Stiltips:

3 moteprofiler om sommerens trender

Dette går de for i år.

STILTIPS FRA MOTEPROFILENE: Marianne Theodorsen, Darja Barannik og Tine Andrea Lauvli Storløs satser på ruter, blazere og linskjorter denne sesongen. FOTO: Skjermdump fra Instagram / @marianne_theodorsen / @darjabarannik / @tineandreaa
STILTIPS FRA MOTEPROFILENE: Marianne Theodorsen, Darja Barannik og Tine Andrea Lauvli Storløs satser på ruter, blazere og linskjorter denne sesongen. FOTO: Skjermdump fra Instagram / @marianne_theodorsen / @darjabarannik / @tineandreaa Vis mer
Publisert

Endelig kan man begynne å gå til innkjøp av sommerklær. Årets vinter varte (altfor) lenge, og det er bare så vidt vi har fått smaken på våren. Men framover nå skal visstnok gradestokken vise ganske så hyggelige temperaturer.

Og selv om det bugner av sommernyheter i butikkene, er vi alltid på utkikk etter litt inspirasjon. Da er det mye å hente hos norske influencere som daglig inspirere hundretusener av følgere.

DARJA BARANNIK

Nylig ble Barannik kåret til en av motenorges mektigste av Melk & Honning. I tillegg deler hun daglig superlekre antrekksbilder med sine 125 000 følgere på Instagram. I det siste er det spesielt ett plagg som har blitt blant Baranniks favoritter.

- Blazeren redder meg i enhver kleskrise, derfor var det en glede og se ulike varianter på catwalken denne sesongen. Blazeren er et tidløst plagg som jeg tør påstå aldri vil gå av moten. Med andre ord: en sikker investering (nå og for alltid). Denne sesongen varierer snitt, form og fargene på blazeren, men fellesnevneren er at den har iøynefallende detaljer. Jeg takker gledelig ja til en variant fra Celine sin vårkolleksjon.

Hvorfor ikke kombinere den tidløse blazeren med et av årets hotteste mønster? Ruter ble vist i så mange kolleksjoner under sesongens moteuker, og Barannik er hekta:

- Jeg elsker å blande ruter om hverandre. Så et hvilket som helst plagg i ruter er å anbefale! Kombiner gjerne flere plagg i ruter om hverandre, men hold et plagg nøytralt: Et par jeans kombinert med rutete skjorte og rutete trenchcoat slår sjeldent feil, sier moteprofilen og fortsetter:

- Trenchcoat-en er i vinden som aldri før, og skal kombineres med alt fra sneakers til hæler. Snittet skal være oversized og detaljene skal enten være ekstravagante eller helt nøytrale. Her er det opp til hver enkelt hva de foretrekker. Blomsterkjoler og pastellfarger er også i vinden som aldri før!

LES OGSÅ: Ingen kjole til 17. mai? Slapp av! Vi har funnet dem for deg

LA DEG INSPIRERE AV DARJAS TIPS: Jeans fra Weekday, kr 500. Topp fra Odd Molly via Boozt.com, kr 1395. Blazer fra By Malene Birger via Net-a-porter.com, cirka kroner 4000. Trenchcoat fra Tiger of Sweden via Zalando.no, kr 5000. Kjole fra Ganni via Boozt.com, kr 2099.
LA DEG INSPIRERE AV DARJAS TIPS: Jeans fra Weekday, kr 500. Topp fra Odd Molly via Boozt.com, kr 1395. Blazer fra By Malene Birger via Net-a-porter.com, cirka kroner 4000. Trenchcoat fra Tiger of Sweden via Zalando.no, kr 5000. Kjole fra Ganni via Boozt.com, kr 2099. Vis mer

MARIANNE THEODORSEN

Marianne Theodorsen kan virkelig kunsten å kombinere ulike mønster og farger for å skape et utrolig kult uttrykk. Når hun skal handle inn årets sommergarderobe er det viktige for henne å finne plagg som kan brukes hele årets.

- Jeg er ikke så veldig fan av å skulle fortelle folk hvilke trender de bør prøve ut eller hva man bør satse på - det viktigste er at du går for plagg du kan ha lenge, og som ikke blir noen døgnflue i garderoben.

Men, moteprofilen har fremdeles noen mønster, plagg og tilbehør på ønskelisten.

- Denne sesongen har jeg veldig lyst på en rutete sommerkjole - gjerne i en sterk farge! Heldigvis er ruter veldig hot om dagen, så jeg har troen på at jeg skal klare å finne noe.

Tar du en tur innom Instagram-en til Theodorsen, vil du se at hun er ekstremt god på å ta i bruk ulike typer tilbehør. Den siste tiden har blant annet spenner til håret vært i vinden.

- Om man finner noe som faller i smak, men som man synes blir lott skummelt kan man begynne i det små med tilbehør.

- Er det noen plagg fra vintergarderoben din du tenker å ta med deg inn i sommersesongen?

- Vinterbootsene mine bruker jeg hele året - nå dropper jeg bare ullsokkene. Jeg elsker å bruke tyngre boots til de lettere sommerkjolene - det gir en fin balanse. Hele skjørt/kjolegarderoben min er også helårs - jeg varierer bare tykkelsen på strømpene mine.

LES OGSÅ: Få en sniktitt på samarbeidskolleksjonen til Nina Sandbech og 2ND DAY!

LA DEG INSPIRERE AV MARIANNE: Solbriller fra Zara, kr 199. Veske fra Mango, kr 349. KJole fra Joseph, kr 5200. Spenne fra Glitter, kr 80. Boots fra Vagabond via Zalando.no, kr 1495.
LA DEG INSPIRERE AV MARIANNE: Solbriller fra Zara, kr 199. Veske fra Mango, kr 349. KJole fra Joseph, kr 5200. Spenne fra Glitter, kr 80. Boots fra Vagabond via Zalando.no, kr 1495. Vis mer

TINE ANDREA LAUVLI STORLØS

I fjor danket Tine Andrea Lauvli Storløs ut sine skandinaviske konkurrenter og vant Zalando-prisen: Rising Style Icon of the Year. Med over 100 000 følgere på Instagram lar vi oss daglig inspirere av jenta som vet hvordan man kan kle seg både sporty og pyntet.

Derfor måtte vi selvfølgelig også høre med henne om hvilke kjøp hun har planer om å gjøre denne sommeren.

- Jeg er på utkikk etter herlige og oversizede linskjorter, litt sånn stjal-de-fra-pappas-klesskap skjorter! Er så fint sammen med både skjørt, jeans eller utenpå en kjole for en mer avslappet og sommerlig look! Jeg satser på enkle og rene plagg denne sommeren, uansett om den oversizede og sporty trenden fortsatt er en vinner i mine øyne.

Men det er ikke bare visse plagg streetstyle-stjernen er på utkikk etter. I år har hun planer om å prøve en trend som kanskje er skremmende for mange.

- Jeg ser mye øyesminke denne sommeren! Freshe pasteller som lyserosa, blå, grønn - det er noe jeg kommer til å leke meg med!

Linskjorten og øyesminken kombinerer hun med vinterplagg som funker like godt til de kalde månedene, som til de varme.

- Jeg kommer til å dra med meg blazerne mine og noen digge ullgensere til sommeren! Disse funker uansett om det er en kjøligere sommerkveld med en kjole eller en jeans, eller til en digg sommerdag med en shorts og noen freshe sko.

LES OGSÅ: Billigkjeden H&M lover: - Innen 2030 skal vi bli hundre prosent bærekraftige

LA DEG INSPIRERE AV TINE ANDREA: Genser fra Filippa K via Boozt.com, kr 1900. Øyeskygge fra Lancome via Kicks.no, kr 690. Jeans fra Carhartt via Zalando.no, kr 999. Skjorte fra Frame via Net-a-porter.com, kr 3500. Joggesko fra Zara, kr 559.
LA DEG INSPIRERE AV TINE ANDREA: Genser fra Filippa K via Boozt.com, kr 1900. Øyeskygge fra Lancome via Kicks.no, kr 690. Jeans fra Carhartt via Zalando.no, kr 999. Skjorte fra Frame via Net-a-porter.com, kr 3500. Joggesko fra Zara, kr 559. Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer