Frisører

3 frisører om sommerens hårtrender

Hva spør kundene etter? Langt eller kort hår? Brunt eller blondt?

HÅRTRENDER: Hvilke hårtrender er egentlig de hotteste denne våren?  Foto: Splash News
HÅRTRENDER: Hvilke hårtrender er egentlig de hotteste denne våren? Foto: Splash News Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På denne tiden av året pleier vi alltid å gå en runde med oss selv når det kommer til håret vårt. For når været blir lysere og vi går mot en ny tid, vil vi også gjøres noe med håret vårt - og den gjenspeiles gjerne i valg av hårfarge. Mange velger å gå lysere mot sommeren, men i løpet av dette mørke halvåret har flere og flere farget håret i platinablondt! 

Så, hva er det egentlig kundene er ute etter nå? Hva er det folk spør om når de drar til frisøren i dag? Dette lurer vi på, ikke bare fordi vi er nysgjerrige, men fordi vi leter etter litt inspirasjon! Derfor spurte vi tre superflinke frisører om hva deres kunder spør etter i dag. Klarer vi se en rød tråd?

LES OGSÅ: Denne øyenbrynstrenden tar helt av på Instagram

Denne fargen er hottest

Når det kommer til hårfarge er frisørene litt delte. Caroline Denise Svendsen, senior stylist på Gevir Grünerløkka, sier til KK.no at balayage er en teknikk som fremdeles er etterspurt. Ordet balayage er franskt og betyr å sveipe eller male, og det er det teknikken går ut på: Å male på striper i stedet for å bruke folie eller hette.

- Vi ser at kundene ønsker varmere toner fremfor de aller kaldeste. For eksempel honning, karamell, rosegull eller beige. Dette gjelder mørkere toner også. Folk legger også litt lysere striper rundt ansiktet for en solkysset look som ser naturlig ut. Mange velger også å la sin egen dybde vokse ut for så å blande inn striper i form av blant annet balayageteknikken, sier Svendsen.

TRENDY FARGE: Rita Ora er blant de mange kjendiskvinnene som har gått for en platinablond look. Foto: INVISION
TRENDY FARGE: Rita Ora er blant de mange kjendiskvinnene som har gått for en platinablond look. Foto: INVISION Vis mer

Birgit Flønes, eier av B. Hair i Molde, sier seg enig med Svendsen.

- De aller fleste vil bli lysere mot sommeren - enten i form av en balayage eller mer helblondt.

Miriam Andresen, stylist og eier av Amnt, sier til KK.no at mange av hennes kunder også ønsker en mer naturlig look mot sommeren, men at den isblonde fargen fremdeles er hot.

- Det er også mange som ønsker et mer pastellfarget hår, men når det kommer til dette og den isblonde fargen, så er det viktig å huske på at det kan ta tid. Er du veldig mørk så må du regne med flere runder, sier Andresen og fortsetter:

- Som oftest er ikke slike farger gjort etter en gang uansett - du trenger gjerne to eller flere ganger. Mange får ikke resultatet de ønsker etter den første gangen, drar hjem og farger selv, og når de kommer til meg da er håret så ødelagt at det nesten ikke er noe jeg kan gjøre og det er så synd.

BOM. #platinum #lavender

Et innlegg delt av Miriam Andresen (@miriamandresenstyling)

Den mest etterspurte klippen

Selv om alle frisørene er enige i at alle går lysere mot sommeren, er det ikke tvil på hvilken klipp kundene deres spør etter. Her er nemlig alle enige om hva som er hottest.

- Mange lar de korte bob-ene vokse ut og sparer til lengre lengder. Noe som gjør uttrykket litt mykere og mer sexy. «Lob»-en er fortsatt veldig aktuell - vi ser blant annet Kim Kardashian med lob nå om dagen. Jen Atkin, en av verdens mest innflytelsesrike hårstylister, reiser verden rundt og klippet lob som aldri før, sier Svendsen.

En «lob» er en forlengelse av en bob - rett og slett en «lang bob». Kjendiser som Jennifer Lawrence (26), Lucy Hale (27) og Rosie Huntington-Whiteley (30) har alle testet ut trendfrisyren, og la oss være ærlige - de kler det sykt godt!

I tillegg til denne klippen, sier Miriam Andresen at flere også spør etter ulike typer av panneluggen.

- Å klippe opp håret i ulike lengder er noe ikke mange spør etter lenger. Folk vil helle ha hele lengder.

Birgit Flønes sier også at mange av hennes kunder ønsker å beholde det lange håret sitt, men at «lob»-en fremdeles er ettertraktet. 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer