Deodorant

3 ting du kanskje gjør feil når du bruker deodorant

Whops - vi gjør de samme feilene selv!

<strong>BRUKE DEODORANT:</strong> Kanskje blir du et par hakk smartere hva gjelder deodorantbruk av å lese disse tre vanligste «feilene». FOTO: NTB Scanpix
BRUKE DEODORANT: Kanskje blir du et par hakk smartere hva gjelder deodorantbruk av å lese disse tre vanligste «feilene». FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Å ta på deodorant er helt sikkert noe du har som fast rutine hver morgen og etter hver dusj. Det er en enkel greie man stort sett ikke tenker over i det hele tatt - men faktisk er det mange som gjør feil når det kommer til dette produktet.

Kanskje blir du et par hakk smartere hva gjelder deodorantbruk av å lese disse tre vanlige «feilene». Listen er hentet fra danske Costume.

1. Du bruker feil produkt

Det mange faktisk ikke er klar over er at det er forskjell på å bruke deodorant og å bruke antiperspirant. Forskjellen er at deodorant har i oppgave å minske selve svettelukten, mens antiperspiranten blokkerer svettekjertlene. Hva som fungerer best er individuelt fra person til person - man må bare prøve seg frem.

2. Du har brukt samme produkt for lenge

Er du også av den typen som kjøper det samme produktet om og om igjen fordi du liker det så godt? Plutselig har det gått fem år uten variasjon! Slapp helt av, du er ikke alene - men det kan faktisk føre til at produktet ikke fungerer like bra lenger. Kroppen blir resistent om den blir påført de samme produktene over lang tid, så det er altså viktig å prøve ut litt forskjellige ting, selv om du egentlig sverger til det ene.

<strong>FORSKJELL:</strong> Det mange faktisk ikke er klar over er at det er forskjell på å bruke deodorant og å bruke antiperspirant. FOTO: NTB Scanpix
FORSKJELL: Det mange faktisk ikke er klar over er at det er forskjell på å bruke deodorant og å bruke antiperspirant. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

3. Du påfører deodoranten på feil tidspunkt

Mange har som vane å ta på seg deodorant som en del av morgenstellet, spesielt om man skal ut på jobb eller skole. Det er ikke feil, men det sies at det aller lureste er å påføre deodoranten om kvelden. Årsaken til det er at da skal du ikke svette så mye i nærmeste fremtid - og den vil da ha størst effekt. På kvelden før leggetid får huden tid til å absorbere produktet og trekke det inn i huden slik at det fungerer optimalt dagen etter.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer