Forandre frisyre:

3 frisører om høstens hårtrender

Det er bare å vise fram etterveksten!

FORANDRE FRISYRE? Tre frisører forteller hva deres kunder spør etter om dagen. Kanskje du kan finne litt inspirasjon her? Foto: Scanpix
FORANDRE FRISYRE? Tre frisører forteller hva deres kunder spør etter om dagen. Kanskje du kan finne litt inspirasjon her? Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Før hver nye sesong pleier vi å høre med tre frisører om hvilke trender de ser går igjen i salongen sin. Hva er det kundene spør etter om dagen? Har det noen sammenheng med tiden vi går inn i? Og kanskje kan vi plukke opp noen tips selv?

Det kommer nok ikke som et sjokk at mange er opptatt av å reparere håret sitt etter mye slitasje i løpet av sommeren. Slik er det hvert fall for Sigrid Hesla Breies kunder. Hun er Senior Art Director hos Adam og Eva og hårstylist i Pudderagency.

LES OGSÅ: Slik kan du spare penger på frisørtimen

SLITT HÅR: Mange merker nok på håret sitt at sommeren har satt sine spor. Foto: Scanpix
SLITT HÅR: Mange merker nok på håret sitt at sommeren har satt sine spor. Foto: Scanpix Vis mer

- Dette bygger videre på en trend som har vart i en god stund nå, nemlig at kunder er veldig opptatt av at håret skal være så sunt som overhodet mulig, sier Hesla Breie og fortsetter:

- Dette ser vi også når det kommer til kjøp av produkter da vi selger mer av pleieprodukter enn stylingprodukter for tiden, sier frisøren og legger til at olaplex er den mest populære!

Når det kommer til farge sier Hesla Breie at mange velger å gå bort fra de kalde fargene, og heller mer mot de naturlige eller de varme.

- Dette kan være sjokoladefargede balayager eller lysere balayager som har en tone av rosé, fersken eller champagne. Dette er farger som har en blanding mellom kalde og varme reflekser. Dette er også veldig typisk for høstsesongen, at kunder ønsker saftigere farger som spiller bedre sammen med høstgarderoben.

Frisøren har også plukket opp den naturlige trenden når det kommer til hvordan kundene ønsker at håret styles.

- De ønsker ikke styling som ser for polert ut, og de perfekte bølgene vi så for noen år siden er ikke lenger idealet. Nå gjelder heller naturlig bevegelse som har energi og gir liv til frisyren.

LES OGSÅ: Slik bør du møte opp til frisørtimen din. Er det greit å møte opp med fett hår, liksom?

NATURLIG BEVEGELSE: Kundene ønsker hår som har energi og gir liv til frisyren. Foto: Scanpix
NATURLIG BEVEGELSE: Kundene ønsker hår som har energi og gir liv til frisyren. Foto: Scanpix Vis mer

- Vil ha mer dybde

Birgit Flønes, frisør og eier av salongen B. Hair i Molde, merker også at høsten nærmer seg da flere og flere beveger seg bort fra den sommerlige looken.

- Kundene ønsker heller å ha mer dybde i bunn enn å lysne opp hele håret. De fleste har en mørkere tonehøyde i bunn og når etterveksten kommer, så er den en gjenganger på høsten å stripe litt mindre, tette striper for å bevare skygge i bunnen.

Flønes anbefaler å bruke sin egen farge og deretter legge striper i om du ønsker det.

- Som regel passer de fleste med litt mer dybde i bunn da det gir en naturlig look.

LES OGSÅ: - Veldig mange bruker feil produkter til håret sitt

BRUKE SIN EGEN FARGE: Ifølge Birgit Flønes ønsker kundene å ha mer dybde i bunn enn å lysne opp hele håret. Foto: Scanpix
BRUKE SIN EGEN FARGE: Ifølge Birgit Flønes ønsker kundene å ha mer dybde i bunn enn å lysne opp hele håret. Foto: Scanpix Vis mer

Som Sigrid Hesla Breie i Adam og Eva, ser også Flønes at mange fortsatt ønsker balayage-fargingen. Til og med foilyage!

- Foilyage går ut på å lage myke linjer ved hjelp av tuppering og at man skraverer blekelinjen med kosten opp mot tupperingen, dette legges i folier. Det skiller det fra balayage hvor det er frihåndsstriping uten folie, sier Flønes og fortsetter:

- For kunden gir dette da et resultat av en balayage, men mulighet for mer lysning og man kan oppnå større kontraster og dimensjoner i fargen.

- Etterspør naturlig resultat

Også Agnes Gulbrandsen, eier av salongen Gevir, sier seg enig med de to andre frisørene.

- Kundene i salongene våre etterspør for det meste teknikker som gir et naturlig resultat, som striper, balayage og foilyage.

De opplever også at mange ønsker å reparere slitt og tørt hår etter sommeren.

- Da anbefaler vi en god kur og en klipp! Nå som vi går både høst og vinter imøte, er det viktig å gi håret nok fuktighet og pleie. Bruk en kur på håret minst en gang i uken for å opprettholde hårets kvalitet og fuktighetsbalanse.

Når det kommer til klipp sier Gulbrandsen at mange foretrekker langt hår, men at frisørene på Gevir også ser at flere og flere ønsker seg en kortere frisyre - og pannelugg!

- På denne måten kan man ramme inn ansiktet og virkelig hente frem kinnbein, øyne og kjeve. Det er viktig at klippen er tilpasset hver enkelt person!

LES OGSÅ: Dette har du krav på dersom ting går skeis hos frisøren

Et innlegg delt av Gevir (@gevir)

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer