Hårtrender:

3 frisører om årets hårtrender

Hva spør folk egentlig etter om dagen?

HÅRTRENDER: Krøller er blant årets trender, mener frisør Sindre Helgesen. FOTO: NTB Scanpix
HÅRTRENDER: Krøller er blant årets trender, mener frisør Sindre Helgesen. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Jeg forandrer sjelden på frisyren min, men hvis jeg først skal gjøre det, så har jeg med meg et bilde til frisøren. Dette er jeg ikke alene om, men ifølge Sindre Helgesen hos Studio Alf, er folk mer åpne for innspill om dagen.

- Kundene hører mer på hva vi kan anbefale. Når det kommer til farging, er det jo slik at ikke alle kler samme farge. I fjor kom så mange inn med bilder av både grått og lilla hår, men nå merker jeg at kundene gjerne vil vite hva som passer dem.

Som Helgesen sier, var både grått og andre kalde toner svært så trendy i fjor. Mange var på jakt etter den kaldeste hårfargen, men nå forteller frisøren at folk er mer åpne for noe mer gyllent.

- De blonde fargene er ikke så kalde lenger, men folk spør mer etter gylne toner. Dette passer jo så fint til solbrun hud! I tillegg gir det også en myk og fin look.

Hår og make: Studio Alf Art Team. Foto: Igor Zaitcev Klær: Kamilla Sadol
Hår og make: Studio Alf Art Team. Foto: Igor Zaitcev Klær: Kamilla Sadol Vis mer

Permanenten er tilbake

Frisøren forteller at mange av kundene nå om dagen er på utkikk etter en naturlig frisyre som er lett å håndtere. Men han legger også til en overraskende «ny» trend.

- Lob-en er fortsatt hot. Flere velger gjerne en lengre variant, mens noen tør å gå mye kortere.

Helgesen legger til at folk nå velger en mer naturlig tekstur, i stedet for de glamorøse Hollywood-krøllene. Men, det betyr ikke at krøller ikke er populært.

- Permanenten er tilbake! Men i denne omgang gjøres det mer med krølltang i stedet for den klassiske permanent-teknikken. Kunder har ofte med bilder av Sarah Jessica Parker fra de første sesongene av «Sex og singelliv» og Julia Roberts i «Pretty Woman».

LES OGSÅ: Visste du at rollen som Carrie Bradshaw sto klar for en annen?

- Mange vurderer å ta alt håret

Miriam Andresen, eier av salongen Amnt, sier til KK at også mange av hennes kunder fremdeles ønsker seg en lob (en lang bob), men at flere også er på jakt etter en langt kortere frisyre.

- Det går mer i kort hår enn hva det gjorde før! Jenter har blitt så mye tøffere til å prøve nye ting. Mange av kundene mine vurderer å ta alt håret og det elsker jeg!

Pernille Juvodden er blant kundene til Miriam som vurderer dette. Til KK forteller Pernille at det hele startet med at hun klippet håret til en kort bob for noen år siden.

- Det husker jeg som utrolig skummelt, men jeg elsket følelsen jeg satt igjen med. Siden den gang har jeg sakte, men sikkert, jobbet meg gjennom en rekke frisyrer. Da snakker vi alt fra langt, mørkt hår til kort og hvitt.

Men nå er det muligens en helt barbert look som står for tur. Juvodden forteller at hun har blitt mye friere etter at hun begynte å variere frisyrer.

- Jeg vurderer å skinne meg fordi jeg ikke vil være avhengig av håret mitt for å føle meg som «meg». Jeg liker å utfordre meg selv og ikke gjemme meg bak noe. Etter at jeg klippet håret kort fikk jeg en helt enorm respons av andre som hadde lyst til å gjøre det samme, men at de dessverre ikke tør.

LES OGSÅ: Bli ny: Se så flott Angelica ble med den nye, kule frisyren!

Juvodden er blant de mange kundene hos Miriam som har eksperimentert mye med frisyren sin. I salongen legger Andresen farger som grønt, fersken og rosa, men den siste tiden har det vært fokus på noe annet enn farge og klipp.

- Mange ønsker å leke litt mer med ulike typer tilbehør til håret, som spenner og slikt. Det er kult!

Frisøren forteller også at pannelugg er etterspurt og da er det spesielt en som skiller seg ut:

- Det går mye i gardin-pannelugg, forteller Andresen.

Navnet gardin-pannelugg kommer fra at panneluggen er dratt til hver sin side av pannen - akkurat som du drar gardinene til hver sin side. Kjendiser som Alexa Chung (34), Georgia May Jagger (26), Suki Waterhouse (26), Zara Larsson (20) og Jeanne Damas har alle testet ut trendluggen. Se bilder her.

GARDINPANNELUGG: Den franske moteprofilen Jeanne Damas har tatt i bruk pannelugg-trenden. Foto: Scanpix
GARDINPANNELUGG: Den franske moteprofilen Jeanne Damas har tatt i bruk pannelugg-trenden. Foto: Scanpix Vis mer

Hot med babylights

Både Andresen og Birgit Flønes, eier av B. Hair i Molde, er begge enige i at balayage fremdeles er like hot. Ordet balayage er fransk og betyr å sveipe eller male, og det er det teknikken går ut på: Å male på striper i stedet for å bruke folie eller hette.

- Denne teknikken er noe for deg som ønsker et mer naturlig resultat, forteller Flønes, som også legger til at babylights er trendy om dagen:

- Brunetter ønsker gjerne litt spill i håret, og da er babylights en god idé. Babylights er tynne, tynne striper vi legger gjennom hele håret for å skape spill, men som fortsatt ser naturlig ut og etterlater minimal ettervekst.

BABYLIGHTS. Foto: Birgit Flønes
BABYLIGHTS. Foto: Birgit Flønes Vis mer

Men Flønes opplever også at mange ønsker å eksperimentere mer, da gjerne med farger.

- Mot sommeren kommer det alltid litt pastellfarger inn i bildet. Farger som lys rosa, korall og lavendel tror jeg vi får se mye av.

LES OGSÅ: 3 fletter du kan øve på fram til 17. mai

Flønes har selv farget håret i en rosa tone. Foto: Birgit Fønes
Flønes har selv farget håret i en rosa tone. Foto: Birgit Fønes Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer