Jakker

30 fine olajakker

Ytterjakkeklassikeren alle burde ha i skapet.

MANGE MODELLER: Det finnes mange forskjellige vasker og modeller i vår. Se priser og flere olajakker i bildeviseren under. Foto: Produsentene
MANGE MODELLER: Det finnes mange forskjellige vasker og modeller i vår. Se priser og flere olajakker i bildeviseren under. Foto: Produsentene Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Det er ikke uten grunn at den er blitt en klassiker. Olajakken er akkurat passe røff, kan brukes til det aller meste, og er like fin til jeans som til kjole.

Denne våren kan du bruke dongerijakken til å roe ned travle blomsterbukser, crazy paisleymønstre og heftig pastellbruk.

SE OGSÅ: Vårskoen du bør prøve

ROCKA ELLER KLASSISK: Fra vårvisningene til Balmain og Hugo Boss. Foto: All Over Press/Per Ervland
ROCKA ELLER KLASSISK: Fra vårvisningene til Balmain og Hugo Boss. Foto: All Over Press/Per Ervland Vis mer

Mye å velge i

Har du ikke en olajakke i skapet fra før, er det med andre ord et sikkert kjøp.

Jeansjakken anno våren 2012 kommer i mange former og fasonger. Balmain rocker den opp med nagler og gullflekker - mens Hugo Boss går for klassiske snitt.

(Artikkelen fortsetter under.)


Er det din aller første, kan det være lurt å se etter nettopp en tradisjonell modell. Det vil si den vanlige jakken med to lommer på brystet og knapper foran.

Her kan du også legge i litt ekstra og velge kvalitet. Den klassisk olajakken er svært anvendelig, og er en jakke du kan ha glede av i mange år framover.

Har du allerede en klassisk modell, er du kanskje på jakt etter noe annerledes i år. Det finnes jakker i bikerstil, blazersnitt eller kanskje du bare er ute etter en annen type vask.

FINN DIN FAVORITT: 30 olajakker


Gode olajakketips

Som tidligere nevnt kan du bruke olajakken til det aller meste. Den er like anvendelig som andre jakkeklassikere, som skinnjakken og trenchcoaten.

Stem her!

Har du en olajakke i skapet?Men her er noen generelle stiltips:

 • Brett opp ermene: Da ser det litt kulere og avslappet ut med en gang. I tillegg får du vist fram mansjettene – som er helt riktig denne våren.

 • Kombiner forskjellige vasker: Nå kan du jo bruke denim fra topp til tå. Men for å sørge for liv i antrekket, kan det være smart å bruke jeansplagg i ulike nyanser og vasker – for at det ikke skal bli for uniformaktig.

 • Lei av den gamle? Forny den selv. Du kan farge den om. Eller lage slitte detaljer. Skrubbesvamp og Zalo for lysere partier. Rivjernet du bruker til osten skaper effektivt slitasjeeffekt. Klipp av ermene og gjør den om til en trendy vest á la Phillip Lim. Eller du kan rocke den opp med nagler på egenhånd, som Norges nye sangstjerne Hanne Kolstø.


 • Mer vårjakker

  Sjekk også ut flere av vårens fineste jakker:

 • 25 trenchcoats du kan bruke til alt
 • 25 sporty parkaser
 • 22 stilige skinnjakker
 • 20 jakker i skinnimitasjon
 • NY JAKKE PÅ 1-2-3: Hva med å legge til et par nagler, som Hanne Kolstø? Eller du kan klippe av ermene, som sett hos designer Phillip Lim. Foto: Per Ervland/All Over Press
  NY JAKKE PÅ 1-2-3: Hva med å legge til et par nagler, som Hanne Kolstø? Eller du kan klippe av ermene, som sett hos designer Phillip Lim. Foto: Per Ervland/All Over Press Vis mer
  Ja, men bruker den sjelden
   
  108 (41%)
  Nei
   
  80 (30%)
  Ja, bruker den hele tiden
   
  75 (29%)
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer