Rense huden:

3 vanlige feil mange gjør når de renser huden

- Ofte er det ikke kremene som gjør at du ikke oppnår ønsket resultat, sier eksperten.

RENSE HUDEN: Ifølge eksperten er det et par ting vi gjør feil ... Foto: Scanpix
RENSE HUDEN: Ifølge eksperten er det et par ting vi gjør feil ... Foto: Scanpix Vis mer
Publisert

I en bitter stund kan man jo lure på hvor mange timer man til sammen har brukt på å rense ansiktet. Det føles derfor så ufortjent når urenheter og tørrhet dukker opp gang på gang. Men, ifølge ekspertene finnes det faktiske en rekke fallgroper for utførelse. Vi har derfor spurt dem om hvor de fleste av oss trår feil.

- Ofte er det ikke produktene som er feil, men hvordan en renser huden, sier Anne Berit Eide, hudterapeut og eier av Oslo Hudpleieklinikk.

Men hvordan vet man egentlig om man gjør feil? Ifølge Eide kan du blant annet sjekke følgende symptomer: irritasjon, tørrhet, og ikke minst; at du føler deg stram i maska. Hun mener for øvrig at det er tre vanlige feil som ofte står mellom oss og den plettfrie huden:

1: Vi renser ansiktet med vann

Eide forklarer at huden er et utskillingsorgan, hvor utskillingsproduktet, eller talgen, ofte legger seg som en hinne utenpå huden. For å unngå å stoppe opp porene, må dette vekk. Her er vi ikke alltid så gode.

- Den største tabben ligger faktisk i at mange kun vasker seg med vann. Dette vil ikke løse opp hinnen, sier Eide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer