SYKEHUSBAGEN: Det kan lønne seg å pakke i god tid, så er du sikker på at du ikke glemmer noe.  Foto: Rafael Ben-Ari - Fotolia
SYKEHUSBAGEN: Det kan lønne seg å pakke i god tid, så er du sikker på at du ikke glemmer noe. Foto: Rafael Ben-Ari - Fotolia Vis mer

Fødsel

3 ting du bør ha i sykehusbagen

Kan gjøre at du føle deg hakket bedre etter fødselen.

Publisert

KK.NO: Det er lite som er glamorøst med en fødsel, og det er ikke nødvendigvis dette du vil betegne som tiden du følte deg på ditt vakreste. 

Fødselen handler selvsagt om helt andre – og mye større – ting enn å føle seg fin og flott, og det viktigste er naturligvis at både barn og mor tas godt vare på og kommer gjennom det hele på best mulig vis. 

For å gjøre opplevelsen mest mulig komfortabel, er det lurt å være forberedt. En av tingene du kan gjøre, er å pakke sykehusbagen i god tid. Det anbefales at du pakker cirka tre uker før termin, siden de fleste babyer fødes i perioden mellom de to ukene før og de to ukene etter termin.  

LES OGSÅ: – De burde skamme seg

Lov å tenke litt på seg selv

Selv om det første møtet med det nye familiemedlemmet vil overskygge det meste annet med god margin, er det det ikke til å komme fra at man gjerne vil føle seg best mulig.

For en del av oss betyr det også at vi vil se best mulig ut. 

Det betyr ikke at du bør regne med å kunne bruke en time eller to på å sminke deg, fikse håret og prøve utallige antrekk. Du trenger ikke å sikte etter Kate Middleton-looken, heller. 

Noen små triks kan likevel gjøre at du føler deg litt mer som ditt vanlige selv enn som en versjon av deg selv som har vært pressa gjennom ei klesrulle, som en venninne beskrev etter fødsel-looken for en tid tilbake. 

LES OGSÅ: Dette er magen alle snakker om

PAKK I GOD TID: Det anbefales at du pakker sykehusbagen din omtrent tre uker før termindatoen. Da har du som regel god tid til å sørge for at det viktigste er med.  Foto: Przemek Klos - Fotolia
PAKK I GOD TID: Det anbefales at du pakker sykehusbagen din omtrent tre uker før termindatoen. Da har du som regel god tid til å sørge for at det viktigste er med. Foto: Przemek Klos - Fotolia Vis mer

Tre ting du kan pakke

For å føle deg best mulig, kan det være verdt å pakke med seg disse småtingene i sykehusbagen. 

Litt sminke: Det skal ikke så mye til før man føler seg bitte litt vakrere. Når man har fått lite søvn og vært gjennom mange timer med hardt, fysisk arbeid, kan man jo se litt sliten ut. Noe annet ville vært rart, egentlig. Da kan bitte litt concealer, et strøk maskara og kanskje litt rouge gjøre underverker for både utseende og selvfølelsen. 

Friske farger: Velg klær med litt friske farger du vet du kler godt og føler deg bra i. Mange går for helsvart, men en flott farge kan gjøre mye for både utseendet og humøret, så hvorfor ikke velge en eplegrønn eller lilla topp, hvis det er det du føler deg best i?

Hårføner: I tillegg til at du kan bruke den til å tørke og style håret, kan hårføneren faktisk ha en annen bruk også. Det kan være ekstremt sårt og vondt å tørke seg i underlivet, særlig om man har revnet eller blitt klippt og har fått noen sting. Noen tar med seg eget ekstra mykt dopapir til toalettbesøkene, men også håndklærne kan være litt stive og vonde. Prøv å tørke det såre og sarte underlivet med en hårføner hvis det er for vondt å gni med håndkle. 

LES OGSÅ: Slik tryller du med concealer

PAKK LETT: Det er mye som skal huskes på, men heldigvis er det sjelden noen krise om du har glemt noe så lenge du husker helsepapirene dine. Prøv å ikke pakke for mye, men velg ut de tingene som er viktigst for akkurat deg.  Foto: Przemek Klos - Fotolia
PAKK LETT: Det er mye som skal huskes på, men heldigvis er det sjelden noen krise om du har glemt noe så lenge du husker helsepapirene dine. Prøv å ikke pakke for mye, men velg ut de tingene som er viktigst for akkurat deg. Foto: Przemek Klos - Fotolia Vis mer

Dette bør du huske på

Noen ting er viktigere enn andre, men mange av oss pakker nok altfor mye. Velg ut de tingene som er viktigst for deg, men sørg for all del for å få med deg de tre første punktene på denne lista. 

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer