde – ikke de korteste eller lengste variantene. En jakke som er lett figursydd vil også være enklere å bruke enn en oversized modell.
 • kjøp riktig størrelse: De fleste skinnjakker er imidlertid til en viss grad ettersittende. Ikke fall for fristelsen å kjøpe en som er for liten. Hele snittet vil endre seg, og du risikerer å se ut som en stappet pølse - uansett kroppsfasong. Vurder hvor mye klær du synes du bør ha plass til under jakken, og velg størrelse deretter.

 • 22 SKINNJAKKER: Finn din favoritt


  Trendy? Gå for fake

  Denne våren ser vi også skinnjakker i vårens sarte trendpallett.

  Har du lyst til å prøve deg på en pastellfarget variant, kan det altså være greit å velge imitasjonsskinn – til en rimeligere penge.

  Vårmote 2012

  Sjekk også ut KK.no sin store trendrapport for våren/sommeren 2012 - og vår oversikt over hvilke trender som resirkuleres denne sesongen.
  Vi har dessuten fått en titt på hvordan våren blir hos kleskjedene H&M, Bik Bok, Lindex, Gina Tricot, Cubus, Vero Moda, KappAhl, Weekday, Monki, MQ, Monsoon, nettbutikken La Redoute og veske- og tilbehørskjedene Accessorize, Glitter og Morris

  MC-BABE: (F.v) Louis Vuitton, Ralph Lauren og Versace går alle for lyse bikerjakker i vår. Foto: All Over Press
  MC-BABE: (F.v) Louis Vuitton, Ralph Lauren og Versace går alle for lyse bikerjakker i vår. Foto: All Over Press Vis mer
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer