Vintersko:

4 krav du må stille til vinterskoene dine

Finnes det noe mer kjipt enn våte, kalde, glatte vintersko?

VINTERSKO: Det skjer fort at man kjøper vintersko som enten ikke tåler vann, sklir med en gang du setter foten i bakken eller er kalde som bare det. Derfor har vi samlet sammen hvilke krav du bør stille til dine fremtidige vintersko! Foto: Scanpix
VINTERSKO: Det skjer fort at man kjøper vintersko som enten ikke tåler vann, sklir med en gang du setter foten i bakken eller er kalde som bare det. Derfor har vi samlet sammen hvilke krav du bør stille til dine fremtidige vintersko! Foto: Scanpix Vis mer
Publisert

Hvert år setter jeg meg et mål om å finne de perfekte vinterskoene. For å finne dem er like vanskelig som å finne de perfekte jeansene. Ikke bare skal de være pene å se på, men de skal også passe bra, holde lenge og fungere godt.

Sistnevnte er kanskje det viktigste når det kommer til vintersko. Vi bor tross alt i kalde og til tider is-belagte Norge, så vi er nødt for å ha sko som tar opp den kampen. Men når man går inn i en butikk nettopp for å handle vintersko, blir det ofte utseende og hvordan de passer akkurat der og da som man ser på.

Pål Helgeland, Country Manager for Timberland, og Siri Findal, designer for skomerket Since Oslo, har delt hvilke krav du bør stille til vinterskoene du skal kjøpe i år.

1. De må tåle fuktighet

Både Helgeland og Findal trekker frem dette først. For hvis det er én ting som er kjedelig, så er det når det føles som om man tråkker rundt i en sølepytt. Nei, på vinteren er det som oftest ikke vanndammer som omringer oss, men snø smelter det også! Akkurat dette er ikke noe du får testet ut i butikk, så spør dem som jobber der og søk gjerne litt rundt på nettsider om du finner noen som har testet skoene og delt sine erfaringer.

LES OGSÅ: 3 ting du må tenke på når du skal kjøpe briller

SKAL TÅLE FUKTIGHET: Et viktig krav for skoekspertene Helgeland og Findal. Foto: Scanpix
SKAL TÅLE FUKTIGHET: Et viktig krav for skoekspertene Helgeland og Findal. Foto: Scanpix Vis mer

2. Gummisåle er et «must»

Akkurat som det er kjipt å gå rundt med våte sko, er det heller ikke noe gøy å falle gang på gang på glatt bakke. Dersom dette er noe du ønsker å unngå (og hvem gjør vel ikke det?), tipser Findal i Since om å gå for en gummisåle, noe Helgeland i Timberland også støtter.

- En rå gummisåle gir bra grep på underlaget, sier Helgeland.

3. Den bør være foret

Selv om vi har funnet oss vanntette sko med god såle, er det jo ikke en vintersko dersom den ikke er varm og god! Da vi tok en prat med Pål Helgeland fortalte han om en type for ved navn «primaloft». Dette foret er utviklet av NASA og er en erstatning til dun.

- Foret er veldig lett, men isolerer fantastisk godt.

Siri Findal nevner flere fordeler ved å gå for sko som er foret 100 prosent med ull.

- Ull er antibakteriell, hindrer lukt og er som oftest allergivennlig.

4. Sørg for at de er komfortable

Når du har fått krysset av kravene over, er det veldig viktig at skoen faktisk er komfortabel og at du er fornøyd med utseende på den. Dette er selvfølgelig vanskelig å teste ut dersom du skal shoppe over nett, men igjen: Søk litt rundt på Internett etter tester og evalueringer, så kanskje det kan hjelpe deg. Men det beste er jo å prøve i butikk. Bruk litt tid og gå rundt i butikken slik at du får et lite inntrykk. Og til slutt har Findal nok et tips som er greit å ha med seg ut på shopping:

- Pass på at skoene er store nok til å ha ullsokker i.

LES OGSÅ: 3 ting du må vite om ullundertøyet ditt

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer