Accessoirer

35 øredobber med pangeffekt

Disse har samme effekten som et fantastisk halskjede.

Publisert
At tilbehøret kan gjøre stor forskjell, har du nok hørt mange ganger. Og en av de enkleste måtene å fornye en kjole på er ved å legge til et halskjede.

Store statementsmykker, chokers og fjærbesatte lenker kan fornye den gamle kjolen på sekunder.

Men er du blant dem som ikke liker å bruke noe rundt halsen – eller trenger litt variasjon – kan et par fantastiske øredobber gjøre samme nytten.

SE OGSÅ: 35 halskjeder som tryller om kjolen

Jo større, jo bedre

Til fest er det først og fremst de digre øredobbene som gjelder. Enten det er snakk om lange, dinglende fiskekrokvarianter eller studs som sitter tett mot øret.

Denne vinteren er det mye etnisk inspirert ørepynt og fjær som dominerer. Men det blir også gulldusker, vintageinspirerte stener og mer rocka varianter.

Uansett hva som er din favoritt, kan det være lurt å kjenne på vekten før du kjøper. For som KK.no tidligere har skrevet, bør du tenke på tyngden på øredekoren allerede i ung alder.

TIPS: Et par lange øredobber forlenger ansiktet. Har du et rundt ansikt, er dermed dette et flatterende valg.

35 ØREDOBBER:Slik bruker du dem

Har du først på deg et par store øredobber, vil du gjerne at de skal synes også.

Oppsatt eller halvoppsatt hår lar ofte smykkene komme til sin fulle rett. Dette gjelder spesielt studs som sitter tett mot øreflippen. Ikke trenger det være så vanskelig å lage frisyren heller.

Går du for lange, store øredobber kan du la håret henge løst, men velg gjerne et par i en farge som skiller seg ut. Har du mørkt hår, vil mørke øredobber ikke synes fullt så godt som et par i gull for eksempel.

Mer til julefesten

Har du spørsmål om julebordantrekket? Send det til spor@kk.no – vår e-postadresse for lesere som har spørsmål om alt fra mote til trening.

Vi har allerede svart på hvilken strømpebukse som ser penest ut til julebordkjolen, og hvordan du unngår statisk elektrisitet i skjørtet.

Se også hvordan kleskjedene Vivikes, Lindex og Cubus og nettbutikken La Redoute ønsker å se deg kledd på julefesten. Nå er dessuten Versace for H&M-kolleksjonen også i butikk.

- Jeg tipper vi får se mange i Versace-kjoler på årets julebord rundt om i landet, skriver Silje Pedersen, fersk moteredaktør i magasinutgaven av KK på bloggen sin her på KK.no.

VIS DEM FRAM: Sitter øredobbene tett mot øret, kommer de best til sin rett hvis du setter opp håret som skuespiller Shay Mitchell (t.v). Går du for et par lange, kan du gå med håret løst. Men velg gjerne en farge som synes litt igjen, som skuespiller Jessica Chastain. Foto: All Over Press
VIS DEM FRAM: Sitter øredobbene tett mot øret, kommer de best til sin rett hvis du setter opp håret som skuespiller Shay Mitchell (t.v). Går du for et par lange, kan du gå med håret løst. Men velg gjerne en farge som synes litt igjen, som skuespiller Jessica Chastain. Foto: All Over Press Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer