Cecilie Krogh:

3 enkle tips mot tørr hodebunn

Vinteren står for døren, ovnene er skrudd på maks, og luften er overhodet ikke vennlig innstilt.

3 enkle tips mot tørr hodebunn
Publisert

Jeg vet at jeg i disse dager ikke er alene om å fortvile over både hud og hår som blir tørrere. Det er jo nemlig slik at når det skifter fra varmt til kaldt, blir det gjerne en påkjenning for hodebunnen.

Vi er vanligvis ganske flinke til å ta vare på håret vårt. Vi investerer i flere kostbare pleieprodukter enn noensinne. Men når sjekket du egentlig sist hvordan det sto til med hodebunnen din?

Noe som gjør problemer medtørr hodebunn ekstra utfordrende,er at det lettere oppstår om vi er ordentlig flinke til å holde hode­bunnen ren og pen. Det er nemlig slik at vasker vi håret for ofte, fjernes den naturlige oljen som hjelper til med å holde hodebunnen fuktig. Dette fører igjen til kløe og irritasjon. Og det er nå vi virkelig kan havne i en ond sirkel. For pirker vi borti, vil problemet bare bli verre.

Tørr hodebunn kan føre til flass, men flass skyldes oftere over­produksjon av en helt naturlig gjærsopp og et immunforsvar på høygir. Har du problemer med kraftig flass, anbefaler jeg en sjampo med det soppdrepende middelet ketokonazol.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer