Klippe håret

3 tips for å holde håret sunt

Ifølge frisøren vil det å droppe hårstussen for å spare gjøre mer ugagn enn godt.

SUNT HÅR: Det er flere måter å opprettholde et sunt hår på. Sjekk ut noen av tipsene nedover i saken. Foto: NTB
SUNT HÅR: Det er flere måter å opprettholde et sunt hår på. Sjekk ut noen av tipsene nedover i saken. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Vi har alle forskjellig typer hår. Noens vokser fortere, mens andre har hår som knekker bare du ser på det. Nesten. Poenget er at man må gjøre det som passer for sitt hår og gi det den næringen den trenger, men felles for alle sveiser er at det i ny og ne trenger en hårklipp.

Hårstylist Cecilie Krogh viser deg hvordan du oppnår stilen på 1-2-3! Vis mer

Cecilie Krogh, frisør og makeupartist som er aktuell med boken «Hår - fletter og styling», forteller til KK hvor viktig det er å stusse håret sitt.

- Hopper du over hårstussen fordi du ønsker å spare, gjør det som regel mer ugagn enn godt. Et hår med slitte tupper vil aldri oppleves lengre, men i stedet «spise» seg oppover og fremstå kortere, til tross for at etterveksten fortsatt blir like brutal.

Likevel sier hun det ikke er noen fasit på hvor ofte du bør ta en tur til frisøren.

- Har du en frisyre du ønsker å holde, er rundt seks uker snittet for hvor ofte man bør gå over. Da kan man merke at håret blir vanskeligere å style, og det krever gjerne mer produkter. Ønsker du derimot å spare ut hår, men samtidig holde det sunt, er det viktig å ikke klippe for mye om gangen, men heller regelmessig. Typisk hårvekst er i overkant av en centimeter i måneden, men det er veldig individuelt hvor mye av den ekstra lengden man bør fjerne for å sørge for sunne vekstvilkår, sier Krogh og legger til et tips:

- Bare ikke vent for lenge. Selv de som sparer bør ta en stuss hver tredje måned. Det er lite som slår et sunt og blankt hår, derfor er det viktig å ta vare på håret ditt også mellom frisørbesøkene.

Foto: NTB
Foto: NTB Vis mer

3 tips

Som Krogh sier så er det ingen fasit på hvor ofte du bør ta turen til frisøren, men i en sak som tidligere er publisert på KK kommer det frem hvilke tegn som tilsier at det er på tide med en klipp.

1. Frisyren begynner å legge seg feil
2. Du mister volum
3. Flisete tupper

Dette vil man jo selvfølgelig unngå! Derfor har Cecilie Krogh listet opp tre tips for å ivareta et nyklippet og sunt hår:

1. Bruk hårkur!
- Det er langt enklere å forebygge enn å reparere. Kjemp inn en hårkur i rutinene dine. Hårkur skal brukes rett etter sjampoen - når skjellaget er åpent og produkter trekker ordentlig inn. Start ved tuppene og jobb deg innover. Du ønsker mest produkt der håret er mest slitt. Husk at et par mer minutter med hårkur er bedre enn ingen hårkur.

2. Tørk håret forsiktig
- Håret er ekstra sårbart når det er vått. Når håret er nyvasket, massér det forsiktig med et håndkle istedenfor å gnisse iherdig. Håret ditt vil være deg evig takknemlig, og du slipper hårstrå som knekker.

3. La varmeverktøyene hvile
- Varmeverktøy sliter kraftig på håret ditt. Det er smart å gi håret pauser innimellom for å bevare det best mulig. Om du likevel skal være hjemme, på trening eller tilsvarende, er det en god anledning å la håret lufttørke og style det varmefritt.

LA DET FÅ HVILE: Varmeverktøy sliter kraftig på håret ditt, så prøv å ikke bruke det så ofte. Foto: NTB
LA DET FÅ HVILE: Varmeverktøy sliter kraftig på håret ditt, så prøv å ikke bruke det så ofte. Foto: NTB Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer