Parfyme:

3 parfymetrender du bør få med deg

De understreker personligheten din, men du kan også mikse duften din til slik du ønsker å være.

DIN PERSONLIGE PARFYME: Parfyme har alltid understreket en personlighet, men du kan også bruke duft til å skape den personen du ønsker å være.

 FOTO: NTB Scanpix
DIN PERSONLIGE PARFYME: Parfyme har alltid understreket en personlighet, men du kan også bruke duft til å skape den personen du ønsker å være. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Parfymekunsten er i endring, både når det kommer til kreativitet og teknologi. Det eksperimenteres i fremstillingsmåter av nye og gamle ingredienser, og enkelte parfymehus er nærmest som mikrobryggerier å regne.

Teknologien gjør naturlige ingredienser enda mer holdbare, og med kreative parfymører fører det blant annet til at gamle parfymeoppskrifter blir til moderne klassikere.

Parfyme har alltid understreket en personlighet, men du kan også bruke duft til å skape den personen du ønsker å være.

LES OGSÅ: - Ikke kjøp parfyme basert på en papirprøve!

1. Gamle oppskrifter i ny drakt

Le Couvent des Minimes har bladd gjennom gamle oppskrifter fra 1600-tallet, Profvmvm Roma har en linje med futuristiske parfymer som skal gi deg dejà vu-opplevelser fra gamledager, mens Linda Piklington bak merket Ormonde Jayne har ristet opp i gamle assosiasjoner til klassiske duftnoter.

LES OGSÅ: Nå får du kjøpt nisjedufter på de klassiske parfymeriene. Men hva er det egentlig?

2. One note – perfekt til å blandes

Parfymene er bygget opp rundt en enkelt duftnote, og er enkelt bygget opp slik at du kan mikse uten å gjøre store feil. Skuespilleren Noomi Rapace har laget en duftserie på de syv duftfamiliene som hun selv bruker aktivt under filminnspillinger for å komme i rett stemning. Nå har også H&M kommet med sin egen serie.

LES OGSÅ: 7 parfymefeil du mest sannsynlig begår

3. Duften av hud – helt personlig

Disse parfymene er som din andre kroppsduft, og skal virkelig reflektere personligheten din, sinnsstemningen du er i eller hvordan huden dufter når du befinner deg et annet sted på kloden. Duftene består for det meste av naturlige råvarer som lever på huden din på en annen måte enn syntetiske. Blant annet pH-verdi, hormoner og hvor du befinner deg påvirker parfymer, og enda mer når konsentrasjonen av naturlige ingredienser er høy. Duftene har gjerne animalske og læraktige noter som etterligner duften av hud.

LES OGSÅ: Tipsene som guider deg til den rette parfymen!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer