KLASSIKER: Enten du ønsker å investere i en dyrere eller gå for en rimeligere variant, finn din favoritt under - fra 399 kroner. Se priser og flere trenchcoats i bildekarusellen under. Foto: Produsentene
KLASSIKER: Enten du ønsker å investere i en dyrere eller gå for en rimeligere variant, finn din favoritt under - fra 399 kroner. Se priser og flere trenchcoats i bildekarusellen under. Foto: Produsentene Vis mer

Jakker

25 trenchcoats du kan bruke til alt

Vårklassikeren som kler alle og som kan brukes til det meste.

Publisert
Militæret har faktisk gitt oss mange fine klassikere i garderoben. Som for eksempel den anvendelige fargen militærgrønt, cardiganen - og ikke minst trenchcoaten.

Den er noe av det sikreste du kan kjøpe. For som blazeren kan den brukes til absolutt alt.

SE OGSÅ: Slik får du maks ut av trenchen

Stem her!

Har du en trenchcoat i skapet?Ja - bruker den mye
 
176 (57%)
Ja, men bruker den sjelden
 
85 (28%)
Nei
 
48 (16%)

Kler alle fasonger

Klassikeren har sin opprinnelse fra 1. verdenskrig da erkebritiske Burberry fikk i oppdrag å lage en frakk som beskyttet soldatene mot dårlig vær i skyttergravene. D-ringene i beltet fungerte også utmerket som et sted å henge granater. På engelsk betyr «trench» grøft eller skyttergrav.

Men trenchcoaten er likevel kanskje er aller, aller finest på oss kvinner.

Den markerte midjen framhever en feminin fasong – og kler alle kroppsformer. I tillegg er det en jakke du kan bruke til finstasen så vel som jeansen.

Dyr eller billig?

Trenchcoaten kommer i dag i flere forskjellige farger og lengder, men ønsker du en jakke du kan bruke til det meste, er det tryggest å velge:

 • beige eller mørke farger (marineblå, svart, brun)
 • en lengde som stopper rett over eller under kneet – det er en klassisk og flatterende lengde

 • Når det gjelder garderobeklassikere som trenchcoaten, kan du trygt legge litt penger i den. Det er en investering og en jakke du kan ha glede av i mange år.

  Men strekker ikke lommeboken til, eller du er usikker på hvilken farge eller lengde du foretrekker, kan det det være greit å gå for en rimeligere variant. Heldigvis finnes det mange fine trenchcoats som ikke koster skjorta.

  FINN DIN FAVORITT: 25 trenchcoats


  Slik styler du den

  Trenchcoaten er kanskje et av de enkleste plaggene å ta i bruk, det er jo så å si umulig å trå feil. Men du kan jo la deg inspirere av stilikoner som it-jente Alexa Chung, Gossip Girl-skuespiller Blake Lively og modell Miranda Kerr.

  Alexa viser at trenchen er lekker til vårlige, maritime striper, kombinert med naturbrunt skinn. Blake pynter opp og tilfører farge til sin mørke kåpe med et lekkert skjerf. Miranda går for en minimalistisk og enkel stil til i sin stramme, korte trench – men med en feminin vri i form av høye hæler.

  (Artikkelen fortsetter under.)


  MEN HUSK: Uansett hvilken stil du foretrekker, husk at beltet skal knyttes – ikke spennes. Da får du den riktige, avslappede looken.

  STILTIPS: Ønsker du en ny vri på klassikeren? En enkel måte å gjøre trenchen vårtrendy på, er å bytte ut beltet som hører til med ett i vårens farger.

  Mer vårjakker

  Sjekk også ut flere av vårens fineste jakker:
 • 25 sporty parkaser
 • 22 stilige skinnjakker
 • 20 jakker i skinnimitasjon
 • STJERNESTIL: (F.v) Alexa Chung, Blake Lively og Miranda Kerr. Foto: All Over Press
  STJERNESTIL: (F.v) Alexa Chung, Blake Lively og Miranda Kerr. Foto: All Over Press Vis mer

  Vi bryr oss om ditt personvern

  kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer