Briller:

3 ting du må tenke på når du skal kjøpe briller

Eksperten deler sine beste tips!

BRILLER: Lurer du på hvordan du skal finne de rette? Les ekspertens beste tips i denne saken! Foto: Scanpix
BRILLER: Lurer du på hvordan du skal finne de rette? Les ekspertens beste tips i denne saken! Foto: Scanpix Vis mer
Publisert

Ikke alle trenger å bruke briller, men det er faktisk blitt ganske så trendy å slenge på seg et par - selv om man ser helt fint uten. For briller kan du nemlig få uten noe som helst styrke! Men det er mange som må bruke ganske så mye penger på briller fordi de ser dårlig - for nei, det er absolutt ikke billig!

Så dersom du har planer om å gå til innkjøp av et par briller snart, noe flere og flere gjør ettersom vi bruker mye tid på å stirre inn i diverse skjermer, bør du ta en titt på disse tipsene. Vi snakket nemlig med Stine Westlund, brillestylist og pressekontakt for innfatninger og brilletrender hos Specsavers, om tre ting du bør tenke på når du skal kjøpe briller:

LES OGSÅ: - Du bør rengjøre solbrillene dine hver dag

1. Finn rett bredde

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Vis mer

Ifølge Westlund er dette det viktigste punktet du må ta med deg. Det bredeste punktet på innfatningen skal gå kant i kant med kinnlinjen.

- Det er superviktig fordi da unngår man å kjøpe briller som er for brede eller smale, sier brillestylisten.

2. Brillens plassering

Sørg for at brillen ligger godt på starten av neserota, men ikke for høyt opp! Da skaper du en illusjon av en lengre nese.

- Regulerbare neseputer er fint for dem med smal eller bred neserygg. En fast nesebro er ikke justerbar, og kan dermed komme for høyt eller lavt.

3. Pass på øvre brillekant

Det er først og fremst viktig at du finner en brille du selv er fornøyd med og synes er finest på deg, men et godt tips er at øvre brillekant skal ha en fin plassering mellom øyne og øyebryn.

- Finn en brille som gjør at øyenbrynene ikke havner under øvre brillekant, sier Westlund i Specsavers før hun kommer med et par bonustips:

- Når det gjelder ansiktsform, så må du tenke at du skal ha motsatt brillefasong. Altså, har du et rundt ansikt kan du godt ha en mer firkantet brille, og motsatt. En rund brille ville være med på å myke opp et firkantet ansikt.

LES OGSÅ: Den ultimate solbrilleguiden: Slik finner du brillene som kler DIN ansiktsform best!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer