Cecilie Krogh:

3 enkle tips mot tørr hodebunn

Vinteren står for døren, ovnene er skrudd på maks, og luften er overhodet ikke vennlig innstilt.

3 enkle tips mot tørr hodebunn
Publisert

Jeg vet at jeg i disse dager ikke er alene om å fortvile over både hud og hår som blir tørrere. Det er jo nemlig slik at når det skifter fra varmt til kaldt, blir det gjerne en påkjenning for hodebunnen.

Vi er vanligvis ganske flinke til å ta vare på håret vårt. Vi investerer i flere kostbare pleieprodukter enn noensinne. Men når sjekket du egentlig sist hvordan det sto til med hodebunnen din?

Noe som gjør problemer medtørr hodebunn ekstra utfordrende,er at det lettere oppstår om vi er ordentlig flinke til å holde hode­bunnen ren og pen. Det er nemlig slik at vasker vi håret for ofte, fjernes den naturlige oljen som hjelper til med å holde hodebunnen fuktig. Dette fører igjen til kløe og irritasjon. Og det er nå vi virkelig kan havne i en ond sirkel. For pirker vi borti, vil problemet bare bli verre.

Tørr hodebunn kan føre til flass, men flass skyldes oftere over­produksjon av en helt naturlig gjærsopp og et immunforsvar på høygir. Har du problemer med kraftig flass, anbefaler jeg en sjampo med det soppdrepende middelet ketokonazol.

En tørr hodebunn er heldigvis ikke kronisk, men forsvinner dessverre ikke over natten. Ha tålmodighet!

FOTO: Cecilie Krogh
FOTO: Cecilie Krogh Vis mer

Tre gode råd for en sunn hodebunn

1. Sunt hår starter med sunn hodebunn. Bruk milde, gode produkter. Bruk stylingprodukter som er lette å vaske ut, unngå å påføre for mye, og ikke bruk tette luer eller kaps hver dag.

2. Tilfør rikelig med fuktighet til hodebunnen. Husk å skylle håret ordentlig godt etter hver hårvask. Og som nevnt tidligere, anbefaler jeg ikke å vaske håret daglig. Det gjør bare vondt verre.

3. Diskuter med frisøren din, og få en analyse av hodebunnen din. Er det tørr hodebunn, eller er det flass? Skreddersy produktgarderoben din etter hva du behøver. Det er mange produkter der ute som kan bidra i kampen mot tørr hodebunn og flass. Åpner du deg til frisøren din, er jeg sikker på at dere sammen kan legge en god slagplan.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer