Make-up Til Julebordet

3 glamorøse sminkelooks du må prøve snarest

Dobbel liner, gylne nyanser, hud som gløder og markerte lepper i matte farger! Julens makeup er glamorøs og vakker!

SMINKETIPS: Vi viser deg hvordan du kan sminke deg til tre forskjellige, glamorøse festlooks denne sesongen. Foto: Shutterstock / diplomedia
SMINKETIPS: Vi viser deg hvordan du kan sminke deg til tre forskjellige, glamorøse festlooks denne sesongen. Foto: Shutterstock / diplomedia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Julebordsesongen har begynt for fullt, og dette er en perfekt tid til å prøve ut litt ny sminke. Det er ikke kun snakk om produkter, men nye måter å sminke seg på. Denne sesongen er en fin mulighet til å teste ut de litt mer glamorøse looks-ene. For det er ikke sånn at en glamorøs sminke kun kan gjøres på en bestemt måte.

Under finner du tre forskjellige måter å sminke seg glamorøst på denne julen, og nederst i saken kan du selvfølgelig finne produktene som vil gjøre looken komplett!

LES OGSÅ: Hemmeligheten bak Victoria's Secret-modellenes plettfrie hud

Moderne klassiker

Svart eyeliner og markerte lepper er like trendy nå som på 40-tallet! Nå skal leppene være matte, og tilfør ekstra fest til lineren med å kombinere den med liner i gull.

Slik gjør du:
1. 
 En klassisk look med liner og markerte lepper trenger perfekt hud som er matt, men som allikevel har glød. Bruk en foundation som gir en matt finish, og gå over huden med en concealer der det trengs. Vær sparsom med rougen!

2.  Legg først et lag kremfarget skygge over hele lokket. Så påfører du et dust lag med kobberfarget skygge på lokket opp til globallinjen slik at fargen synes litt.

3.  Påfør gullineren først i ytterkant av øyet slik at du lager en linje for den svarte lineren.

4.  Så påfører du den svarte lineren fra hvor på øyet du egentlig ønsker. Har du øyne som sitter langt fra hverandre anbefales at du starter helt inne i øyekroken. Avslutt med maskara.

5.  Preppe leppene med skrubb og balm en stund før du skal bruke leppestiften! Påfør så leppestiften, og bruk en lipliner til å fullføre de ujevne linjene. Unngå harde kant!

Elie Saab  Foto: Elie Saab
Elie Saab Foto: Elie Saab Vis mer

LES OGSÅ: Victoria Secret-modellenes beste skjønnhetstips

LES OGSÅ: Slik gjør du øyenbrynene dine klare for festsesongen

Sotet med grått og skinnende hud

Sotede øyne er en klassiker til fest. Svart kan føles for hardt, og for de uøvde er det mye enklere å få til et pent resultat med nyanser i grått.

Slik gjør du:
1. Bruk en foundation som dekker godt samtidig som den gir masse fukt slik at huden blir plump. Bruk concealer med litt oransje eller fersken til å dekke blå ringer under øynene.

2. Bruk en concealer som gir ekstra lys til ansiktet opp på foundation. Legg på toppen av kinnene, under øynene, på fremsiden av pannen, på neseryggen og på haken.

3. Påfør ekstra glød på kinnbeina og på neseryggen. Kremvarianter smelter best inn i huden, men du må gjerne bruke en puddervariant i stedet. Vær lett på hånden, og påfør heller mer om det trengs.

4. Start alltid med å legge en kremfarget farge eller primer over hele lokket. Da fjerner du rødhet, ujevnheter og fukt som ødelegger for sminken. Legg så grå skygge opp til globalen, samt under øyet og form øyet slik du vil at det skal se ut.

5. Legg svart eller koksgrå kajal langs vippekanten og våtkanten. Bruk så den grå kajalen til å duse kajalen. Skygge oppå kajal gjør gråfargen dypere. Avslutt med maskara og en dus leppefarge.

Foto: Ralph E. Russo
Foto: Ralph E. Russo Vis mer

LES OGSÅ: Fremhever fødselsmerket sitt med glitter

Gyllen og naturlig

Gull har så stor effekt at du knapt trenger sminke for å se festfin ut. Om du har dårlig tid er denne looken helt perfekt, den kan legges med fingrene.

Slik gjør du:

1. Bruk en lett foundation som gir glød til huden. Gå over med concealer der det trengs, for eksempel under øynene og ved nesevingene.

2. Tilfør huden ekstra med glød og løft med en highlighterpenn. Legg på toppen av kinnbeina, over øyebrynene, på neseryggen og haken. Bruk fingrene til å tappe produktet inn i huden.

3. Kremrouge er helt fantastisk for å få en naturlig friskhet i ansiktet. Bruk fingrene til å legge rougen med lette fingre, på eplekinnet!

4. Det finnes mange gullnyanser, og kanskje du allerede har en i et av sminkeskrinene dine som du sjeldent bruker. Påfør med applikator, en naturbørste eller fingrene. Om du vil kan du markere vippekanten med en tynn kajallinje. Avslutt med maskara.

5. Velg en hudfarget balm, gloss eller fuktighetsgivende leppestift med et hint av rosa i til leppene.

Foto: Alberta Ferretti
Foto: Alberta Ferretti Vis mer

LES OGSÅ: Slik gjør du øyenbrynene dine klare for festsesongen

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer