Kardigan:

30 000 står på venteliste for denne kardiganen

Kommer du til å skrive deg på?

POPULÆR KARDIGAN: Folk står i kø for å få tak i dette plagget! FOTO: NTB Scanpix
POPULÆR KARDIGAN: Folk står i kø for å få tak i dette plagget! FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En kardigan kan komme i mange lengder, former og farger, men den siste tiden er det spesielt en kardigan som har fått ekstra med oppmerksomhet. Ifølge danske Costume har nemlig det franske merket Sézane måtte lage en venteliste på en av kardiganene sine.

Mange tenker nok at det kanskje er noe ekstraordinært ved nettopp dette plagget, men faktisk er den ganske så enkel. Og vi forstår hvorfor folk venter på den såkalte Barry Jumper-en. Den klassiske og elegante looken er noe du vil ha i klesskapet ditt i lang, lang tid.

Men å få tak i denne kardiganen kommer ikke til å bli enkelt. Hele 30 000 står i kø for å få tak i Barry Jumper, og da KK prøvde å gå inn på nettbutikken til det franske merket, var det umulig å komme seg videre. Ofte har disse ettertraktede plaggene en ganske så stiv prislapp på seg, akkurat som Gucci t-skjorten «alle» skulle ha en stund, men kardiganen koster faktisk «bare» rundt 700 kroner.

LES OGSÅ: Slik får du vakker vinterglød - på budsjett!

Foto: Sézane
Foto: Sézane Vis mer
Foto: Sézane
Foto: Sézane Vis mer

På venteliste for jeans

Men det er ikke bare kardiganer folk står på venteliste for. Spør du it-jenter verden over hva de alltid vil ha i klesskapet sitt, så vil mange av dem svare et par 501 Levi's jeans. Dette har jeg faktisk erfart selv etter mange intervjuer. Og jeg er jo helt enig. Et par jeans som disse er et must i klesskapet og kan dresses både opp og ned. Du kan lese om hvordan moteprofil Celine Aagaard ville stylet sine jeans her.

Men hva er nå så spesielt med et par jeans at folk vil sette seg på venteliste for dem? Annabel Rosendahl, tidligere innkjøpssjef hos Høyer, har tidligere fortalt KK at jeansene fra Re/Done er svært ettertraktet blant kundene. Grunnen til det mener hun er flere.

- Disse jeansene er sydd om til en mer moderne passform, men samtidig er uttrykket vintage. De sitter også veldig bra på! Og så er det klart at «influencers» har lagt sin elsk på dem. Så ja, disse er superpopulære og vi har hatt lange ventelister.

Flere i redaksjonen har derimot testet ut jeansene, og syns det er vanskelig å finne rett størrelse. Dette er jeans som rett og slett er sydd om av gamle vintage jeans, så det kan hende den størrelsen du vanligvis bruker ikke passer her. Etter hva vi har erfart vil vi ikke anbefale deg å kjøpe disse på nett da det er stor sjanse for at de ikke passer, og du kan samtidig forvente en heftig smell i form av ekstra tollkostnader.

Nettsiden Refinery29 har også omtalt dette jeansfenomenet ved navn Re/Done. I en artikkel skriver de at en spesifikk bukse med høyt liv har en venteliste på over 1000 mennesker. Ja, du hørte rett. Og det er ikke sånn at disse jeansene er noe spesielt billige heller. De fleste har en prislapp på nærmere 300 dollar, altså cirka 2500 norske kroner.

Men selv om det er en stiv prislapp på buksene og det kan være vanskelig å finne riktig størrelse, er det ikke til å stikke under en stol at de er kule!

LES OGSÅ: Sent ut med adventskalenderen? Slapp av, vi har funnet dem for deg!

Jeans fra Re/Done. Foto: Produsenten
Jeans fra Re/Done. Foto: Produsenten Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer