Gummistøvler

23 støvler som redder regnværsdagene

Disse gummistøvlene er alt som skal til for å gjøre de grå dagene noen hakk bedre.

VELG OG VRAK: Årets gummistøvelkolleksjoner har noe for enhver smak, men det er sterke farger og mønstre som er aller hottest. Se flere støvler og detaljer i billedkarusellen lenger ned i saken. Foto: Produsenten
VELG OG VRAK: Årets gummistøvelkolleksjoner har noe for enhver smak, men det er sterke farger og mønstre som er aller hottest. Se flere støvler og detaljer i billedkarusellen lenger ned i saken. Foto: Produsenten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Dessverre er ikke vår i Norge bare solfylte dager, utepils og hestehov. Det er også regn – i dagevis. Da er det godt at utvalget i gummistøvler er enormt.

Det praktiske fottøyet har for lengst gjort comeback som mote, har vi sett trendikoner som Kate Moss og hertuginnen av Cambridge – Kate Middleton med det som en gang var beregnet på jakt og fiske, samt tur i vått landskap. Nå er fottøyet blant det hotteste du kan ha på deg på sommerfestivalene.

LES OGSÅ: Gummistøvlene du kan bruke som boots

Fargefest på festival

I tillegg til populære merker som Hunter, Ilse Jacobsen og luksusmerket Le Chameau (som Middleton ble sett med i fjor), er også det svenske sport- og fritidsmerket Tretorn, som feiret sitt 120 års jubileum i fjor, kjent for sine lekre og praktiske gummistøvler.

Og det er tydelig at gummistøvlene skal synes i år. Sukkertøyfarger som turkis, gult, rødt, blått, oransje, rosa og mintgrønt preger flere av kolleksjonene, og mange har mønster i tillegg. Blomster, ruter, tannhjul, striper og hele landskap. Og la oss ikke glemme neon – det blir hot, også på føttene.

Se 23 lekre støvler som redder regnværsdagene her:


Stiltips for regnværsdager

KK.no møtte den Hornbæk-baserte designeren Ilse Jacobsen på pressevisning av sin høstkolleksjon på Hotel Continental i Oslo i høst.

Hennes beste stiltips for gummistøvelbruk er fargerelatert:

– Gå for den samme fargen på støvlene som på regnkåpen. Det er fint at det matcher, og går ton i ton, sier Jacobsen til KK.no.

Så uansett om du liker korall, tomatrødt, fuksia eller limegrønt – kjør samme farge fra topp til tå, altså.

Og hvis man har tjukke legger, er tipset å velge støvler som går opp til ankelen. Det skal dessuten gi en fin silhuett.

Mer vårmote 2012

Sjekk også KK.no sin store trendrapport for våren/sommeren 2012 - og vår oversikt over hvilke trender som resirkuleres denne sesongen.

Vi har dessuten fått en titt på hvordan våren blir hos kleskjedene H&M, Bik Bok, Lindex, Gina Tricot, Cubus, Vero Moda, KappAhl, Weekday, Monki, MQ, Monsoon, nettbutikken La Redoute og veske- og tilbehørskjedene Accessorize, Glitter og Morris.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer