Artikkelen kan inneholde annonselenker

3 «må ha» produkter for alle med tørr hud

En effektiv rutine for alle med tørr hud.

TØRR HUD: Å tilføre huden godt med fukt i løpet av natten gjør tørr hud mer motstandsdyktig. FOTO: Helt Krem
TØRR HUD: Å tilføre huden godt med fukt i løpet av natten gjør tørr hud mer motstandsdyktig. FOTO: Helt Krem Vis mer
Publisert

Om du er av dem som kjenner på tørr og stram hud bare timer etter å ha påført dagkrem om morgenen, så er denne saken for deg.Noen har naturlig tørr hud, mens andre får tørrere hud på vinteren. Rett og slett fordi lufta er tørr og i tillegg kan «stjele» fuktighet fra ansiktet, som gjør huden ennå tørrere.

Måten å unngå dette på er en sterk hudbarriere. Dette får man ved å bruke produkter som beskytter og hjelper huden å holde på fukt.

En av de desidert beste produktene for å holde på fukt er Kiehl’s Facial Overnight Masque 10,5% Squalane.

Du har kanskje hørt om «slugging»? En metode som innebærer å smøre et tynt lag vaselin på huden for å hjelpe huden å holde på fuktighet. Dette kan gjøres litt mindre klissete med denne masken. Den inneholder 10,5% squalane, en olje som passer for alle hudtyper. Den smøres på på kvelden, etter rens og eventuelt fuktighetskrem. Konsistensen på dette produktet er helt hard, så den må varmes opp mellom hendene og smøres deretter på huden. Den synker inn i huden og morgenen etter våkner man med glødende, myk og fuktet hud.

Kiehl's Overnight Rehydrating Masque 10,5% Squalane
Kiehl's Overnight Rehydrating Masque 10,5% Squalane Vis mer

En toner er et undervurdert produkt. Det er et ekstra steg som kan gi masse ekstra fukt til huden. Tonere brukes etter rens og før eventuelt serum og fuktighetskrem. BeautyAct by Kicks Hyaluronic Acid Hydrating Toner har 10% glycerin, som er en ingrediens vi allerede har i huden vår og som bidrar til å holde et godt fuktighetsnivå. I tillegg inneholder den hyaluronsyre, som binder fukt i huden og dermed kan redusere linjer og rynker. Denne toneren kommer ut som en melkehvit, ganske tynn konsistens. Den kan smøres på huden med fingrene, eller på en bomullsdott. Med denne får man ekstra fukt i huden, som motvirker rødhet, stram og ubehagelig hud igjennom dagen.

BeautyAct by Kicks Hyaluronic Acid Hydrating Toner
BeautyAct by Kicks Hyaluronic Acid Hydrating Toner Vis mer

Neostrata Ultra Moisturizing Face Cream en ekstra fuktighetsgivende krem, som virkelig lindrer tørr hud. Den har en kremet, men lett tekstur som synker inn i huden og kjennes umiddelbart fuktighetsgivende. Grunnen til at den gir huden så godt med fukt er fordi den inneholder ingrediensen gluconolactone, som styrker hudbarrieren. Med denne kremen vil huden virkelig merke en forskjell! Den lette teksturen gjør at denne kremen passer like godt vinter som vår.

Neostrata Moisturizing Face Cream
Neostrata Moisturizing Face Cream Vis mer

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer