<strong>BRYLLUP:</strong> Skal du være gjest i et bryllup og vet ikke hva du skal ha på deg? Vi viser deg hva du bør styre unna! Ja, hvit kjole er en av dem. Foto: Scanpix
BRYLLUP: Skal du være gjest i et bryllup og vet ikke hva du skal ha på deg? Vi viser deg hva du bør styre unna! Ja, hvit kjole er en av dem. Foto: Scanpix Vis mer

Antrekk til bryllup:

4 kjoler du bør unngå i bryllup

Husk: Det er bruden som skal skinne!

Publisert

I disse dager er det nok mange som leter etter den perfekte kjolen å bruke i bryllup denne sommeren. For det er nemlig ikke «bare bare» å finne antrekk til anledningen.

Det er jo slik at det finnes visse regler man må følge når man skal kle seg i bryllup. Men det som er viktig å tenke på er at det er bruden som skal skinne. Du skal selvfølgelig føle deg vel og se bra ut du også, men det er nok lurt å styre unna disse fem kjolene:

1. En hvit kjole

Denne kommer nok ikke som et sjokk? Det er selvfølgelig fordi bruden mest sannsynlig skal ha på seg en hvit kjole. Vær også forsiktig med plagg i for lyse farger.

Er du i tvil, spør bruden. Du vet, da Kim Kardashian (38) giftet seg med Kris Humphries (34) i 2011 og Kanye West (41) i 2014, bar alle brudepikene hvite kjoler. Så det er ikke alltid denne reglen gjelder. Men som oftest gjør den det.

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Vis mer

2. En rød kjole

Du har kanskje hørt at man ikke skal bruke rødt i bryllup, men vet du hvorfor? Av gammelt av betyr det nemlig at man har hatt en affære med brudgommen.

- Så med mindre du ønsker å vekke en gammel flamme til liv, er det noe en bør styre unna, har stylist Marianne Jemtegaard fortalt til Dagbladet.

Akkurat det å bruke rødt i bryllup blir mer og mer vanlig, men da gjerne i form av en kjole med print hvor rødt er framtredende, eller en kjole i nyanser av rødt.

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Vis mer

3. En svart kjole

Også denne er nok ikke like streng lenger, men mange styrer unna svart i bryllup nettopp fordi det forbindes med sorg.

Men det går an å komme seg rundt dette dersom man ønsker å bruke en svart kjole. Da kan det være lurt å se etter kjoler med mønster hvor svart er en del av det.

Det kan også være en idé å prøve kjoler i grått dersom du foretrekker en mørkere farge.

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Vis mer

4. For mye av det gode

Hvis det ikke har kommet tydelig nok fram: Det viktigste er at bruden får skinne. Unngår du derfor hvite, røde og svarte kjoler har du kommet en god bit på veien, men det er fortsatt et par ting som bør stå på listen din over hva du bør unngå.

Kjoler eller antrekk som tar alt for mye oppmerksomhet kan vente til en annen anledning. Det gjelder også de plaggene som heller litt for mye mot det sexy.

Selvfølgelig, du skal ikke behøve å dekke deg helt til, men man må ikke vise frem absolutt alt denne dagen. Igjen: Er du usikker, spør brudeparet!

<strong>FOR MYE AV DET GODE:</strong> Styr unna kjoler som stjeler all oppmerksomhet. Foto: Scanpix
FOR MYE AV DET GODE: Styr unna kjoler som stjeler all oppmerksomhet. Foto: Scanpix Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer