Slitt Hår

3 tegn på at håret ditt trenger en klipp

Eksperten forteller deg hva som sliter mest på håret.

HÅRKLIPP: Det finnes flere tegn på at det er på tide å klippe håret. Vi har listet opp tre av dem og hva som sliter mest på håret. Foto: Nebojsa Markovic - Fotolia
HÅRKLIPP: Det finnes flere tegn på at det er på tide å klippe håret. Vi har listet opp tre av dem og hva som sliter mest på håret. Foto: Nebojsa Markovic - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Det er ikke alltid vi har lyst til å innrømme at håret begynner å bli tørt og slitt. Noen er flinke til å gå regelmessig til frisøren, men det er faktisk slik at det varierer hvor ofte du bør gjøre dette ettersom hvor langt håret ditt er.

Lise Holm-Glad, leder for Defines frisørteam, sier det er store individuelle forskjeller på hvor raskt hår vokser. De fleste av oss kan se når håret begynner å bli slitt, men det er faktisk noen tegn på slitt hår vi ikke tenker over.

LES OGSÅ: Drømmer du om mykt og glansfullt hår?

1. Frisyren begynner å legge seg feil

- Har du kort hår vil du merke allerede etter 4-5 uker at frisyren begynner å ligge litt feil, ikke se så fin ut, og at det er vanskeligere å style, sier Holm-Glad.

HAR FRISYREN LAGT SEG FEIL? Hvis du har lagt merke til at håret ikke er like lett å style, ikke faller like fint som det gjorde for noen uker siden, eller at tuppene er slitte, er det kanskje på tide med en hårklipp! Foto: Shutterstock / Remita
HAR FRISYREN LAGT SEG FEIL? Hvis du har lagt merke til at håret ikke er like lett å style, ikke faller like fint som det gjorde for noen uker siden, eller at tuppene er slitte, er det kanskje på tide med en hårklipp! Foto: Shutterstock / Remita Vis mer

De gangene hvor håret ditt føles flatt og du bare syns det ikke går an å gjøre noe med det, kan dette være et tegn på at en tur til frisøren absolutt vurderes. Håret vårt vokser rundt én centimeter i måneden, så skal du beholde frisyren er du nødt til å klippe det regelmessig. 

2. Du mister volum

Hvis du har halvlangt hår vil du etter 6-8 uker merke at håret blir tyngre og vanskeligere å legge det slik du vil. Et tegn på at det er på tide med en klipp er også at håret ditt mister volum!

For vi er vel alle enige om at håret kjennes, føles og ser helt fantastisk ut når vi reiser oss opp fra frisørstolen? 

- Jeg tenker i utgangspunktet at når du har lenger hår, vil du kjenne det når du drar hendene gjennom håret.

- Da merker du at det på en måte henger litt igjen nedover håret. Det er et tegn på at håret har begynt å bli ganske slitt. Du ser det også på langt hår når det er veldig tynt nederst så du kan se genseren igjennom håret, Agnes Gulbrandsen, har frisør og eier av frisørkjeden Gevir, sagt til KK.no.

3. Flisete tupper

Styler du håret ditt mye, tupperer, føner eller bruker rettetang, vil du se at spissene blir flisete, og da bør det klippes. Flisete tupper er noe alle er kjent med, og antakeligvis det vanligste tegnet på at det er på tide med en klipp.

Men, noen av oss har litt sterkere hår enn andre, så hvor ofte du bør klippe deg avhenger også av dette. 

HÅRFØNER: Uansett hvor mye vi føner og jobber med hårbørste og diverse produkter, får vi ikke det volumet vi ønsker i håret. Det kan være fordi håret ditt er slitt. Bruker du i tillegg sterk varme på hårføneren din er det stor sannsynlighet for at du ender opp med slitt hår raskere enn du hadde forestilt deg. Foto: Plainpicture
HÅRFØNER: Uansett hvor mye vi føner og jobber med hårbørste og diverse produkter, får vi ikke det volumet vi ønsker i håret. Det kan være fordi håret ditt er slitt. Bruker du i tillegg sterk varme på hårføneren din er det stor sannsynlighet for at du ender opp med slitt hår raskere enn du hadde forestilt deg. Foto: Plainpicture Vis mer

- Ofte kan dette være bestemt av gener, og noen ganger handler det om kosthold og livsstil. Alt som er sunt for kroppen din, er som regel også bra for håret ditt, sier Holm-Glad i Define.

LES OGSÅ: - Ikke gjør dette når du vasker håret

Dette sliter mest på håret ditt

Striper du håret, så vil det trenge en hyppigere klipp enn en som aldri farger det. Lise Holm-Glad setter bleking på toppen av listen over kjemiske behandlinger som sliter mest på håret. Lyse striper, lysfarging, lystoning, antipermanent, farge og toning følger etter nedover listen. 

Men, Define-frisøren kommer med en gladnyhet for dem som farger håret hyppig.

- Mange hårfarger nå er så milde at de sliter minimalt, men det å lysne håret vil slite uansett. 

Av mekaniske behandlinger er rettetang eller krølltang det verste som kan brukes på håret ditt. På andreplass finner vi føn med sterk varme og ved bruk av børste, etterfulgt av tuppering og daglig bruk av stram strikk og spenner. 

- Bruk tjukke strikker og unngå de med metallskjøt, oppfordrer Holm-Glad.

LES OGSÅ: Disse hårkurene bør du velge nå

 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer